Hopp til hovedinnhold
Henrik Schatvet TikTok Norge
Henrik Schatvet er nestemann ut i vår nye TikTok-spalte (TikTok/henrikschatvet)

TikTok-Norge med Henrik Schatvet

Andremann ut i 730.no sin nye spalte er Henrik Schatvet 🌟

Velkommen tilbake til TikTok-Norge. Her plukker 730.no ut favoritter fra plattformen for å slå av en prat om alt mellom himmel og jord.

Denne gangen er det moromannen Henrik Schatvet (født i 99) som står for tur.

Før TikTok-karrieren, som startet med en helt uironisk og estetiske video i 2020, ble 23-åringen først et kjent fjes for en hel generasjon i 2006. Den gang som Morten Mygg i NRKs julekalender Jul i Svingen.

La oss presentere et aldri så lite throwback nedenfor.

Siden den gang har Henrik Schatvet satset på humor, og gjør det bra både på TikTok og på standup-scenen.

730.no tar en prat med 23-åringen om hans favoritter, de verste og beste trendene og drømmer for 2024.

Oliver Bergset og Henrik Schatvet (Instagram/henrikschatvet)

Hei Henrik! Hva var ditt første innlegg på TT?

– Det har i alle fall ikke noe å gjøre med innleggene jeg legger ut nå. Jeg prøvde å bli estetiker først, så jeg filmet en soloppgang med den jævla låten, den derre «make a cup of coffee for your head». Så driver jeg å vinkler telefonen og følger soloppgangen. Nei, det er det dummeste. Det var 100 % uironisk en fin video.

Hva er ditt mest populære innlegg?

– Jeg tror fortsatt at det er den dag i dag, at jeg kødder med hun St.Sunniva. Jeg stitchet en video der hun sier sånn: «Dette her er lørdagsgodtet mitt. Det ser kanskje ikke så mye ut ved første øyekast» Også er det fire cherrytomater i en skål. Så stitchet jeg den og sa noe sånn som: «Nå har jeg tatt både tre og fire øyekast, og det ser fortsatt ut som fire tomater i en skål, altså». Den fikk sånn ca 1,2 mill visninger og fikk kjempe engasjement.


Se også: St.Sunniva kommenterer Natt & Dag-innlegget fra Vixen Awards


– Også er det en annen som er litt av det samme, hvor jeg kødder med en nordlending som får en kommentar hvor det står: «Kan du si Amalie, men bytte m med n? Analie». Så stitchet jeg den, også ler jeg i slow motion.

Ta en titt på snutten nedenfor.

Hvilket innlegg synes du burde ha fått mer kjærlighet?

– Det blir jo så utrolig utakknemlig å si at man ikke er fornøyd med det tallet man fikk da, men jeg synes jeg gjorde en veldig gøy sketsj om Android-brukere. Det var en sånn «POV: Du bruker Android». Den ble tatt imot veldig bra, men jeg skulle ønske det var en av de som endte opp med å bli sett mer.

– Jeg syntes bare det var så mye potensiale i den. Det er jo også litt mer i standup-landskapet som jeg jobber mest med. Så jeg likte at den var litt sketsjete.

På hvilke måter er TikTok bedre og verre enn andre apper?

– Jeg føler kanskje at TikTok er litt mer upersonlig enn på Instagram. På den måten at hvis du har en følgerskare på TikTok, så føler jeg ikke det er like mye tyngde i det enn det kanskje er på Instagram. Der er folk litt mer engasjerte og kobla på, og man er veldig klar over hvem man følger. Det er man ikke like mye på TikTok. Der kan man følge masse folk uten å ha helt kontroll på det.

– Men det beste med TikTok er at man ikke trenger å ha supermange følgere for at videoene dine blir sett mye. Det er mulighet for alle på en måte.

Hvilken norsk TikTok-profil er din favoritt akkurat nå?

– Ja, akkurat nå er riktig å si, føler jeg. Jeg er ikke så ofte veldig på, men jeg ler veldig av utlending.memes, altså Javad [El Bakali]. Han synes jeg er fantastisk. Han kan ha ideer som jeg ser og tenker at jeg kunne ønske jeg hadde gjort. Det er ganske nært det jeg legger ut, da.


Se også: Henrik Schatvet sin favoritt kommer også seirende ut av 730.no sin kåring om 2023 🏆


– Også er det en som heter Jørgen Holst Larsen, som jeg synes er veldig, veldig gøy. Han er veldig ironisk og har masse selvironi. Mye gøy humor.

– Jeg liker også Nora Svenningsen godt på TikTok. Hun ler jeg mye av.

Hva med noen internasjonale favoritter?

