Hopp til hovedinnhold
Martine Lunde vil bli politi, det gjør politistudenter forbanna (TV 2)

Best og verst fra influencer-Norge: Mars

Influencer-måneden oppsummert.

Gratulerer med april, håper både alle påvirkere og vanlig dødelige har det bra!

Dette er spalten hvor jeg – som er over middels interessert i den norske influencer-verdenen – oppsummerer.

Jeg tar for meg noe av det jeg har fått med meg og synes har vært mest spennende den foregående måneden.

På godt og vondt.

Med andre ord kan du holde deg oppdatert på mye av det som skjer i influencer-Norge via denne spalten.

Har du tips til noe jeg bør skrive om?

Vennligst send en mail til [email protected] <3

Nå har pandemien vart i over et år, og vi har erfart at en av bransjene som ikke står stille er influencer-bransjen.

Det har også skjedd ting i mars, så la oss starte å snakke om det.

Månedens video: Joakim Kleven

Influencer, filmskaper og Bloggerne-profil Joakim Kleven har nå skrevet sitt siste innlegg på bloggen.

Jeg ble gjort oppmerksom på flere innlegg hvor han dro på veldig med clickbait-titler. Noe jeg har et elsk-/hat-forhold til.

Men det var altså for å gjøre et poeng. Han har ikke blitt gal, men han er lei av hvordan ting kan være i influencer- og mediebransjen.

I sitt siste blogginnlegg legger han med en video.

Her forteller Joakim at han nå avslutter bloggen, og noe av grunnen er nettopp dette.

Han tar et oppgjør med hvordan både medier og influencere kjører på med dramatiske, nesten helt virkelighetsfjerne titler.

Lesertallene økte dog betraktelig med lokkende overskrifter. Det er synd, og man har jo sett hvordan flere bloggere har prøvd å dra lesere ved å «sjokkere» med voldsomme overskrifter.

Til tider kan det være gøy. Men det er ikke like gøy når det skjer gang på gang – og når det ikke har sammenheng med innholdet. Spesielt frustrerende er det når viktige nyhetssaker kamufleres med en slik tittel.

Månedens reality: Alle elsker David og Martine vil bli politi

I forrige måneds utgave av denne spalten, nevnte jeg at manager David Eriksen nå har fått sin egen serie.

Jeg har fulgt hele som en hauk, og har kost meg en hel del.

Vi får blant annet se forholdet hans med familien, jobb og alt imellom.

Han jobber blant annet med influencer Iselin Guttormsen (som har fortalt oss litt behind the scenes om 71 grader nord) og artist/legende Tone Damli. I et møte med Tone ser vi en av Davids kollegaer komme med et litt unødvendig sleivspark til andre influencere.

Men serien var for det meste underholdende, spesielt da han fikk ny hund <3 Det var ganske mye klemming, men de var vel for det meste én stor kohort, hehe.

Norges vri på Kardashians? «Dadager» David?

David Eriksen & co (Instagram/davideriksen)

David Eriksen & co (Instagram/davideriksen)

En annen serie som har fått oppmerksomhet – dog litt mer negativ – er forsøket Martine Lunde har gjort på å bli politi.

For et år siden ble Oslo-jenta annonsert som en ny profil hos God Kveld Norge. Vi har ventet lenge på hva det skulle vise seg å være, og det var intet mindre enn en realityserie fra Politihøgskolen.

Idéen kommer fra et intervju hvor hun sier hun kanskje kunne tenkt seg å være politi, dersom hun ikke skulle være influencer.

Dette faller dog ikke helt i god jord hos politistudenter, som blant annet synes det er urettferdig at dette skjer når de selv mister mye av den viktige undervisningen slik man kjenner den. Ja, på grunn av pandemien.

Politiforum.no skriver om flere av kommentarene på en av Politihøgskolens Instagram-poster hvor serien ble annonsert.

Politihøgskolen på sin side forstår reaksjonene, spesielt med tanke på timingen, men de håper likevel de kanskje får et annet syn på det etter å ha sett serien.

For ja, selvfølgelig er det kjipt når man går glipp av mye viktig praktisk undervisning selv. Forhåpentligvis vil det gjøre at mange får lyst til å søke seg inn på Politihøgskolen.

Jeg har allerede sett noen episoder av Martine vil bli politi, og jeg synes alt Martine prøver ser spennende og gøy ut. Kanskje mer enn hun selv synes.

Månedens hærverk: Sophie Elise

For i overkant av en uke siden skrev vi at Sophie Elise Isachsen var blitt utsatt for hærverk utenfor huset sitt på Ellingsrud i Oslo.

Sophie Elise fortalte på Instagram at hun hadde hatt drømmebilen – en lyseblå Porsche – sin i kun et par dager, før noen stakk en kniv i dekket på den splitter nye bilen.

Det gjorde at Harstad-jenta naturligvis ikke lenger føler seg like trygg i eget hjem, og hun er redd noen har fulgt etter henne.

Sophie var kun inne i 10 minutter etter å ha vært på sykehuset for å ta undersøkelser i forbindelse med magesmerter, før kjæresten hennes Kasper gikk ut for så å finne bilen slik.

– Jeg har hatt flere ubehagelige hendelser hjemme, og har ikke telling på hvor mange ganger jeg har måtte si til naboer «kan jeg ringe deg midt på natten hvis det er noe» fordi XYZ har skjedd, men ingen har gjort hærverk før, skrev hun også på Instagram Stories.

Dette må føles jævlig, og jeg håper det etter omstendighetene går bra med både Sophie, Kasper og naboene <3

Sophie Elise etter å ha fått tilbake bilen sin (Instagram/sophieelise)

Avslutningsvis vil jeg også dele en annen story Sophie delte:

(Instagram/sophieelise)

Det er viktig å huske på at det er forskjellig fra by til by, blant annet på grunn av tetthet. Og! Vi er flere som er flinke til å se på noen som verstinger.

Jeg har skrevet en del om influencere som ikke alltid har fulgt retningslinjer, da denne spalten handler om nettopp influencere. Jeg synes òg det er viktig å huske på hvilken påvirkningskraft de har på det området som på mange andre områder.

Det er sjukt å tenke på at vår egen statsminister brøt loven. På akkurat det punktet kan man vel påstå at en god dose kritikk er på sin plass. Å være 14 mennesker samlet nå vet man vel at er en fryktelig dårlig/ganske dum idé.

De aller fleste er jo flinke. Og selv om det er kjipt nå, blir det jo fortere bedre om man bare følger råd og retningslinjer som blir gitt, og holder seg så mye som mulig hjemme. Og snart (ish) er vel de fleste som vil vaksinert <3

Det var alt for denne gang!

Send e-post til [email protected] om dere har tips eller noe dere lurer på.

Se også: Best og verst fra influencer-Norge: Februar

Nyeste saker fra 730.no

Les mer