Best og verst fra blogg-Norge: Februar

6. mar 2019 kl. 13:13

Velkommen til mars! Det er rart å tenke på at det kan skje så mye i bloggverdenen i februar – årets korteste måned.

Makes you think, og jeg er usikker på om det er på den gode eller dårlige måten.

Så la oss hvertfall sette i gang!!

Månedens video: Cornelia Grimsmo

Cornelia Grimsmo er kanskje ikke kjent for de som kun bryr seg om bloggosfæren (finnes de?), men hun er blant annet stor på Instagram og Youtube, i tillegg til at hun er Annijors BFF og var en del av gjengen som koste seg på Dubai-tur.

I det siste har hun ikke hatt det så fryktelig lett, da hun på Valentines fant ut at (eks)-kjæresten, artisten Chris Abolade, chattet med andre jenter.

Samme dag som hun fant det ut, lastet hun opp en video på Youtube hvor hun snakker om hva som har skjedd, samtidig som hun viser alle sine 193 000 subscribers at hun er på vei til leiligheten for å pakke sakene sine og komme seg ut.

Først tenkte jeg at det var kult at hun tok det på denne måten, og viste følgerne sine hvor grusomt noe sånt må føles, og hvordan hun eier hele situasjonen.

Så ble jeg gjort oppmerksom på Chris’ Instagram-story, hvor han forteller at det ikke er noe kult å få drapstrusler eller rasisme slengt i trynet. Ingen fortjener det.

(INSTAGRAM)

Etter litt snoking i kommentarfelt på både Instagram og Youtube var det ikke vanskelig å finne flere rasistiske kommentarer. Jeg vet ikke om Cornelia har fjernet dem nå eller ei, men kommentarene var så grove at vi velger å ikke ta dem med her.

Ikke vær sånn!!


Månedens bilde: Ida Wulff

Når alt ser trist og mørkt ut, er det godt å vite at Ida Wulff alltid har ryggen vår.

Hun har nemlig vært på flott og varm ferie med kjæresten sin aka gravlyset. På den ferien har hun tatt mange fine bilder, men heldigvis får vi se at det ikke bare er fine bilder å hente fra den kanten.

Eller, det er jo fint, men… Egentlig ikke. De skulle snorkle. Ikke var det fint vær, og ikke satt det snorkleutstyret så veldig flatterende på henne heller.

Det var vanskelig å velge et favorittbilde fra innlegget, men jeg gikk for dette:

TAKK, IDA! (IDAWULFF.NO)

Månedens clickbait

Som jeg har snakket om tidligere, blir det vanskeligere og vanskeligere å lete frem clickbait, rett og slett fordi bloggere har… skjerpet seg? Ikke vet jeg, men det jeg vet er at jeg klarte å grave frem noe gull, hos både Isabel og Anna. Heldigvis.

3. Isabel Raad – «Det er over»

For de som følger Isabel på diverse sosiale media, har man altså sett en manneskikkelse den siste tiden. Veldig hyggelig for dem at det er noe, men trist om det allerede er over med denne hunken.

Det er det altså heldigvis ikke, hun har bare fulgt ham til toget. Altså er helgen med besøk over.

2. Anna Rasmussen – «Ja, jeg elsker ham fortsatt!»

Her skriver mamsen åpent og ærlig om at hun har tilbragt noen dager sammen med eksen sin, altså faren til et av barna. Tror det er William sin far? Uansett.

Det ble visst mye snakkerier rundt dette, spesielt fordi de lagde en video sammen, og folk reagerte og lurte på hvordan Jan-banan taklet det.

Det kan vi altså ta helt med ro, Anna presiserer at de må få lov til å omgås da de har et barn sammen, og at hun fortsatt elsker Jan. Altså mannen sin, og ikke ekskjæresten som hun har tilbragt flere dager med.

Fjoh, det var en lettelse å få det oppklart.

1. Isabel Raad – «Hva skjer med meg?»

Et spørsmål jeg tipper vi alle stiller oss selv daglig? Med noe variert tema, men alt er relativt.

Da Isabel stilte dette ble jeg nesten litt engstelig, for det kan jo være mye som skjer. Og det kan være mye hun grubler på.

Men det som altså er litt utenom det vanlige, er at hun valgte å bli hjemme med jentene istedenfor å dra på fest!!! Sykt.

