Hopp til hovedinnhold
2021 Awards 730.no
(Vik_Y/Getty)

Best og verst fra 2021

2021 var ikke lit.

Men stort sett LITT bedre enn 2020? Det betyr trolig at 2022 blir enda bedre.

Popkulturelt sett var ting definitivt mer på stell. Her tar 730.no en titt på hva vi liker best fra 2021 – og ikke liker.

Årets WTF-suksesserie: Squid Game
Tenk at 오징어 게임 – et drøyt absurd show fra Sør-Korea – ble Netflix’ største suksess noensinne. I år er dette den eneste serien som «alle» så. Ekstra unikt nok skrev og regisserte Hwang Dong-hyuk hver eneste episode selv.

Årets kuleste it-girl: HoYeon Jung
27-åringen fra Seoul debuterer som skuespiller i Squid Game i rollen som Kang Sae-byeok alias spiller 067, og ble nesten verdensberømt over natten. (Klokt nok sikret Louis Vuitton seg HoYeon kjapt.)

Hoyeon Jung (Louis Vuitton)

Hoyeon Jung (Louis Vuitton)

Årets beste norske pop-bop som nådde utlandet: «Serotonin» – girl in red
Til tross for mental helse som tema, serverer girl in red en forrykende låt, co-produsert av FINNEAS alias Finneas O’Connell; broren og produsenten til Billie Eilish. Nordmannen har også med sin norske favoritt Matias Tellez – og byr på litt norsk på slutten. «Kan man kjenne i hjertet at det liksom har blodpropp?»

girl in red (Instagram/girlinred)

Årets blockbuster-nedtur: The Matrix Resurrections
I flere år har Warner Bros. mast om en oppfølger. Lana og Lilly Wachowski har nektet. Da WB til slutt sa at de kommer til å lage en The Matrix 4 med eller uten dem, sa Lana ja og blåste av studioets 200 millioner dollar på en merkelig meta-film om Matrix-universet/franchisen. Kanskje denne unike idéen så spennende ut på papiret, men god underholdning ble det ei. Ikke ser det bra ut heller. Vi får ikke engang kul slåssing? 😤 (Dessuten ser Neo ut som John Wick med lue.)

Keanu Reeves som Neo anno 2021 (Warner Bros.)

Keanu Reeves som John Wick Neo anno 2021 (Warner Bros.)

Et av årets tristeste dødsfall innen mote og popkultur: Virgil Abloh
Kreativ, smart, snill, driftig. En inkluderende døråpner og et forbilde for mange.

Norske Nora Krog ble kjent med Virgil Abloh via Instagram: – Et genuint menneske

Virgil Abloh i Paris i juni 2021 (Pierre Suu/GC/Getty)

Virgil Abloh i Paris i juni 2021 (Pierre Suu/GC/Getty)

Årets filmbransjenedtur: Kinosituasjonen
Vennligst hold liv i kinoene. Kinobesøket startet å dale lenge før pandemien, men COVID-19 og – først og fremst kampen om streaming-abonnenter – sender selv flere av de største filmene «rett på video» samtidig med kinopremierene. (I 2021 kjørte WarnerMedia dag-og-dato-slipp på alle Warner Bros.-filmer til fordel for sin streamer HBO Max i USA. Mange ble forbanna – blant annet Dune-regissøren. HBO Max ble dog årets største vinner når det kom til økning av abonnenter.)

Årets beste «nye» norske rapgruppe: UNDERGRUNN
UG er på en måte fortsatt nye, selv om 730.no har skrevet om Oslo-gutta siden de var 16. Kollektivet kan rappe på ekte – og håndterer melodier som mestere. Vi gleder oss til UNDERGRUNN anno 2022. Bobler: Dyktige T Section og Siyabång 😈

UNDERGRUNN (UG)

Årets coming-of-age-drama-thriller-horror-serie: Yellowjackets
Mystisk – litt á la Lost og Manifest – med stilig kronologisk sjonglering av historien kombinert med godt skuespill. Og mye rå throwback-musikk.

