Best og verst fra blogg-Norge: Mars

6. apr 2018 kl. 00:00

GODGJENGEN (KOLLASJE: 730)

Hallo og gratulerer med vel gjennomført påskeferie. Den og denne måneden har mildt sagt ikke vært rolig i bloggverdenen, så KOS DERE med blogg!Månedens mysterium: Mamma til Michelle

Dette har ingenting med clickbait å gjøre, men nemlig at mamsen har forsvunnet helt fra alt av topplister.

Altså ikke bare topp 10, men typ topp 100. Hun er ikke der. Verken på blogg.no eller blogglisten.no.

Jeg ville leke litt detektiv, så jeg sendte en mail til sjefen sjæl, nemlig plattformansvarlig Kjetil Manheim (Han som også var med i Debatten med alle bloggerne på NRK1).

Han kunne fortelle meg at dette er noe hun har valgt selv, og at bloggere på blogg.no står fritt til å kunne skjule bloggen sin fra både søkemotorer, topplister og forsiden på blogg.no

Og: – Hvorfor hun har valgt å gjøre dette må dere nesten spørre henne om, sa han. 

Greit nok. Tviler på at det hadde kommet noe svar dersom jeg spurte henne, men om noen har et dypt ønske om det, kan jeg selvfølgelig prøve. Etter responsen fra Manheim tror jeg dog det ikke er noe dramatisk bak det, men at hun da hvertfall slipper styret med alt det kan innebære.

Som f.eks. alle pengene. Sikkert sykt slitsomt å ha så mange? Og kanskje hun begynte å synke litt og ikke taklet å være helt nede på 10. plass, derfor ville hun kanskje heller være helt borte? Vi kan bare spekulere. Månedens tips: Stina

Har dere egentlig tenkt på hvor mange nyttige tips vi får fra Stina? Det er noe jeg tenker på opp til flere ganger daglig. Jeg føler meg beriket.

Denne gangen var det så bra at hun måtte endre litt på det. Først lød nemlig tipset som følger: «Råd fra stygge mennesker: Dette høres kanskje litt hardt ut. Men om en person som er stygg gir deg råd/kritikk om ditt utseende; ikke hør på dem. Om de visste hva de snakket om ville de sett bra ut. Ferdig snakka.»

Dagen etter endret hun, etter å ha fått streng beskjed fra forloveden Pelle K, om at det ikke var greit.

Hun har nå vinklet det til at man ikke skal ta imot råd fra folk som ikke vet hva de snakker om, for HALLOoooO tenk om en som sminker seg dårlig forteller deg at du må gjøre noe annet med eyelineren din 🙁

Hun påpeker heldigvis at man kan være så fine som bare det, men det handler i det store og hele om hvordan man er på innsiden. Hadde Pelle K vært en utro eller voldelig drittsekk, hadde hun utrolig nok gått fra ham selv om han er pen.

Månedens clickbaitMamsen er on fire om dagen, så her er tre godbiter fra kun henne!!!

3. «Mamma!! Hvem har ødelagt huset vårt?!» 

Neida, det har ikke vært innbrudd hos familien, det var bare William som ble fortvilet da han kom hjem og så at Anna hadde revet ned flisene over kjøkkenbenken, fordi hun ikke synes de var noe fine likevel.

2. «Hjelp meg velge kjole til bryllupet!»

ASSÅ det hadde på ekte vært drømmen. Se for dere mamsen invitere oss til brudekjoleprøving. Jeg ELSKER å se på brudekjoler, helt uironisk. Så jeg hadde kost meg skikkelig.

Jeg ble dritskuffa da det kun var en kjole hun skulle til et bryllup hun skulle være gjest i. Ikke for å være frekk, men det kan du få velge selv. Dessuten sykt skuffende at du i tillegg startet innlegget med et bilde av deg i brudekjole. Jeg ble lurt på ekte. Ikke ok.

1. «Et stort sjokk for meg»

Det er ikke JanBanan som har avlyst bryllupet igjen. Heldigvis, da hadde jeg blitt sliten sjæl. Det er heller ikke Michelle som har klippet bob på seg selv.

