Best og verst fra blogg-Norge: August og september

5. sep 2018 kl. 00:00
HER ER VI, DA (730/INSTAGRAM)

HER ER VI, DA (730/INSTAGRAM)


Hei! Det er jo egentlig meningen at denne spalten skal komme en gang i måneden, og jeg føler det er litt sånn 50/50 om den kommer hver eller annenhver. Og det beklager jeg, skal definitivt ta meg sammen. (Som alle bloggere sier!!) 

Men som Annijor sa til hun bokanmelderen i VG, på Dagsnytt 18, så er det rart at hun som også er debattutvikler anmelder bøker. Så det er kanskje litt rart at jeg har tre jobber? I så fall vil jeg også beklage for det, men minne om at penger faktisk ikke vokser på trær, ei heller dukker opp automatisk.

UANSETT, nå blogg.Månedens spons: Funkygine

Misforstå meg rett, dette er et fint produkt som jeg skjønner veldig godt at Jørgine reklamerer for. Det jeg reagerer på er bare hvordan hun gjør det.

Som dere kanskje har skjønt allerede, er ikke jeg verdens største fan av eksponering av barn når man har tusenvis av følgere. Hvertfall ikke når de blir brukt til å tjene penger. Hvertfall ikke nyfødte, små babyer.

Det ble reaksjoner da Anne-Brith brukte et av barna i vortefjerningsreklame (!), og det blir så å si alltid reaksjoner uansett hva Mamma til Michelle gjør som omhandler barna (med god grunn).

Nå har altså Funkygine reklamert for en bildeprinter, slik at hun kan lage fotoalbum selv. Og det er sikker KJEMPEFINT og sykt hyggelig. Men MÅ det være bilder av et lite spedbarn i det reklameinnlegget? Vi VET du har barn, og at de kommer til å være store deler av dette fotoalbumet.

Jeg synes det hele blir et kynisk salgstriks, og synes også det er stor forskjell på hvordan eksponeringen skjer. Klart foreldrene velger selv om de vil legge ut bilder av barna, selv om jeg er litt skeptisk til det òg, da barna på ingen måte selv får bestemme noe eller vet hva det innebærer.

Men i et reklameinnlegg tjener mor altså penger på å ta med et bilde av det søte bebiansiktet.

 

WE LOVE YOU THO  (FUNKYGINE.COM)


Månedens nykommer: Ex on the beach-mamma
 

Nei, jeg kødder faktisk ikke.

Det er moren til Rikke, fra Ex on the beach, som har laget seg blogg under det navnet.

Kanskje spennende og eksotisk, kanskje også sykt rart?

I bioen har hun skrevet «Ufrivillig, men ufattelig stolt kjendismamma». Og i innleggene er det en god blanding av både livet som Rikkes mor, men også hennes egen hverdag.

Jeg har ikke lest så mye, da jeg ble både fysisk og mentalt utmattet bare av å komme meg inn på bloggen, men jeg klarte å få med meg at mor heter Cecilie.

Så da vil jeg bare informere om at farmenmamma.blogg.no, 71gradernordmamma.blogg.no, paradisehotelmamma.blogg.no og campkulinarismamma.blogg.no fortsatt er ledige.

Og til slutt vil jeg ønske Cecilie og Rikke lykke til videre, med både blogg og alt annet livet måtte bringe.

 

HER HAR MOR TIL OG MED KOMMET SEG TIL GMN OG WENCHE <3 (EXONTHEBEACHMAMMA.BLOGG.NO)


Månedens clickbait

3. Isabel Raad – «Jeg har drømt om dette lenge» 

Vi starter med en godbit, bokstavelig talt.

For det er ikke et nytt samarbeid som hun har drømt lenge om, eller en ny hund, en ny veske hun endelig har kjøpt seg eller annet lignende.

Hun har endelig fått gulrotkake.