Les også: Grønt lys til sesong 2

Yellowjackets (Showtime/Paramount Plus)

Årets Bodø-bop: «Vinter til vår» – Regnvær
Bodø og omegn har bydd på mye gøtt i år, men vi holder en knapp på Regnvær. Alt de har delt i år er nyd, men denne er finest!

Årets brunstigste nye komedieserie: The Sex Lives of College Girls
Serien til Mindy Kaling serverer ikke noe nytt. Men morsomt og til tider hjertevarmende om studenlivet til en skruellete gjeng som man blir glad i. (Blant andre Pauline Chalamet; søsteren til Timothée.)

Årets lokale pop-perle: «Sorry» – Sondre Justad med Musti
Sondres pause ble dessverre lenger enn planlagt. Men denne beklagelsen gjør alt godt igjen – godt hjulpet av det allsidige Tøyen-stjerneskuddet Musti.

Sondre Justad (J. Landvik)

Sondre Justad (J. Landvik)

Årets grusomste tv-seriefamilie: Succession
Fy søder for en gjeng som Jesse Armstrong serverer i sin førsteklasses, bekmørke, morsomme dramedieserie. Hele casten er knall. Spesielt Jeremy Strong, som nesten er skremmende bra. Man får utslett av hans Kendall Roy.

Jeremy Strong som Kendall Roy i Succession (HBO)

Jeremy Strong som Kendall Roy i Succession lol (HBO)

Les også: 730.no anmelder Succession

Årets kontroversielle serie-ship: Roman Roy & Gerri Kellman ♨️♨️
Kieran Culkin (39) og J. Smith-Cameron (64) har selv innrømmet at de flørtet så åpenlyst på Succession-settet at manusforfatterne skrev inn frekk liten relasjon mellom karakterene. (De sjekket blant annet ut hverandres rumper etter en scene sammen.) IRL er stjernene gift med andre, men til fansens store fornøyelse fortsetter flørten mellom Roman og Gerri med full gass – og dick picks – i sesong 3 av Succession

Årets pop-gladsak: Britney Spears
Til slutt fikk friheten. Med god hjelp fra #FreeBritney, som hun takker. Lykke til videre, Britney – gratulerer med forlovelsen! 💍

Les også:  – Dere reddet livet mitt!

Britney Spears og Sam Asghari (Instagram/samasghari)

Britney Spears og forloveden Sam Asghari (Instagram/samasghari)

Årets Ye-banger: «Off The Grid» – Kanye West feat. Playboi Carti & Fivio Foreign
En av årets beste raplåter har det beste DONDA-verset til Ye. Men Fivio Foreign stjeler showet. Brooklyn-gutten kom ut av lang varetekt og dro rett til garderoben i stadioen med Ye i Atlanta og spilte inn låten – hvor han vrenger sjelen sin.

Årets tøffeste Drake-låt: «Knife Talk» – Drake feat. Project Pat (!) & 21 Savage
Den hardeste låten på Certified Lover Boy høres ut som den tilhører et annet album. (Og låten, produsert av Metro Boomin, skulle egentlig ut på hans Savage Mode II med 21.) Tung, minimalistisk slæpper! Tenk at 2021 skulle gi oss Three 6 Mafia-veteranen Project Pat i topp 5 på Billboard Hot 100 og topp 40 på VG-lista. Undervurdert låt med Drake: Nicki Minaj-retroperlen «Seeing Green» med Aubrey og Lil Wayne.