Det er hennes «bridesmaids-bokser» som har ankommet. Og de er visstnok akkurat sånn hun hadde håpet.

Sååå, ikke et stort sjokk, der altså?Månedens drama: Isabel Raad vs. Kristin og Dennis 

(TL;DR!) 

Dette startet på Paradise Hotel. Isabel skulle ikke være den eneste legenden, og Kristin, Dennis, Staysman og Vida Lill skulle være påsketurister, mens de andre gjestene skulle være hotellets ansatte.

Først viste det seg at laget til Isabel skulle varte opp Kristin og Dennis, mens det andre laget skulle varte opp Stian og Vida Lill. Det aksepterte ikke Isabel, og gikk til produksjonen og de andre deltagerne for å fortelle at hun har blitt mobbet av dem og ikke føler seg komfortabel med å være deres servitør.

Dermed ble det byttet om hvem som jobbet for hvem, noe Kristin stusset litt over. Hun prøvde å snakke med Isabel, og hadde sagt noe som «Jeg trodde du hadde mer bein i nesa og kunne står for handlingene dine». Det gjorde visst bare vondt verre, da Isabel mente dette ikke hadde noe å gjøre med at de hadde forskjellige meninger hva gjelder plastisk kirurgi, men nettopp hvordan de har fremstilt henne i egne kanaler og blant annet sammenlignet henne med Kardashians og etterlignet henne på Snapchat.

Kristin hadde også spurt om de kunne snakke mer ut om dette etter at de var tilbake i Norge, så de kunne ta det under fire øyne, men det var visst også helt uaktuelt.

Etter at episoden ble vist på TV utspilte det seg enda mer, da noen mente det var litt blikking og diverse tegn som ble gjort under middagsserveringen. Flere mente dette kunne ha sammenheng med rumpa hennes, og at det var stygt gjort av Kristin å «henge henne ut» når Isabel allerede hadde gjort det klart at hun ikke ville de skulle ha noe med hverandre å gjøre.

Så lagde Isabel en reaksjonsvideo hvor hun snakker om både hendelsen ved middagen, hvordan hele dagen var og at hun følte seg urettferdig behandlet fordi Stian og Vida Lill var så kravstore og skulle ha snus og øl hele tiden, samt fortalte om tidligere hendelser hvor hun følte de hadde latterliggjort og mobbet henne, både for å fremme sin sak om kampen mot kroppspress og plastisk kirurgi, men også ting som ikke hadde noe med det å gjøre.

Deretter lagde Kristin og Dennis en motsvarvideo hvor de forteller sin side om alt som skjedde både før og under hotellbesøket. De mente det som skjedde ved bassenget kun var fordi de ikke hadde sett henne hele dagen, og derfor var overrasket over at hun dukket opp. Og Dennis forklarte at tegnene han gjorde, er noe han gjør hele tiden.

Dette med å latterliggjøre i sosiale medier, sa Dennis kun var ett tilfelle fra hans side: Han hadde lagt ut en meme av Kim Kardashian, i forbindelse med en operasjon eller noe lignende, og tagget Isabel. Det var òg et tilfelle hvor han hadde lagt ut et bilde på Instagram med alle deltakerne og skrevet at hele gjengen var 10/10, mens noen kommenterte at «Man kanskje ikke kunne si det samme om Isabel» eller noe i den duren. Da hadde han svart «Bonden fra Bryne er en 7/10». Dette sa han kun var ment som humor, at bonden fra Bryne tross alt er noe alle i Stavanger tuller med og at 7/10 ikke hadde noe med utseendet å gjøre, og tross alt var ganske høy score. Han sa at han beklaget hvis hun hadde følt seg truffet av Kardashian-memen, og at det ikke skulle skje igjen.

