Hopp til hovedinnhold
Vi blogget oss gjennom natten.

Best og verst fra Grammy 2018

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Vi oppsummerer TV-sendingen fra Madison Square Garden med røde øyne.


Den 60. Grammy-utdelingen gikk av stabelen i New York i natt, og var en heller politisk affære. Det var ikke mye rom for tull og tøys blant alt det seriøse, og det var heller ingen skandaler eller fakter. Til og med artigper James Corden tonet det ned.


Kendrick Lamar åpner med «DNA.» med amerikanske flagg og maskerte soldater som masjerer i takt med spyttefesten til Compton-gutten. For så å ta ut Bono og The Edge i noen sekunder på «XXX». Soldatene går HAM når U2-gutta går av. Stas at så kompromissløs musikk er så populær.

Noe David Chappelle avbryter to ganger for å minne om. Etter litt av sitt bidrag på den nye Black Panther-singelen King’s Dead til Jay Rock og den nyklassiske bangeren «Backseat Freestyle», kommer britiske James Corden ut. Verten, for andre gang på rad, minner om at de aldri har hatt en mer variert utvalg av nominerte folk og musikk.


Lady Gaga gjør tittelsporet fra sitt midt på treet kritikerroste Joanne og «Million Reasons». Hun ser nydelig ut og leverer like vakkert. Mark Ronson på gitar.


James gratulerer Jay-Z med hedersprisen. Jay, nominert til åtte priser, sa nei til å opptre. Til tross for at Grammy flyttet hele greia til hjembyen hans for første gang på 15 år. Brooklyn-kongen har vunnet 21 priser, men har aldri vunnet Album, Record eller Song of The Year.


John Legend og Tony Bennett kommer ut og synger litt av Liza Minellis «New York, New York» (som Frank Sinatra covret) for så å annonsere at Kendrick/Rihanna-duetten «Loyalty» vinner Best Rap/Sung Performance. Kendrick sier at Ri fortjener prisen, Ri – med ny, ekstra stor sveis – sier at Kendrick fortjener prisen.

Et innlegg delt av ciarra (@ciarrap)


Sam Smith tar «Pray» på strak arm:

Kelly Clarkson og Nick Jonas gir prisen for beste nye artist til den kanadiske godsnuten Alessia Cara. Få skriver poplåter og synger som henne, så salute! Selv om årets mest nominerte kvinne SZA burde ha vunnet. Alessia sier at det er så mye fokus på nummere at mange med store talenter ikke får skinne. Preach.

Little Big Town opptrer. Hvem? Neida. De er berømte Alabama-veteraner innen country. Men joda. Greit med do-pauser også.

Chuck Berry-hyllest via Jon Batiste fra bandet til Stephen Colbert og Gary Clark Jr. De deler til prisen for beste popartist Ed Sheeran. Som ikke er tilstede. Ingen tok i mot prisen. Ingen takketale via video fra London. (Tenk å ikke dra på Grammys.)

Eddy er jo som kjent nylig blitt forlovet med sin VGS-søtnos, og paret er visst keen på kids. Skal briten bytte ut ballader med barn?

Superstas for Norge og Halden: The Weeknd og Starboy vant «Best Urban Contemporary», hvor fire av sporene er produsert av Cashmere Cat

Beyond proud today 🌸🌷 @cashmerecat

Et innlegg delt av Mandelbaum Music Management (@mandelbaummgmt)

Grammy er forøvrig sponset av Uber. Du får smart nok se snutter med struggling artister som kjører Uber snakke med passasjerer som Lil Uzi Vert og Julia Michaels. (Sånn blir det når Uber får musikkbransjeveteranen Bozoma Saint John som ny Chief Brand Officer.)

Artigpetra Sarah Silverman introduserer Luis Fonsi og Daddy Yankee, som selvfølgelig fremfører «Despacito»; den mest populære latinamerikanske sangen noensinne. (Musikkvideoen har YouTube-rekord med 4,7 MILLIARDER. Og et par milliarder hos Spotify. Ka-ching!)