Årets teiteste rap-beef: Kanye West vs. Drake
Kanye ble sjalu på Drizzy, mens Pusha T hvisket Ye i ørene. Til slutt dro Kanye til Drake i Toronto og så ble de venner igjen 🤗

<3

Årets beste norske serie: Pørni
Henriette Steenstrup, we love this for you! Etter bare seks små episoder var hele Norge forelsket i Pernille «Pørni» Middelthon. Vi trenger mer. Takk <3

Årets hate-binging: Emily in Paris
Hvis Lily Collins & co bevisst forsøker å være mest mulig cringe, fortjener de priser. (32-åringen ble Golden Globe-nominert for rollen som Emily.) Serieskaperen Darren Star (Sex and the City) er dog en skamløs veteran som får oss til å hate-binge alt i én jafs. (OMG, nå vet vi endelig alderen til Emily!)

Lucien Laviscount Alfie Emily In Paris season 3 Netlix Lily Collins Emily Cooper alder Lucas Bravo Camille Razat Norge

Lily Collins som Emily, Lucien Laviscount som nykommeren Alfie (Netflix)

Årets mest overraskende bryllupsreise: Lily Collins i Lofoten
Vi mener ikke å kaste datteren til Phil Collins under bussen. Hun er supersøt irl – og har åpenbart god reisesmak 🇳🇴

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Årets mest unødvendige nye spin-off: And Just Like That…
Det hadde kanskje hjulpet om Sex and The City-skaperen Darren Star stod bak? Den nye serien er ikke krise, men er langt fra like artig som det SATC én gang var. (Bobler: Vi ser nye Gossip Girl kun på grunn av det visuelle:)

Forresten: And Just Like That… x Emily in Paris = The Carrie Diaries?

 DIVA IN TRAINING (NINO MUNOZ/THE CW)

The Carrie Diaries (The CW/Netflix)

Årets R&B-album: Still Over It – Summer Walker 
Atlantas selverklærte Akward Kween følger opp debuten, som ble rekordsuksess i sjangeren. Den vanskelige oppfølgeren tar hun på strak arm, med en fødsel midt i innspillingen. Stakkars babypappaen London on da Track. Men en forbanna singer-songwriter kan bli til musikk som er forbanna bra – og rå. Les: Raw. Vennligst book Summer til Norge i sommer. Bobler: Apropos myndiggjøring… Halvannen dekade etter debuten holder Jazmine Sullivan seg suveren. Jamfør årets Heaux Tales.

Summer Walker (Instagram/summerwalker)

Summer Walker (Instagram/summerwalker)

Årets reality-overraskelse: At ingen fra vinnerparet i Paradise Hotel sesong 15 slapp kula
Jada, Mexico-kjøret går fortsatt. Etter sesong på sesong hvor vinnerne setter seg selv først, ble det omsider deling av potten på tampen av 2021. Koselig! Det til tross for at Even Kvam prøvde alt han kunne for at Mathias Elliot Soltvedt skulle slippe kula. Klarsynte Sandra Bury så det nok i kortene.

Paradise Hotel Norge sesong 15 (Bjornar Posse Sandboe)

Paradise Hotel Norge sesong 15 smh (Bjornar Posse Sandboe/TV 2)

Årets rapalbum: CALL ME IF YOU GET LOST – Tyler, the Creator 
Odd Future-bajas Tyler Gregory Okonma har blitt voksen, mer fokusert og veldig selvsikker. Her tar han det tilbake til hip-hop – med hjelp fra blant andre mixtape-legenden DJ Drama. Full klaff.

PARIS, FRANCE - JUNE 08: Rapper Tyler, The Creator attends the 2019 French Tennis Open - Day Fourteen at Roland Garros on June 08, 2019 in Paris, France. (Photo by Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Tyler, the Creator (Stephane Cardinale/Corbis/Getty)

Årets beste MCU-introduksjon: Florence Pugh som Yelena Belova 
Velkommen! Florence Pugh som russiske Елена Белова alias Yelena Belova, stjeler nesten showet fra adoptivsøsteren Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) i Black Widow. For så å også lyse opp MCU-miniserien Hawkeye. Boblere: Dyktige Hailee Steinfeld som Kate Bishop alias nye Hawkeye og tøffe Alaqua Cox som Echo alias Maya Lopez. Begge i serien Hawkeye.

