Hopp til hovedinnhold
Friends Matthew Perry dod
🤍 (Warner Bros.)

Matthew Perry sine beste rolletolkninger i Friends

For en uke siden gikk Matthew Perry (født i 69) bort.

Den kanadisk-amerikanske skuespilleren stjal hjertene våre fra første stund som kongen av sarkasme Chandler Bing alias Ms. Chanandler Bong alias The ChanChan Man.

I 2022 ga Matthew Perry ut boken Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

Her forteller skuespilleren om sin depresjon og rusproblemer. Både under Friends og i etterkant. Ifølge ham selv ruset han seg under filmingen av alle sesongene av Friends – utenom sesong 9, som er seriens nest siste.

Matthew Perry dead
Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston og Matthew Perry på NBC Press Tour Party for Friends i januar 1995 (Ron Davis/Getty)

Matthew delte om perioden hvor han tok 50 piller om dagen, og ble lagt inn etter en overdose med opioder. Han forteller at han var i rehabilitering over 60 ganger til sammen.

Etter Friends spilte han blant annet i seriene Studio 60 on the Sunset Strip, Mr. Sunshine, The Good Wife og The Odd Couple. Hans to seneste prosjekter er The Good Fight og The Kennedys: After Camelot fra 2017. Men det er klart det var rollen hans som Chandler Bing som først satte han på kartet i 1994.

Chandler var en eksepsjonell karakter som løftet Friends til nye høyder.

Her har du 5 av Matthews beste rolletolkninger i Friends 🕊️

– You gotta stop the Q-tip when there’s resistance

Det er ikke akkurat manko på ikoniske Joey-Chandler-øyeblikk i Friends. Dog er det enkelte scener som skiller seg ut. Blant annet denne ikoniske scenen og replikken fra sesong 2.

Chandler reiser til Jemen

Chandler strekker seg uendelig langt for å slippe å dumpe on-again-off-again-kjæresten Janice. I sesong 4 ser han seg nødt til å fly til Jemen for å slippe unna med en hvit løgn.

_________________________________________________________________________________________

Les også: Matthew Perry: Komiker håner dødsfallet

_________________________________________________________________________________________

Chandler får ikke lov til å gjøre narr av vennene sine

Chandler hadde en uvane for å disse vennene sine ved enhver anledning. Noe som for så vidt også gjorde han svært underholdende for seerne. I denne scenen blir Chandler utfordret til å ikke gjøre narr av vennene sine på en hel uke.

_________________________________________________________________________________________

Les også: Matthew Perry: Kevin Brennan håner dødsfallet

_________________________________________________________________________________________

Chandler og Phoebe synger sammen

Det er sjeldent – til tross for å være de beste karakterene i serien – Phoebe og Chandlers storylines overlapper i Friends. I denne hjertevarmende scenen finner Chandler trøst i en duett med Phoebe etter å ha fått hjertet sitt knust.

Chandler og Monica forlover seg

Mondler forever <3

Det beste med Chandler var desidert karakterutviklingen gjennom 10 sesonger. Enebarnet gikk fra å være en emosjonelt umoden artigper til å overkomme frykten for forpliktelse og gjensidig kjærlighet. Chan var kanskje den beste karakteren i Friends på bakgrunn av at han er så lett å relatere seg til. Tjueårene er en berg-og-dalbane av forandringer og utfordringer. Chandler anvender situasjonsbestemt humor som et skjold mot tilværelsens absurditet, hvem kan vel ikke kjenne seg igjen i det? Forandringer skjer, enten vi vil det eller ei. Vanligvis er det vår egen mentale innstilling som bestemmer hvordan vi skal komme oss gjennom dette. I Chandlers tilfelle derimot, er det hans forkjærlighet for Monica som gjør at han overkommer frykten for intimitet og forandringer.

friends matthew perry rip
Matthew Perry som Chandler Bing, Jennifer Aniston som Rachel Green, David Schwimmer som Ross Geller, Courteney Cox som Monica Geller, Lisa Kudrow som Phoebe Buffay, Matt LeBlanc som Joey Tribbiani (Warner Bros. Television/NBCUniversal)

Mondlers kjærlighetshistorie er dessuten forankret i vennskap, noe som gjør sagaen deres til et vidunderlig full circle-moment. Friends har holdt seg godt gjennom de siste tredve årene. Mye av dette skyldes skuespillerne bak de ikoniske rollene.

Matthew Perrys kreative arv lever videre gjennom hans sensasjonelle opptreden som Chandler Bing.

Les også: Matthew Perry: Venner og kolleger deler sine hyllester

Nyeste saker fra 730.no

Les mer