2. Anna Rasmussen – «Bryllupet nærmer seg, og Jan har reist!»

Ja, dere, nå blir det faktisk bryllup likevel! Det er ikke lenge til det hele skjer, men det blir nok litt mindre extra enn det som først var planen. De må jo faktisk ha råd til dette.

Og det hele kan se ut til å bli ganske så dramatisk, men det er ikke Jan som har reist for godt eller stukket av for å samle seg før den store dagen, han er nemlig på jobbreise.

Så vi kan puste lettet ut, denne gangen blir det faktisk bryllup (håper vi!!!).

Ikke nok med det, mamsen har byttet tilbake til annarasmussen.blogg.no. Så om noen får seg unge og vil kalle henne Michelle, er det altså et ledig domene og venter på dere.

Eller nei, plis ikke.

1. Isabel Raad – «Jeg er fortsatt forelsket i han» 

Å neida, hvis du trodde hun fortsatt er forelsket i Pierre må du grave lenger. Dette handler heller ikke om noen av de hunkene hun traff i Dubai.

Hun er fortsatt forelsket i Cristiano Ronaldo, som hun har vært siden hun var 12 år 🙂Månedens drama: Ida Wulff
 

Det stormet ikke lite rundt et av Idas kjente «Paraply»-innlegg, hvor hun forteller om ting som irriterer henne.

Årets mest dramatiske ikke-sak handler om at Ida Wulff kjøpte HPV-vaksinen, fordi hun er født før 1991, og derfor ikke får den gratis. Men hun hadde kjøpt en annen, dyrere, fordi hun hadde lest seg opp, og fått vite av legen sin at den som blir gitt gratis hjelper mot færre av virusene enn den hun kjøpte.

Etter at hun påpekte dette, og synes det var dårlig det i tillegg var så lite opplyst at den ikke hadde like god effekt som de andre, ble det kaos i kommentarfeltet.

I tillegg dukket Folkehelseinstituttet opp. De snakket om hvor god effekt gratis-vaksinen har, noe som selvfølgelig er bra, men de verken avkreftet eller bekreftet at den vaksinen Ida hadde kjøpt var mer omfattende.
De mente også hun burde være forsiktig med å uttale seg om dette når hun ikke er helsepersonell, og mange mente hun fremstod som vaksinemotstander og alt mulig rart.


For å si det sånn: Det er få bloggere som har skrevet så mye og oppfordret så mye som henne til å ta vaksinen. Hun er på ingen måte vaksinemotstander? Jeg skjønner ikke engang hvor det kommer fra, når hun selv sier at hun nå skal ta den vaksinen hun har fått vite har best effekt.

Hun viste også til kildene hvor hun har lest den gitte effekt av de forskjellige typene vaksinene.

Det hun derimot gjorde, var å kritisere for at det ikke er den beste vaksinen som blir tilbudt, og at man i så fall må bla opp flere tusen kroner for å kunne benytte seg av den.

Det er jo HELT legitimt å vise sin frustrasjon til at ikke den med best effekt blir tilbudt?

Jeg er heller ikke helsepersonell, så jeg vil heller ikke uttale meg for mye, men jeg synes absolutt dette endte opp med helt feil fokus, og synes det er synd Idas kommentar ble tatt helt ut av kontekst. Det skriver hun også selv.

Samtidig har jeg heller ikke råd til å ta noen andre enn gratisvaksinen, så SELVFØLGELIG tar jeg den. Og til dere som ikke har gjort det ennå: Fort dere før fristen går ut!!! 

Og vær snille og saklige.

 

TA VAKSINE, HILSEN IDA OG MEG!!!! (IDAWULFF.NO)


Det var alt for denne gang, håper dere synes det var oki!!!

Send mail til victoria@730.no med tips, gøy eller annet du har på hjertet. Jeg elsker (uironisk) å få mail.


SNAKKES <3Se også: Best og verst fra blogg-Norge: Sommerspesial!