Florence Pugh som Yelena Belova i Hawkeye (Marvel/Disney+)

Florence Pugh som Yelena Belova i Hawkeye (Marvel/Disney+)

Årets eneste Eurovision-snakkis: Tok Måneskin kokain?
Det ble et større tema om hvorvidt vokalisten i Måneskin fikk på brus (eller knuste en brusflaske?) i green-room-et enn at gruppen vant.

Damiano David fra Måneskin etter finalen under Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam i Nederland (Vyacheslav Prokofyev/TASS/Getty)

Damiano David fra Måneskin etter finalen under Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam i Nederland (Vyacheslav Prokofyev/TASS/Getty)

Årets mest undervurderte Måneskin-medlem: Victoria De Angelis
Bassist-baddie 🔥

Victoria De Angelis fra Måneskin (Instagram/vicdeangelis)

Måneskin-gjengen hater klær (Instagram/vicdeangelis)

Årets rebound-konge: Kanye West
Kort tid etter at Kim Kardashian ber om skilsmisse, hygget Ye seg med sin russiske toppmodell-kompis Irina Shayk. For så å ta et par måneder med den 22 år gamle Vinetria Chubbs – og nå i romjulen med Instagram-personligheten Yasmine Lopez. Samtidig som han stadig ber om å få Kim tilbake 🥴 (Girl, fokuser på deg selv.)

Årets realitystjerne: Kim Kardashian
41-åringen holdt fortet som SKIMS-gründer, forretningskvinne og alenefirebarnsmor, mens hun avsluttet KUWTK med sesong 20. Utropstegn. Samtidig som hun holdt hodet oppe mens hun håndterte skilsmissen, fortsatte jusstudiene, rykket nærmere status som advokat og slåss for ressurssvake fengslede som kan ha blitt sviktet av rettssystemet. High five til Keeks!

Kim Kardashian elsker taco (Instagram/kimkardashian)

💯 (Instagram/kimkardashian)

Årets varmeste nye miniserie med dystert tema: It’s a Sin
AIDS og HIV er en mørk bakgrunn. Spesielt i dekaden 1981 til 1991. Denne britiske serien til Russell T Davies klarer dog å også gjøre det med mye glede, og du bryr deg om karakterene fra første sekund.

Årets største tap for skandinavisk musikk: Einár
Grusomt. Nordens mest populære rapper ble bare 19 år gammel. Likevel vil han bli husket som en av de beste som Skandinavia har hatt i sjangeren.

Einar (NS1)

Einar (NS1)

Årets beste svenske hit: «Gamora» – Hov1 med Einár
Denne roterte i hele sommer og vi er ennå ikke lei.

Årets Verzuz-parkering: Dipset vs. The Lox
Jadakiss & co understood the assignment. Det gjorde ikke The Diplomats. De var ikke helt Dipshits, men det ble pinlig.

Årets mest antesiperte 2022-serie: Ringenes Herre: Maktens Ringer
Amazon Prime Video gjør The Lord of The Rings til den dyreste «TV»-serien noensinne laget. Det må bli bra? Inshallah.

Årets norske influencer-rapper-kjærester: Arif og Helene Nygård alias HellyLife
Hot radarpar ❤️‍🔥 (Vi gleder oss til Love and Hip-Hop: Oslo sesong 1.)

Arif og Helene (Instagram/arif_murakami)

Arif og Helene må få et parnavn asap (Instagram/arif_murakami)

Årets norske Ali G: Kevin Lauren
Sandnes-gutten Kevin Soleng går rett ut av the Paradise Hotel– trenches og opp i topp 5 på Spotify 🇳🇴

Årets russiske aksent: Lady Gaga i House of Gucci
Italiensk-amerikanske Stefani Joanne Angelina Germanotta alias Gaga sier at hun nailer den italienske aksenten til Patrizia Reggiani. Men for oss – og store deler av internettet – lyder det mer russisk enn italiensk. Gøyal film!

