Hopp til hovedinnhold
HUNDEN ER IKKE HELT HVIT, DA (CAROLINEBERGERIKSEN.NO)

Best og verst fra blogg-Norge: Uke 4Tjohei, beautys. Hope ur all okey:-) Den siste tiden har jeg prøvd å snu døgnet mitt etter juleferien, men så har det funka dårlig også har jeg blitt sånn «næh, hvem prøver jeg å lure, har ingenting å stå opp tidlig for uansett».

Så slo det meg at det kan være noen viktige blogginnlegg hadde blitt sletta på den tiden jeg sov, men så bare… nei. La meg sove.

Du er ikke ekte og kul og straight outta blogg.no hvis du først publiserer for så å slette et innlegg før klokka har bikka 11.

Her kommer en oppsummering av det viktigste, som fortsatt ligger ute på det o store internettet.

Ukens spons: Fotballfrue

Når du er megarik og skal bytte noen farger på kjøkkeninnredningen, hva gjør du da?

FÅR DET SPONSA, SEFF. Det er hvertfall det Caroline tenker. Så slitsomt det må være… å gå fra hvitt/gult til HELT JÆVLA BLENDAHVITT.

Lurer på om farger egentlig eksisterer i det huset når det er ferdig oppusset. Tviler. Tror alle sammen, inkludert hundene, kommer til å bli snøblinde etter to måneder. Lykke til med det.

Det irriterer meg sånn helt på ekte at hun slipper å betale for det. Lurer oppriktig på hva hun bruker de millionene hun har på bok, til. Klær får hun jo også sponsa, så kanskje de har et hinsides matbudsjett?

Info om dette mottas med takk.HUNDEN ER IKKE HELT HVIT, DA (CAROLINEBERGERIKSEN.NO)


Ukens clickbait

3. Mamma til Michelle – «Vårt fjerde barn»

Guess who’s baaaack. Ja, Anna. Nei, det tok ikke lang tid.

Vårt fjerde barn, sier du? Gravid igjen?

Niet, noen ganger føles det bare som om bloggen er deres fjerde barn, når de har mye å gjøre i huset.

2. Isabel Raad – «En gang utro, alltid utro»

Oiii, har Pierre vært utro mot deg også? Vi husker jo alle at dere ble sammen da han var utro mot Pærra-Martine med deg. Er det slutt mellom dere?

Nei, hun vil bare få frem at «en gang utro, alltid utro» er et utsagn hun ikke tror noe på. Og at de elsker hverandre såååå høyt og har det så flott sammen.

Hehe hvis du må presisere det så ofte, er det egentlig kanskje en lite frykt der likevel hehe?

1. Anna (IGJEN) – «Om jeg tok selvmord som 14-åring, hadde verden blitt et bedre sted»

Det var da voldsomt dramatisk. Og vi vet hva jeg synes om å kaste rundt seg med sånne ting som dette, når det er en utbredt ting folk sliter med på ekte.

Nå skal det sies at hun utdyper at hun var på nippet til å begå selvmord da hun ble gravid for første gang, MEN hun innså at verden IKKE blir et bedre sted om hun gjør det.

Så. Ja. Selvmotsigende og dramatisk. Bare stopp.

Ukens drama: Når alle egentlig er imot kroppspress, men vil ha oppmerksomhet og lager krangel

HOKEH dette er litt innvikla. Fordi først la Kristin aka Styleconnection ut et innlegg med en video hvor hun snakker om at medie-Norge må ta mer ansvar og slutte å hause opp stereotyper som er uoppnåelige og ikke støtte bloggere og reklamer som bidrar til et korka kroppspress.

Pluss at hun føler seg alene i denne kampen, fordi det virker som nettaviser gir faen i at hun vant hedersprisen på Vixen Blog Awards, blant annet på bakgrunn av sin harde kamp mot kroppspresset.