Kristin sa hun kun hadde etterlignet Isabel på Snapchat én gang, etter at Isabel hadde tatt ut flere tusen euro, kastet dem over seg så de landet på hennes halvnakne kropp, og var noe hun mente kun var for å provosere. Derfor hadde Kristin svart med å kaste noen mynter og kronestykker opp i lufta. Og at det var det eneste hun hadde gjort.

Isabel lagde så en ny video hvor hun svarte på deres reaksjon, og fortalte at det ikke kun var disse tilfellene. Hun sa også at det var akkurat en slik reaksjon hun hadde sett komme, og at det ikke var noe hyggelig for henne å måtte forklare igjen hvorfor hun er så lei seg. Hun mener det er nettopp hvordan de ikke skjønner at kroppspresset også har påvirket henne, og at hun ikke er fornøyd med seg selv etter operasjonene, og at hun mener hun også har prøvd å fortelle leserne sine dette.

Vil bare påpeke at det da er rart det blir laget overskrifter, lagt ut bilder og innlegg som bygger opp under at hun er fornøyd med inngrepene, og skal vise det frem titt og stadig. I tillegg til at hun i en av episodene på Pærra sa hun hadde operert rumpa, fordi «Hvorfor gidde å trene deg til fin rumpe i flere år, når du kan få fin rumpe på en dag?». Hehe. Fokuseringen kommer vel ikke bare fra én side.

Nå har også mamsen kastet seg på, og la ut en film hvor hun sier at hun også har blitt mobbet av Kristin og Dennis, at det dog er lenge siden, blant annet fordi hun blokkerte Dennis på Facebook. I tillegg har visst også Kristin sagt eller gjort noe, men vi får ingen konkrete eksempler, så hva dette dreier seg om vet jeg faktisk ikke.

Anna sier at hun synes Kristins kamp mot kroppspress er bra, og at hun tross alt har fjernet silikonen i puppene, og ellers ikke er operert. Men hun sier også at det ikke er norske bloggere som står for kroppspresset, det er det de borte i USA som gjør. Nei, for norske jenter og gutter ser nok ikke noe opp til de her hjemme, og blir nok ikke inspirert i det hele tatt av hva de sier og gjør om kropp og utseende 🙂

Det er altså en lang historie, og jeg tror det sitter veldig dypt hos alle. Dette tror jeg er en sak man aldri vil bli ferdig med, mest på grunn av måten det løses. Om hun så ikke vil møte Kristin ansikt til ansikt, tror jeg det hadde vært bedre å snakke sammen på en annen måte, uten å kringkaste det så alle kan se. Dersom man faktisk føler seg mobbet, noe som er trist, tror jeg det hadde vært lurere å finne en annen måte så kun de to, eventuelt også Dennis, kan snakke sammen. Ring hverandre eller kontakt konfliktrådet, eller noe. Eller så kan godt jeg stille som fredsmegler/diplomat, altså.

Det er mye «swipe up», og mye penger å dra inn på dette, men dette burde faktisk ikke handle om penger, og det blir dratt helt ut av kontekst når alt kun handler om å få sagt ord mot ord. Å føle seg mobbet er selvfølgelig ikke bra, og det er enda vanskeligere når den andre parten mener de ikke mobber, de kommer jo ingen vei. Dette er ikke en sak for hele Norge, og selv om Isabel sier hun gjør dette fordi hun «endelig står opp for seg selv», trenger ikke alt å deles med alle de bloggleserne som nå blir enda mer påvirket fra hver side. Det har ingen godt av, og det hele føles litt som en ungdomsskolekrangel.

FOLK MÅ VÆRE SAKLIGE OG SELV OM FOLK MÅ KUNNE SVARE FOR SEG MÅ MAN ORDNE OPP SEG I MELLOM FOR DETTE ER IKKE EN SAK FOR HELE LANDET. Takk for meg.

Nåååå er jeg faktisk ferdig. Dette ble mye, men håper dere hadde det fett. Send meg gjerne tips, gøy eller diskuter ting om dere har innspill på victoria@730.no.

Håper neste måned blir mer fredelig!! 

SNAKKAS <3Se også: Best og verst fra blogg-Norge: Februar