Childish Gambino alias Donald Glover gjør «Terrified». Suveren artist. Rå skuespiller og serieskaper. (Se sesong 1 av Atlanta på nytt.)

Et innlegg delt av N.H (@hushhush1128)


Dave Chappelle deler ut for beste rapalbum og benytter anledningen til å hilse til A Tribe Called Quest; en av New Yorks flotteste rapgrupper noensinne. Kendrick vinner, selvfølgelig. Flott tale, hvor han avslutter med «Jay for president». (S/o til nominerte Rapsody, hun er solid.)

Det er 2018 og Pink får fortsatt opptre overalt. 🤔 Ringreven gjør «Wild Hearts Can’t Be Broken», hvis sterke tekst kler #MeToo/#TimesUp. Tobarnsmoren hadde med seg en døvetolk på scenen og fremførte sangen sin iført dongeribukse og en hvit topp. Litt fint å se henne strippe det helt ned og fokusere på budskapet. 

James gjør en spesial Carpool Karaoke med Sting og Shaggy (okay!), denne gangen en veldig jovial Subway-carpool Karaoke som ingen av New York-erne på t-banen orker å høre på. James ender med å bli klasket.

Bruno Mars og Cardi B lager smørblid retrofest, helt i tråd med musikkvideoen til «Finesse»:

Bonus: I forkant hadde Bronx-jenta sommerfugler i både magetassen (#hvisdetlovåsi) og glufsa:


Trevor Noah fra The Daily Show sier opptredenen tok ham tilbake til tiden da Trump ikke var president, og deler ut prisen for beste komediealbum til Dave Chappelle.

Jerry Seinfeld og Sarah Silverman fikk en valp som trøstepris.

En snodig kombo: Medley med Sting feat. Shaggy. Vi klødde oss litt i hodet over dette, men det viser seg at duoen skal gi ut album sammen til våren. Ordet på gaten sier at lydbildet blir «karibisk fusion». Gleder oss.

Rihanna og Bryson Tiller gjør en vill brukbar fremførelse av «Wild Thoughts» i regi av alltid ekstra DJ Khaled.

Eric Church, Maren Morris og Brothers Osborne minnes Route 91 Harvest-festivalen i Las Vegas, hvor 58 personer ble drept og 851 skadet, via Eric Claptons «Tears in Heaven». (Som Eric skrev etter at hans fire år gamle sønn falt ut av vinduet i 53. etasje i en New York-leilighet.)

Vidunderkvinnen Janelle Monáe holder en akkurat passe lidenskapelig Time’s Up-tale og introduserer – passende nok – Kesha. Hun gjør sin emosjonelle comebacksingel «Praying», med hjelp fra blant andre Camila Cabello, Cyndi Lauper (!), Julia Michaels og Andra Day. Kesha gråt. Flere i salen gråt.

Camila Cabello forteller at hun som en cubansk innvandrer som kom til USA som liten er en «dreamer». S/o til Donald Trump.

U2 fremfører «Get Out of Your Own Way» (laget av Jacknife Lee, Steve Lillywhite og Ryan Tedder fra OneRepublic) foran Frihetsgudinnen. Jaja.

Snikreklame for Fire and Fury, hvor John Legend, Snoop Dogg, Cher, Cardi B, DJ Khaled og – wait for it – Hillary Clinton leser fra boken. Loooool.

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Se hele snutten her.

Anna Kendrick ser stilig ut når hun introduserer Elton John. Om forlatelse; Sir Elton John. Han tok ut Miley Cyrus og de gjorde «Tiny Dancer».

Men nå begynner showet å bli kjedelig.

Ben Platt fra Dear Evan Hansen synger «Somewhere» fra West Side Story, fulgt av Patti LuPone som fremfører «Don’t Cry For Me Argentina».

Eve (som ser nesten lik ut som i ’99) og Shemar Moore (med solbriller lol) introduserer SZA, som tar «Broken Clocks».


Alicia Keys overrekker Bruno Mars (med solbriller lol) prisen for årets beste låt for «24K Magic». («HUMBLE.» burde vunnet.) Peter (som han egentlig heter) virket litt for tilbakelent da han ytret takketale. Kanskje det ikke er så stas å vinne lenger? Hva vet vi.