Så kommer Jørgine aka Funkygine og skal blande seg. Hun skriver et jæla langt innlegg som egentlig bare handler om at hun føler Kristin tror hun kjemper kampen mot kroppspresset helt alene, og at man ikke må dra alle bloggere over en kam og at Kristin fremstår skikkelig narsissistisk og som om hun sitter på fasiten.(FUNKYGINE.COM)


Kristin kommer så med et motsvar, og skriver et langt innlegg tilbake. Hun skriver unnskyld for at hun virker narsissistisk, at det virker som hun har en fasit på alt, og for at Jørgine ble så forbanna at hun måtte skrive et innlegg.

Videre skriver hun at hun også tenker hun og Jørgine egentlig spiller på lag mot kroppspresset, at hun synes Jørgine virker sinnssykt kul og at det er synd det her virker som de spiller mot hverandre. Hun sier også at hun vet hun ikke er alene i denne kampen, men at det er mange medieaktører som ikke utnytter sin rolle slik de burde.

SÅ la Sophie Elise ut en video, hvor hun snakker om hvor lei seg hun ble av filmen til Kristin. Og at det at hun ble så lei seg, kanskje kan være fordi det er en sannhet i det hun sier, hun følte seg hvertfall truffet.

Hun mener det er kjipt at det virker som om hun ikke kan ha en stemme i debatten, fordi hun har gjennomgått flere inngrep, og mener selv at hun kanskje er overkvalifisert, nettopp fordi hun har prøvd, og innsett at hun har feilet, fordi resultatet ble noe helt annet enn ventet.(SOPHIEELISE.BLOGG.NO)


Kristin kom igjen med et motsvar, denne gangen også på video, hvor hun forteller at hun selvfølgelig ikke mener folk som har gjennomgått operasjoner er mindre verdt, eller at de ikke har rett til å uttale seg.

Hun mener dog at man må være sitt ansvar bevisst, og at dersom det er slik at man ikke er fornøyd, hvorfor legges det da ut lettkledde bilder fra stua, tatt fra en vinkel hvor alt ser perfekt ut, som er ganske forskjellig fra å legge ut et «ekte» bilde i bikini fra stranda.

Jeg skal ikke blande meg, for å blande seg i sånne diskusjoner er skummelt, men jeg skal komme med en liten teori:

Tittelen i innlegget til Jørgine har fått navnet «Du er ikke alene, kjære deg», noe jeg tror, i tillegg til hva jeg fikk ut av innlegget, betyr at hun også egentlig kjemper mot kroppspresset, men at hun synes det er kjipt å bli kategorisert som en hvilken som helst overfladisk rosablogger, og at hun ville få litt oppmerksomhet på denne måten, altså bare være litt krass og prøve å lage litt drama.

Kristin svarer godt og ydmykt for seg, men utdyper også poenget, noen bloggere er selvfølgelig ikke like ille som andre, men mediehus har et ansvar. Bloggere er jo også et slags mediehus.

Når det gjelder Sophie Elise og Kristin, så tror jeg også de er ganske enige, hvertfall nå.
Kristin har, som meg, merket at det utad ikke virker som Sunn Fornuft-plakaten blir tatt så veldig på alvor, noe som er veldig synd

Kristin påpeker også at det skal kunne gå an å snakke om krig og flyktninger uten å ha med lettkledde bilder i innleggene sine. Og det er det jeg tror plager henne aller mest, at ansvarsbevisstheten ikke tas på alvor, fordi ting blir vist frem så perfekt som overhode mulig.

Kristin var forresten innom på God morgen Norge på TV2 og snakket litt om sine tanker rundt kroppspress på tirsdag. Det ligger ute på TV2 Sumo, for alle dere som har det.(STYLECONNECTION.NO)


Et lite tips fra meg: se NRK-serien Innafor, hvertfall episoden som heter «Fiks meg». De snakker om å operere tissen til jenter. Av kosmetiske årsaker. Det gjør vondt langt inn i sjela.

SÅNN herregud det var masse på en gang. Håper dere er fornøyd, da, og at dere kanskje skjønner litt av dramaet. Jeg skjønner egentlig ikke så mye, blir sliten når jeg må lese flere lange innlegg og sette meg inn i alt.

Dere kan gjerne dele deres teorier og tanker med meg, pluss sende andre tips til [email protected]!!!

Snakkes <333


Se også: Best og verst fra blogg-Norge: uke 2 og 3

Les mer