– Ja, folk vet kanskje ikke dette om meg, men jeg er veldig opptatt og interessert i matlaging. Så det er mye av det det går i. Jeg liker veldig godt en brite som kaller seg whatwilly. Også liker jeg The Basement Yard og Amanda Chultz alias dj_mandy.

Hvem ville du helst hatt en TikTok-live med?

– Jeg har holdt veldig lite på med det, men jeg gjorde det en liten periode med Oliver Bergset og Knut-Peder [Gransæther]. Det endte jo opp med å bli podcasten Direkte.

Hva med noen du ikke har vært på live med før, da?

– Jeg tror Arne Brimi kunne vært en god live. Han er jeg veldig fan av og jeg elsker at han har kommet seg på TikTok nå. Petter Stordalen hadde vært gøy, eller spennende. Også Javad som jeg nevnte. Jeg tror vi kunne snakket om mye gøy på en livestream. Jeg står ved den trioen der.

(Instagram/henrikschatvet)

Og er det noen du ville styrt unna?

– Sikkert mange, haha. Nei, altså, jeg tror ikke jeg hadde hatt veldig mye å snakke med dette crewet til Oskar Westerlin om. Henrik Viken, barisbrevik og de gutta der. Jeg var på Kontoret sammen med Snorre, og det var jo jævlig hyggelig, men de andre har jeg ikke så mye… jeg tror bare ikke vi har så mange av de samme interessene, kanskje.

– Jeg kjenner dem jo ikke, så jeg kan ikke si for mye, men ja. Kanskje ikke de. Men hvem andre, da? Altså, det er jo en haug av folk jeg irriterer meg over på den appen der, haha. Folk som er litt vel intense. Jeg står for det. Intense folk.

Topp 3 låter på repeat på Spotify?

– Akkurat nå tror jeg det er «Tummy Hurts» av Reneé Rapp, som kanskje få forventer. Jeg synes hun er jævlig rå. Også har jeg funnet tilbake til «Love Me Again» med John Newman – en gammel klassiker. Å, fy faen 3 er vanskelig…

– «Move On Up» med Curtis Mayfield liker jeg også godt. Det er tre jeg kan gå god for og anbefale til folk.

Hvordan ser din FYP ut?

– Masse matlagingsvideoer. Veldig mye kokkelering. Mye standup – utenlandsk og norsk. Mye musikk, musikkproduksjon og hele spekteret av musikk. Jeg jobbet jo som musiker før jeg begynte som komiker, så det henger fortsatt litt igjen.

– Musikk, standup, matlaging og masse, masse hunder. Det er mye bikkjer, altså. Jeg følger sikker 45 golden retriever-brukere alene, liksom.

Hva er den beste og verste trenden på TikTok?

– Verste er den derre: «Vi er dette, selvfølgelig gjør vi sånn.» Det er bare så utrolig fåtall av de som er gøy. Den trenden er jeg ikke noe fan av.

Yes, chef (Instagram/henrikschatvet)

– Også liker jeg ikke så godt sånne glow up-trender. Det er ikke så mange av de i Norge heldigvis, men det er noen tyske boys som vet selv at de er jævlig kjekke.

– De lager de sånne «Can’t believe you would fuck me way back then, but how about now?», også er det bare sånne sjuke thirst traps av seg selv. Det kan ikke være lov, det skal jeg ha meg frabedt.

Den beste da?

– Jeg liker ting som er litt personlig. Det er kanskje litt uforventet, men jeg synes sånne «Get Ready With Me» kan være litt gøy å se på noen ganger. Jeg synes det er hyggelig å høre hva folk skal i løpet av en dag – hvis det er spennende.

– Også synes jeg tours er gøy. Office-tours, house-tours, room-tours. Det er gøy å se hvordan folk har det. Også setter jeg pris på en god storytime. Hvis det er godt innhold i historien så er jeg ikke fremmed for det.

Se også: Mon tro om Henrik har fått med seg de 50 delene av den sjuke historien til Reesa Teesa?

Fortell om et høydepunkt fra 2023?

– At jeg tok steget inn for å jobbe fulltid med humor nå. Det har jo vært en drøm lenge, så det var veldig stort at jeg fikk til det.

Hva er drømmen for 2024?

– Primært å gjøre mye scene-ting, og gjøre store venues. Jeg har jo på bucket-listen min å ha standup foran et veldig stort publikum, og nå skal jeg jo gjøre det på Rockefeller nå i mars. Så det er er kjempegøy! Også kanskje reise litt mer rundt for å gjøre shows. Det står litt på blokka det også.

Tusen takk for praten, Henrik! Vi gleder oss til å følge med videre!

Følg gjerne 730.no på TikTok!

Se også: Tigergutt til 730.no: – Det er ingen belønningsordning i Norge uansett hvor bra en video skulle gått

Les mer