Årets norske pop-baddie: Torine 🥵
Arendal-talentet synger vakkert – og er det nærmeste musikk-Norge kommer Megan Fox.

Torine (Instagram/torineofficial)

Artist, låtskriver og TikTok-artigpetra Torine (Instagram/torineofficial)

Snart-ish sommer: Hvem vil Torine ha en sommerflørt med?

Årets PR-par-brudd: Camila Cabello og Shawn Mendes
Det skulle egentlig bli slutt to år etter lanseringen av «Senorita», men de la på seks måneder ekstra.

Årets anime-skurk: Enrico Pucci i JoJo’s Bizarre Adventure
Antagonisten i JoJo’s Bizarre Adventure Part 6: Stone Ocean på Netflix er en mektig kjeltring som forsøker å skape «himmelen». Noe som gjør tilværelsen elendig for Joestar-familien. Gjennomført ond – og stilen til Enrico Pucci er perfekt 💜 (Passende nok kommer navnet hans fra de italienske designerne Enrico Coveri og Emilio Pucci.)

Enrico Pucci (Netflix)

Enrico Pucci (Netflix)

Årets norske raplåt: «Er du dum» – Oscar Blesson med Jonas Benyoub
Norsk melodiøs rap som er uimotståelig catchy – uten at det blir svett. Radiostasjonene sov på perlen til de to unge ringrevene, men i hele sommer kunne man høre låten rotere i biler og parker ☀️ Bobler: «Risiko» med UNDERGRUNN. Øreorm deluxe.

🔥 (Knirckefritt)

Årets vaginaprins: Pete Davidson   
Ingen hånd er bedre å holde enn den gigantiske neven til Pete Davidson, skal vi tro en drøss med betatte kjendis-kvinner. Mange tenkte nok at Staten Island-sjefen nådde den popkulturelle toppen med Ariana Grande, og så klarer han jaggu å sikre seg lanken til selveste Kim Kardashian som den første etter Kanye West. Det er bare å gratulere + stille seg i kø <3

NEW YORK, NEW YORK - MARCH 05: Pete Davidson attends the premiere of "Big Time Adolescence" at Metrograph on March 05, 2020 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Pete Davidson på premieren til Big Time Adolescence i New York City i mars 2020 (Dimitrios Kambouris/Getty)

Årets sanddyne-drama: Dune
Krydder-krigen på ørkenplaneten Arrakis nytes kanskje best av de som allerede har pløyd gjennom science fiction-romanen til Frank Herbert. Men den første delen av Denis Villeneuves filmatisering er også en smellvakker kinoopplevelse for folk flest, blant annet takket være solid innsats fra Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac og Stellan Skarsgård. Trekk for lite Chani (spilt av Zendaya), men hun kommer heldigvis sterkere tilbake i oppfølgeren.

Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson (Warner Bros.)

Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson (Warner Bros.)

Årets mainstream-gjennombrudd: Addison Rae
Influencing er et ustabilt yrke. Karrieren kan krasje like fort som den skjøt fart, og det gjelder å sikre seg fotfeste utenfor plattformen sin. I 2021 har ingen klart det bedre enn Addison Rae Easterling. Først gikk spillefilm-debuten hennes He’s All That til førsteplass hos Netflix, så signerte samme streamer en betydelig kontrakt med TikTok-stjernen. (Til tross for at hennes rom-kom He’s All That ble slaktet.) Nevnte vi at hun også har blitt artist?

Addison Rae på premieren til sin filmdebut He's All That til Netflix på NeueHouse i Hollywood 25. august 2021 (Amy Sussman/Getty)

Addison Rae på premieren til sin filmdebut He’s All That til Netflix på NeueHouse i Hollywood 25. august 2021 (Amy Sussman/Getty)

Årets blockbuster-opptur: Spider-Man: No Way Home
Sony viser Disney at de også kan lage suveren MCU-underholdning. Vi skal i motsetning til Kimberly IKKE spolere. Men Jon Watts har klart å sette sammen veldig mye – på en overraskende effektiv måte. Ja, i likhet med det meste fra Hollywood i dag er det over-the-top nostalgisk. Men hvis du ser filmen sammen med entusiastiske fans, vil det bli årets største opplevelse i en kinosal. (Dessverre ble No Way Home en 2022-film i Norge.) Dessuten: Minst 20 minutter av skuespillet i filmen er Oscar-verdig.

