Hopp til hovedinnhold
Oda Rikheim TikTok
Oda Rikheim er den ene personen en annen person har snakket mye om på TikTok denne måneden. Her med McMartii og Anny Isabella Øvrehus (730.no)

Best og verst fra influencer-Norge: September

Høsten har senket seg i influencer-Norge.

Dette er spalten hvor jeg – som er over middels interessert i influencer-Norge – oppsummerer hva som har skjedd siden sist. Jeg tar for meg noe av det jeg har fått med meg og synes har vært mest spennende den foregående måneden. På godt og vondt.

Med andre ord kan du holde deg oppdatert på mye av det som skjer i influencer-Norge via denne spalten.

Har du sett noe jeg ikke har med her, men som du skulle ønske jeg tok opp? Eller har du tips til influencere jeg bør følge med på?

Vennligst send en mail til [email protected].

La oss sette i gang!

Månedens gladnyhet: NetteNestea har fått kjæreste

Ikke bare har Emilie Nereng forlovet seg, andre har fått kjæreste.

Annette Haga alias NetteNestea er en av Norges O.G. bloggere og influencere.

Jeg føler hun har vært i gamet alltid?

Tidligere har hun vært gift med Emil Løvstad Haga, som var med på Paradise Hotel sesong to. De skilte seg i 2020.

Nå kan hun bekrefte til Dagbladet at hun er sammen med den svenske influenceren Jon Olsson. Han var tidligere gift med Janni Delér, og de skilte seg i 2022.

Gratulerer <3

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Annette Haga (@nettenestea)

Enda et power couple i influencer-Norge!!

Månedens drama: TikTok-ere som snakker om hverandre uten navn

Ingenting slår TikTok-drama som når det er flere som poster videoer hvor de snakker om noen konkrete personer, men ikke nevner navn.

Denne gangen ble det først postet en TikTok fra en profil som mente Oda Rikheim mobbet noen. Denne ble dog postet på Instagram.

Det som var interessant var at hun ikke nevnte navn, men Oda svarer likevel og NEVNER HELLER IKKE NAVN PÅ PERSONEN SOM POSTET.

Disse anklagene kommer jo fra noen.

Her er Odas svar:

@odarikheim Replying to @💕Kaja💕 ♬ original sound – Oda Rikheim

Se også: 730.no tar en prat med Baddies før bruddet

Da vi ikke har begge videoene her, og dette uansett blir ord mot ord om noe vi ikke vet så mye om, utdyper vi ikke mer om selve diskusjonen. Er dette en egen form for krangling?

Det er ikke ofte vi ser dette i influencer-Norge, men jeg er fascinert.

Vi bare legger til videoen til Oliver Bergset som har verdens morsomste poeng:

@oliverbergset #drama #tiktok ♬ Dramatic Military – Faid rafanda

Månedens kritikk: Kristin Gjelsvik

Det ble rabalder da personlig trener og kostholdsveileder Camilla Annaniassen oppdaget at Kristin Gjelsvik skulle holde et livsstilskurs.

Hun gikk hardt ut mot dette, og kritiserte hvordan hun blant annet er lei av at stadig flere kjendiser tilbyr kosthold- og treningsveiledning for å tjene penger. Hun mener det burde være fagfolk som står for det.

Kurset, som hadde fått navnet «Glow up: Egenomsorg med Kristin Gjelsvik», var ment for de som mangler livsgnist og energi, de som trenger inspirasjon i matveien, eller de som drømmer om sin egen glow up.

I løpet av 21 dager, for den nette sum av 3599kr, skulle Kristin dele blant annet oppskrifter, matplaner, treningsøvelser og pep talks. Ikke minst stod det at man i tillegg kunne få en bonusvideo der man kunne spise med Kristin – dersom man synes det kan være vanskelig å spise.

Her kan du se hele posten til Camilla:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Camilla Lid Annaniassen (@camilla.annaniassen)

Men dette virker for voldsomt?

Ja, for det skal visst vise seg at dette ikke skulle kommet ut til offentligheten ennå.

Da dette så dagens lys og diskusjonen var i gang, i midten av september, var det noen uker til det skulle starte.

Noen dager senere svarer Kristin i egne kanaler, med denne videoen:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik)

Her forteller hun at at hun er vant til å få kritikk. Hun sier deretter at kritikken denne gangen er berettiget, basert på hvordan det blir lagt frem i sosiale medier og i norsk presse.

Hun påpeker dog at det her har skjedd en feil som gjorde at siden gikk live, og at det som nevnt ikke var klart.

– Programmet var ikke klart, og ingenting skulle lanseres nå. Nettsiden bestod av kladder under konstruksjon, arbeidstitler og utkast, og skulle være passordbeskyttet, hvilket den ikke var. Det er naturligvis svært uheldig. Jeg er så utrolig lei meg for at alt gikk live utenfor min kontroll. Det ble tatt ned så fort jeg ble gjort oppmerksom på at det var tilgjengelig, forklarer Kristin.

På kritikken om det å ta på seg roller og andre yrker enn hun selv har, svarer hun at det er feil.

Hun presiserer at hun har stor respekt for kompetente mennesker med utdannelse bak seg, som hun nå har lyst til å fremme.

Avslutningsvis forklarer Kristin at hun på lik linje som en PT, coach eller annen aktør innen mental helse og livsmestring har lov til å dele sine erfaringer og sin utvikling. Samt de verktøyene som har fungert for henne. Hun presiserer også at hun ikke påtvinger noen til å kjøpe disse tjenestene.

Noen tar denne unnskyldningen, mens andre ikke er helt fornøyd. Blant andre Camilla Annaniassen. I en video på sin TikTok, sier Camilla at hun synes svaret var skuffende og at hun trodde Kristin skulle legge seg flat og legge ballen død.

Selskapet Mikrosteg, som sammen med Kristin står bak dette, uttaler seg så selv om det:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mikrosteg (@mikrosteg.no)

De forklarer ytterligere om den tekniske feilen, og sier det ikke skulle skjedd.

Kristin har også en livesending på Instagram, hvor hun svarer ærlig på spørsmål fra seerne.

I tillegg til å beklage og si at dette aldri burde skjedd, sier hun at kurset nå er lagt helt på is. Det blir altså ikke noe av.

For noen dager siden var Kristin innom God morgen, Norge. Der spurte programleder Desta Marie Beeder hvordan hun forventer at folk kan stole på henne. Hun trekker frem saken etter det sagnomsuste bildet til Sophie Elise, og hvordan Kristin da sa at det virket kalkulert. Selv om Sophie den gang sa det ble postet med en feil, kjøpte ikke Kristin det.

Kristin sier det er et godt spørsmål, og forventer ikke at noen stoler på henne. Det viktigste er at hun kan legge seg med god samvittighet.

Hun sier også at hun har kritisert flere tidligere, og vist mye engasjement. Det står hun for, og engasjementet vil ikke gi seg. Hun sier dog at man lærer så lenge man lever, og at retorikken hennes kanskje ikke har vært så god.

Kristin Gjelsvikk far kritikk fra Camilla Annaniassen om nytt nettkurs glow up egenomsorg med kristin gjelsvik instagram kommentar

(Instagram/kristingjelsvik)

Det var alt for nå. Husk å være snille med hverandre, uansett om man er enig eller ei om ting <3

Kos dere med høst! Og husk å sende mail til [email protected] om dere har tips til noe jeg burde skrive om.

Se også: Best og verst fra influencer-Norge: Sommerspesial

Les mer