Chris Stapleton og Emmylou Harris tar Tom Pettys «Wildflowers», fulgt av «1-800-273-8255» med Logic, Alessia Cara og Logan Paul Khalid.

U2 gir prisen for årets beste album til en litt pussa Bruno Mars. (De fleste forventet at denne enten skulle gå til Kendrick eller Jay-Z.) Honolulu-herren serverer ikke en tårevåt og rørende tale denne gangen heller.

Alt i alt var det en uspennende aften. Det hendte ikke så mye uventet og som tidligere nevnt var det mye politikk og seriøshet. Det er kanskje ikke så lett å være fjollete når det står så dårlig til med verden ellers.


Bruno Mars ble kveldens store vinner med 6 av 6 nominasjoner. Grattis! Sjokkerende nok fikk ikke Jay-Z noen av sine 8 potensielle priser. 

Her er alle nattens vinnere:

RECORD OF THE YEAR

«Redbone» – Childish Gambino

«Despacito» – Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber

«The Story Of O.J.» – JAY-Z

«HUMBLE.» – Kendrick Lamar

«24K Magic» – Bruno Mars — VINNER

 

ALBUM OF THE YEAR

Awaken My Love! – Childish Gambino

4:44 – Jay-Z

Damn. – Kendrick Lamar

Melodrama – Lorde

24K Magic – Bruno Mars — VINNER

 

SONG OF THE YEAR

«Despacito» – Luis Fonsi & Daddy Yankee Featuring Justin Bieber

«4:44» – JAY-Z

«Issues» – Julia Michaels 

«1-800-273-8255» Logic feat. Alessia Cara & Khalid

«That’s What I Like» – Bruno Mars — VINNER

 

BEST NEW ARTIST

Alessia Cara — VINNER

Khalid

Lil Uzi Vert

Julia Michaels

SZA

 

BEST POP SOLO PERFORMANCE

«Love So Soft» – Kelly Clarkson

«Praying» – Kesha

«Million Reasons» – Lady Gaga

«What About Us» – P!nk

«Shape of You» – Ed Sheeran — VINNER

 

BEST POP DUO/GROUP PERFORMANCE

«Something Just Like This» – The Chainsmokers & Coldplay

«Despacito» – Luis Fonsi & Daddy Yankee Featuring Justin Bieber

«Thunder» – Imagine Dragons

«Feel It Still» – Portugal. The Man — VINNER

«Stay» – Zedd & Alessia Cara

 

BEST POP VOCAL ALBUM

Kaleidoscope EP -Coldplay

Lust For Life – Lana Del Rey

Evolve – Imagine Dragons

Rainbow – Kesha

Joanne – Lady Gaga

÷ (Divide) – Ed Sheeran — VINNER


 

BEST DANCE RECORDING

«Bambro Koyo Ganda» – Bonobo feat. Innov Gnawa

«Cola» – Camelphat & Elderbrook

«Andromeda» – Gorillaz feat. DRAM

«Tonite» – LCD Soundsystem — VINNER

«Line Of Sight» – Odesza feat. WYNNE & Mansionair

 

BEST DANCE/ELECTRONIC ALBUM

Migration – Bonobo

3-D The Catalogue – Kraftwerk — VINNER

Mura Masa – Mura Masa

A Moment Apart – Odesza

What Now – Sylvan Esso

 

BEST ROCK PERFORMANCE

«You Want It Darker» – Leonard Cohen — VINNER

«The Promise» – Chris Cornell

«Run» – Foo Fighters

«No Good» – Kaleo

«Go To War» – Nothing More

BEST ROCK SONG 

«Atlas, Rise!» – Metallica
«Blood In The Cut» – K.Flay
«Go To War» – Nothing More
«Run» – Foo Fighters — VINNER
«The Stage» – Avenged Sevenfold

BEST ROCK ALBUM 

Emperor Of Sand – Mastodon
Hardwired…To Self-Destruct – Metallica
The Stories We Tell Ourselves – Nothing More
Villains – Queens Of The Stone Age
A Deeper Understanding – The War On Drugs — VINNER