Spider-Man: No Way Home (Marvel/Sony)

Spider-Man: No Way Home: Tom Holland er født til å spille Peter Parker (Marvel/Sony)

Les også: Rasende norske Spider-Man-fans reiser til Sverige

Årets kvinne: Zendaya
Period 🙂

Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Arrivals

Zendaya Maree Stoermer Coleman (Emma McIntyre/Getty)

Årets norske rockelåt: «Åh Bliss» – Honningbarna
Sørlandsgutta klarer det alltid. Som på denne, som gjør at vi gleder oss ekstra mye til en kommende skive. Bobler: «Bubbly Cool Drink» med Mall Girl. Kult band, rå låt og debutalbumet blir garantert tent.

Årets dårligste Angelina Jolie-blockbuster: Those Who Wish Me Dead
Sammenlignet blir Eternals et mesterverk.

Enda bedre: Angelina Jolie med hair-fail på Eternals-premieren

Angelina Jolie som Hannah Faber i Those Who Wish Me Dead (Warner Bros.)

Angelina Jolie som Hannah Faber i Those Who Wish Me Dead (Warner Bros.)

Årets beste norske popalbum: KLIPP MEG I TI OG LIM MEG SAMMEN – Gabrielle  
Bergenseren viser en mer voksen side på sitt fjerde album, og bekrefter at hun fortsatt fortjener sin status som en av landets største popstjerner. En ordsmed av rang. Boblere: Oslo Spektrum-aktuelle Stig Brenner alias Unge Ferrari: Poppin’, men mer enn pop. Jamfør alle stilene ringreven behersker på Hvite duer, sort magi, med utsøkt pennspill og produksjon. No. 4: Når Oslo-trioen slipper sitt fjerde album, blir det naturligvis selvtitulert. Ekte poppoesi formidlet via nydelig vokal.

Norsk musikk som er helt ny - fra blant andre dronning Gabrielle (Ida Fiskaa/Little Big Sister)

Dronning Gabrielle (Ida Fiskaa/Little Big Sister)

Årets mest creepy nye miniserie: Midnight Mass
Horror-flinkis Mike Flanagan er kanskje litt for glad i lange monologer. Men denne skrekkelige, vakre, ambisiøse fortellingen er uten tvil underholdende. Mye takket være skuespillet til Hamish Linklater som Father Paul. Nivå!

Midnight Mass (Netflix)

Årets nye tenåringsstjerne: Olivia Rodrigo
Det er veldig få internasjonale teen superstars generelt, og ingen av nykommerne traff bedre enn denne California-jenta.

Årets poplåt: «good 4 u» – Olivia Rodrigo
Det er nesten utenkelig at en låt fylt med poppunk-elementer kunne bli årets største hit i 2021. Flere klaget over Paramore-likheter, og Liv ringte sin helt Hayley Williams og delte på kaka.

Årets debutalbum: SOUR – Olivia Rodrigo
Tanker om livet fortalt av en 17-åring via flere forskjellige pop-sjangere – samtidig som det føles helstøpt. Albumet var nummer 1 i Norge i 10 uker. Fortjent suksess.

Man er ikke ekte popstjerne hvis man ikke kan levere live på tv: Se Olivia Rodrigos første direktesendte tv-opptreden

Olivia Rodrigo Lorde Taylor Swift t-shirt norge 730no

Den neste generasjonen (Twitter/oliviarodrigo)

Årets beste nye hvitt privilegium-serie: The White Lotus
Mike White samler en gjeng med turister på et stort hotell på Hawaii og serverer en syrlig, uforutsigbar, ukomfortabel, morsom, vakker serie – med et mord som overhengende mysterium. Rollebesetningen – blant andre vår fav Sydney Sweeney – er formidabel.