Så snakker hun også om at hun var glad for det, for da fikk hun litt tips til hva hun burde gjøre med nettopp denne utkårede, og at hun var overrasket over at hun ville finne en ny mann nå som hun jo egentlig ville være singel lenge.

Jaja, man kan ikke få i pose og sekk alltid.

Månedens drama: Bloggere vs. podcaster

Det er ikke lite som har skjedd denne måneden. Det er ikke noe nytt at bloggere og andre kjente fjes starter podcast, og mange lyttere gir mye engasjement – og motsatt.

Vi har allerede laget en liste med 12 podcaster du bør høre på, og i løpet av februar skapte to av disse masse rabalder. Jeg deler altså månedens drama i to deler, så får dere prøve å henge med.

Først var det «Kvinneguidens venner» med Linnéa Myhre og Stine «Tone-Stine» Melbø som lekte med ilden. Eller egentlig gjorde de ikke det. Men de snakket, som de ofte gjør, om den rekordlange Kvinneguiden-tråden om Caroline Berg Eriksen. Der var det altså en del diskusjoner rundt bildet hun la ut med familien på morsdag, hvor hun, barna og mannen satt pent oppstilt i senga.

Flott bilde, for all del, men både de på Kvinneguiden og Linnéa og Stine var kritiske til at det nettopp alltid er så oppstilt. Og alltid er med barn. Både på blogg, i sosiale medier og på Bloggerne får vi se mye av døtrene, og det synes de ikke noe om. Noe de i følge Funkygine snakket om på en litt ufin måte.

Funky hadde først en liten rant på Snapchat om dette, før hun så skrev et innlegg på bloggen hvor hun mener det er mobbing og synd at voksne gjør det når vi hele tiden sier barn ikke skal mobbe. Linnéa skrev så et motsvar på bloggen, som jeg synes alle burde lese. Det synes jeg var bra og jeg er jo som regel enig når det settes spørsmålstegn rundt eksponering av barn.

SÅ skjedde det ting med en annen podcast.

Kristina Andersen og Belinda Jakobsen i Andersen & Jakobsen (som også er nevnt i saken om 12 podcaster vi anbefaler), startet en episode med å snakke om Anne Brith. Det gikk egentlig litt på det samme, nemlig eksponering av barn.

De snakket ganske hardt om hvordan de mente valg hun tar kan ha en negativ innvirkning på både hennes og barnas liv. Noe de fikk både kritikk og hyllest for rett etter publisering.

Det førte til at de valgte å slette hele episoden, og laste opp en ny med beklagelse til Anne Brith, samt fjernet alt de sa om henne i den første. I tillegg ringte de Anne Brith og ba om unnskyldning, og de inviterte henne til Kristiansand for å diskutere hennes valg og snakke om dette i podden.

De trodde da de hadde skværet opp, noe de så kunne se at hun så seg svært uenig i. Hun hadde nemlig snakket med VG og sagt at hun hadde grått og hatt en kjempefæl dag. Noe Kristina og Belinda synes var veldig rart, da de som nevnt hadde snakket med henne flere ganger i løpet av dagen.

Anne Brith hadde da dette skjedde nylig sluppet nyheten om at hun skulle utgi boken Kvinner som hater kvinner: Min kamp mot nettrollene. Hun sa også på God morgen Norge at hun nå har sluttet å blogge. Boken er nå altså ute, og jeg er litt spent på om alt dette ble en del av et slags markedsføringsstunt. Det er selvsagt forferdelig at Anne Brith får trusler og grove hatmeldinger, dog vil jeg si at det Kristina og Belinda sa i podcasten absolutt ikke var noen av delene.

Håper alle parter i alle disse dramatiske tider har det bra nå, og at Anne Brith har det fint etter bokslipp. Og så gleder jeg meg til alle slutter å ta seg nær av ting på andres vegne og at alt ikke blir tatt i verste mening. Og så gleder jeg meg til å fortsette å høre på podcast, jeg elsker podcast. Og jeg håper Anne Briths blogg gjenoppstår som fugl føniks, med masse flotte oppskrifter.

TO IVRIGE SØRLENDINGER (ANDERSEN & JAKOBSEN)

Det var alt for denne gang, jeg håper dere synes det var litt interessant lesing.

Og at dere fortsetter å sende tips og gøy til victoria@730.no.

Kos dere frem til neste gang!!! <3

Se også: Best og verst fra blogg-Norge: Januar