BEST METAL PERFORMANCE

Invisible Enemy – August Burns Red
Black Hoodie – Body Count
Forever Code Orange – Mastodon
Sultan’s Curse – Mastodon — VINNER
Clockworks – Meshuggah

BEST ALTERNATIVE MUSIC ALBUM 

Everything Now – Arcade Fire
Humanz – Gorillaz 
American Dream – LCD Soundsystem
Pure Comedy – Father John Misty
Sleep Well Beast – The National — VINNER
 
 

BEST R&B PERFORMANCE

«Get You» – Daniel Caesar feat. Kali Uchis

«Distraction» – Kehlani

«High» – Ledisi

«That’s What I Like» – Bruno Mars — VINNER

«The Weekend» – SZA

 

BEST TRADITIONAL R&B PERFORMANCE

«Laugh And Move On» – The Baylor Project

«Redbone» – Childish Gambino — VINNER

«What I’m Feelin’» – Anthony Hamilton Featuring The Hamiltones

«All The Way» – Ledisi

«Still» – Mali Music

 

BEST R&B SONG

«First Began» – PJ Morton

«Location» – Khalid

«Redbone» – Childish Gambino

«Supermodel» – SZA

«That’s What I Like» – Bruno Mars — VINNER


 

BEST URBAN CONTEMPORARY ALBUM

Free 6LACK – 6LACK

Awaken, My Love! – Childish Gambino

American Teen – Khalid

Ctrl – SZA

Starboy – The Weeknd — VINNER

BEST R&B ALBUM

Freudian – Daniel Caesar

Let Love Rule – Ledisi

24K Magic – Bruno Mars — VINNER

Gumbo – PJ Morton

Feel The Real – Musiq Soulchild


 

BEST RAP PERFORMANCE

«Bounce Back» – Big Sean

«Bodak Yellow» – Cardi B

«4:44» – JAY-Z

«HUMBLE.» – Kendrick Lamar — VINNER

«Bad And Boujee» – Migos feat. Lil Uzi Vert


 

BEST RAP/SUNG COLLABORATION

«PRBLMS» – 6LACK

«Crew« – Goldlink feat. Brent Faiyaz & Shy Glizzy

«Family Feud» – JAY-Z feat. Beyoncé

«LOYALTY.» – Kendrick Lamar feat. Rihanna — VINNER

«Love Galore» – SZA feat. Travis Scott

 

BEST RAP SONG

«Bodak Yellow» – Cardi B

«Chase Me» – Danger Mouse feat. Run The Jewels & Big Boi

«HUMBLE.» – Kendrick Lamar — VINNER

«Sassy» – Rapsody

«The Story Of O.J.» – JAY-Z

 

BEST RAP ALBUM

4:44 – JAY-Z

DAMN. – Kendrick Lamar — VINNER

Culture – Migos

Laila’s Wisdom – Rapsody

Flower Boy – Tyler, The Creator


 

BEST COMPILATION SOUNDTRACK FOR VISUAL MEDIA

Baby Driver 

Guardians Of The Galaxy Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2 

Hidden Figures: The Album 

La La Land — VINNER

Moana: The Songs 

 

BEST SONG WRITTEN FOR VISUAL MEDIA

«City Of Stars» – Ryan Gosling & Emma Stone

«How Far I’ll Go» – Auli’i Cravalho — VINNER

«I Don’t Wanna Live Forever» – ZAYN & Taylor Swift

«Never Give Up» – Sia

«Stand Up For Something» – Andra Day feat. Common

 

PRODUCER OF THE YEAR, NON-CLASSICAL

Calvin Harris

Greg Kurstin — VINNER

Blake Mills

No I.D.

The Stereotypes

 

BEST MUSIC VIDEO

«Up All Night» – Beck

«Makeba» – Jain

«The Story Of O.J.» – JAY-Z

«Humble.» – Kendrick Lamar — VINNER

«1-800-273-8255» – Logic feat. Alessia Cara & Khalid

Se også: 10 høydepunkt fra fjorårets Grammy-utdeling

Nyeste saker fra 730.no

Les mer