The White Lotus: Sydney Sweeney og Brittany O’Grady drittjenter når de møter Alexandra Daddario (HBO Max)

The White Lotus: Sydney Sweeney og Brittany O’Grady drittjenter når de møter Alexandra Daddario (HBO Max)

Årets beste norske film: Verdens verste menneske
Her må vi nesten si oss enig med Barack Obama, selv om han for ordens skyld nok ikke har sett så mange andre norske filmer i 2021 🤓 Oslo-trilogien til Joachim Trier og Eskil Vogt avsluttes med en fornøyelig perle om livet selv. Det skal godt gjøres å ikke se seg selv (eller en du kjenner) i de velspilte karakterene til Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum. Krysser fingre og tær for at det også blir Oscar-nominasjon!

Årets norske skuespiller: Renate Reinsve
Verdens beste jenter kan ikke måle seg mot Verdens verste menneske. En stjerne er født, og hun heter Renate Reinsve 👑 I sommer fikk Solbergelvas store stolthet prisen for beste kvinnelige skuespiller på filmfestivalen i Cannes. Rollen som Julie i Verdens verste menneske er utrolig nok hennes første hovedrolle i en film, men det blir definitivt ikke den siste.

Renate Reinsve på visningen av Verdens verste menneske alias The Worst Person In The World på Cannes Film Festival (Stephane Cardinale/Corbis/Getty)

Renate Reinsve på visningen av Verdens verste menneske alias The Worst Person In The World på Cannes Film Festival (Stephane Cardinale/Corbis/Getty)

Bonus: Den norske skuespilleren vi har mest tro på i 2022: Elli R. Müller Osborne
20-åringen har allerede jobbet med Renate.

730.no traff Elli nylig: Se her

Årets kjekkeste norske fotballspiller: Erik Botheim
Vi er som du kanskje vet ikke en fotballblogg. Men! Vi vet at Bodø/Glimt gjorde det bra i eliteserien. Og at Erik er flink. I løpet av sesongen har 21-åringen fra Oslo trolig fått mange DM-er med frierbrev.

Erik Botheim fra Bodø Glimt etter at han scorer mot AS Roma på deres hjemmebane i november 2021 📷 Danilo Di Giovanni/Getty

Erik Botheim fra Bodø/Glimt etter at han scorer mot AS Roma på deres hjemmebane i november 2021 📷 Danilo Di Giovanni/Getty

Årets norske Adele-spire: Victoria Nadine
Skien-sangfuglen gjorde brudd til bucks og gikk helt til topps på Spoti på tampen av fjoråret. Etter såre «Be Okay» fulgte Victoria opp med flere ballader inspirert av den vanskelige kjærligheten, før hun avsluttet 2021 med den inkluderende julesangen «Du er ikke alene». (Adele bør notere seg nordmannens seneste sjakktrekk og slippe «You’re Not Alone» neste år.) Krysser fingrene for at både musikk- og kjærlighetsåret 2022 blomstrer for Victoria Nadine 💐

Hvis Ariana Grande var fra Skien (Martine Lossius)

Hvis Ariana Grande var fra Skien (Martine Lossius)

Årets stiligste popstjerne – og den beste artisten på socials: Lil Nas X
Begrunnelse blir overflødig. Alt LNX rørte ble til gull – inkludert musikken. Debutalbumet Montero tok førsteplass i Norges land.

