Hopp til hovedinnhold
Norske influencere holder koken (Instagram: polliani/idagranjansen/Lisa Bjorheim)

Best og verst fra influencer-Norge: Juli

Hei og hopp!

Det er rart å tenke på at 2020 har vært i fem år, samtidig som både juni og juli varte i ca. tre kvarter.

Neida, men nå er vi i august, og da er det selvsagt på tide å skrive litt om influencer-greiene som har foregått den siste måneden.

La oss sette i gang.

Månedens video: Janka Polliani

Denne videoen, publisert via IGTV, tar opp et hett tema om dagen; fotoredigering.

Vi skrev nylig om at Mads Hansen gikk ut mot Sophie Elise, og det han mente var et redigert bilde. Hun slo derimot tilbake med et bilde av at veggen allerede var skeiv, og at det dermed ikke var redigert.

Tidligere denne måneden fikk vi altså en video servert av motedronninga Janka, hvor hun både snakker om, og viser oss hvor lett det er å redigere seg både smalere, høyere og alt annet man skulle foretrekke.

Det er altså ikke alt vi ser på internettet som er til å stole på, hvem skulle trudd.

Jeg anbefaler alle å se hele, og hvis noen skulle føle trangen til å gjøre dette med bildene deres, tenk dere om 150 ganger:

View this post on Instagram

It’s about time I say something! In this video you will see me having a weight loss, just with an app, and it’s so scary that people actually does this to most of their images they post. So-me and reality isn’t always the same thing, and in we live in a world that is filled with digitally manipulated images. It’s made editing accessible to everyone, and to the untrained eye, someone may not see the curvy walls or messed-up fence post. Even a kid can download an app like this and edit how they look. All they see is a body goal. Everything is not real on Instagram, the next time you want to starve yourself cause you want to look like someone, think it might not be real, and I’m good enough!

A post shared by JANKA POLLIANI (@polliani) on

 

Månedens avkom: Bake-Ida

Ok, først et spørsmål: Hvor mange andre enn meg blir sulten hver eneste gang dere går inn på bloggen til Ida? Jeg blir nesten på gråten hver gang.

Så til dagens tema: Ida Gran-Jansen har fått bebi nummer to! <3

For litt over et år siden fikk hun og kjæresten Eirik lille Max, nå har han altså blitt storebror.

En hyggelig babynyhet til: Julianne Nygård og pilotmannen Ulrik venter sitt andre barn, og Severin blir storebror.

Gratulerer til både Ida, Eirik, Julianne og Ulrik!

 

Månedens triste nyhet: Annette Haga

O.G. blogger Annette Haga alias NetteNestea giftet seg med tidligere Paradise Hotel-deltaker Emil Løvstad i 2017.

18. juli delte hun på Instagram Story at hun og Emil nå skal skilles.

Annette har følt på at det har vært vanskelig å dele, fordi hun er redd for hva andre skal mene.

Er det én ting jeg tenker nå, så er det at ingen egentlig har rett til å mene så mye om akkurat det. Kun sende varme tanker til dem og barna og håpe at alle har det bra <3

(Instagram/nettenestea)

Jeg vil også legge til at jeg er glad jeg vokste opp med bloggen til Annette. Håper hun en dag starter å blogge igjen!!!

Agnes Lovise og Annette Haga da Annette ble kåret til årets moteblogger på Vixen Awards i 2015 (Lisa Bjorheim for 730.no)

Månedens ståhei: Monky’s Bubble Waffle

Det er nok mange som har sperret opp øynene idet de har gått inn i Oslo Street Food i Torggata. Det første du finner innenfor døra, er nemlig en bod med spenstige vafler med allslags pynt og fyll.

Dessverre er det ikke bare maten som har stått i fokus på Instagram.

Her har eieren brukt bilder av jenter, til tider under 18 år, med antrekk han har valgt ut. Antrekk hvor det virket som det var viktigere å se kroppen til jentene, enn vaflene med is.

De første som tok opp dette i sosiale medier var Nastaran Marie, Christine Krieg og Mia Landsem. På deres Instagram-profiler er det høydepunkter hvor man kan se alt de skrev om dette på story.

Våre søstre hos Melk & Honning skrev også om saken, der kan dere også se noen av bildene som ble brukt til å reklamere for disse vaflene.

I tillegg til disse tre, gikk også influencere som Kristin Gjelsvik, Isabel Raad, Martine Lunde og Vita Mashadi ut på Instagram story.

Isabel snakket mye om dette, og delte skjermbilder av samtalen hun hadde med eieren på DM. Der kunne han meddele at han ikke hadde gjort noe ulovlig, da han hadde fått godkjenning av foreldre fra de som var under 18 år.

Hun har også lagt ut et langt høydepunkt på profilen sin, om dere vil lese.

Altså virket det ikke helt som han skjønte hvordan det var et problem ellers. Bare alderen, der altså.

Vita Mashadi og (søsteren Wanda) skulle egentlig ha et samarbeid med Monky’s Bubble Waffle til bursdagen sin. Bursdagen ble avlyst på grunn av korona, og Vita meldte via Instagram Story at de uansett ikke ville samarbeide med dem igjen:

(Instagram/vitamashadi)

Også Martine Lunde skrev noen ord om hva hun mente, og sa at hun var flau over å ha støttet denne bedriften:

(Instagram/martinelunde)

Noen få dager senere meldte VG at eier, som også var daglig leder, trakk seg fra selskapet. De skal også endre markedsstrategien sin.

Så da får vi håpe det blir gjort endringer her, og at kvinnekroppen ikke seksualiseres for å selge vafler.

Det må da være mulig.

Det var alt for denne gang. Si fra om dere finner noe gøy som dere vil dele med meg: [email protected].

SNAKKES <3

SE OGSÅ: Best og verst fra influencer-Norge: Juni

Nyeste saker fra 730.no

Les mer