Lil Nas X Met Gala 2021 Versace gull rustning Hodo Musa hodovodo instagram

Lil Nas X på Met Gala 2021 i gullrustning fra Versace (Theo Wargo/Getty)

Lil Nas X som Lord Voldemort på halloween (TikTok)

Lil Voldemort på halloween (TikTok)

Årets beste satire: Don’t Look Up
Enkelte kritikere med markeringsbehov synes Don’t Look Up blir for virkelighetsnær til å kalles satire, og at parallellene til klimakrisen er for overtydelige. Men det er flisespikkeri, synes 730.no, som gir to tomler opp til Adam McKay og Netflix’ dystopiske science fiction-komedie. Absurd, fornøyelig og tidvis bekmørkt  – akkurat som tiden vi lever i ❤️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Her anmelder 730.no Don’t Look Up

Årets fiktive karakter: Yule
Timothée Chalamet er knapt 26 år og allerede en av Hollywoods største stjerner. Men glem Paul Atreides i Dune – 2021-høydepunktet fra Timmy blir hans vidunderlige lille rolle som Yule i Don’t Look Up <3

Timmy som Yule (Netflix)

Årets kleineste comeback-forsøk: «Slow Clap» – Gwen Stefani feat. Saweetie
52-åringen er et popikon og snart to dekader gamle «Hollaback Girl» var kul. Etc. Men denne låten – og videoen – blir feil. På flere måter. Stakkars Saweetie… Singelen var i forbindelse med Gwens nye album, som skulle ut i sommer. Men prosjektet ble lagt på is 🥶

Årets mest undervurderte norske film: De uskyldige
Til tross for all rosen: Den psykologiske gyseren til Eskil Vogt havnet litt i skyggen av Verdens verste menneske, som han også skrev manuset til. Men ingen norsk film har satt like dype spor for vår del i 2021 enn De uskyldige. De fire briljante barna Rakel Lenora Fløttum (Ida), Alva Brynsmo Ramstad (Anna), Sam Ashraf (Ben) og Mina Yasmin Bremseth Asheim (Aisha) spiller alle fletta av de fleste voksne skuespillere. Sett De uskyldige på filmlisten for 2022!

Mina Yasmin Bremseth Asheim er fantastisk som Aisha i De uskyldige (Mer film)

Årets norske TikTok-trend: «Ops jeg bada» – Ramón
Ramón er først og fremst artist, men til folkets store glede også en artig skrue på TikTok. Nesten alle norske TikTok-trender starter utenlands, men i sommer fikk vi en sjelden lokal hit med pussige og søte «Ops jeg bada». Noen måneder senere fulgte Ramón som seg hør og bør opp med en musikalsk hit da «Smil pent» nådde topp 3 på Spotify. Multitalent!

Årets mest ekstra par: Megan Fox og Machine Gun Kelly og Kourtney Kardashian og Travis Barker
We literally love this for you… Men Gud bedre. Ro dere litt ned i 2022. (Og ikke gi oss tungekyssende trippeldate med KimPe.)

Årets mest omtalte tommelsutting: Kravis

Travis, Kourt, Meg og MGK på dass på Met Gala (Instagram/kourtneykardash)

Travis, Kourt, Meg og MGK på dass på Met Gala 2021 (Instagram/kourtneykardash)

Årets beste nye krimdramaserie: Mare of Easttown
Kate Winslet bærer hele HBO-miniserien på sine skuldre som den mentalt skjøre politidetektiven Mare Sheeha. Hun forsvinner fullstending inn karakteren. Med solid støtte fra resten av besetningen – og den spennende historien skapt av Brad Ingelsby (Out of the Furnace).

VM i skuespill: Kate Winslet i Mare of Easttown (Michele K. Short/HBO Max)

VM i suverent skuespill anno 2021: Kate WIN-slet i Mare of Easttown (Michele K. Short/HBO Max)

Årets ubuden gjest: Omikron
Miss Omikron er hun som aldri tar hintet. Sprer eder og galle selv om INGEN ba om det. Fyf. For hennes del (og vår) håper vi at teorien om at Omikron egt bare ødelegger for seg selv stemmer.

Takk for nok et mid år.

Vi tenner alle lys for at 2022 blir bedre 🕯️🕯️🕯️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer