Hopp til hovedinnhold
Bernt Hulsker Jwan Rasho politi rasisme vold vgtv kompani laurtizen syng mer brystvorten oslo
Bernt Hulsker (Espen Solli/TV 2)

Bernt Hulsker dømt til betinget fengsel

Dommen til Bernt Hulsker offentliggjøres.

Torsdag ettermiddag er dommen fra Oslo tingrett klar: Bernt Hulsker (født i 77) dømmes til 18 dagers betinget fengsel, melder NRK.

Betinget fengsel betyr at han ikke må sone i fengsel, med mindre han begår nye lovbrudd i prøvetiden (de neste to årene).

Den tidligere profesjonelle fotballspilleren og VGTV-profilen må også betale en bot på 15 000 kroner.

«En dørvakt som utfører jobben sin skal ikke måtte tåle en slik grov nedvurdering og sammenstilling av en slags historisk rang etter hudfarge, på grunn av sin etniske opprinnelse og hudfarge», heter det i dommen ifølge NRK.

«At det rent faktisk ble oppfattet og forholdt seg slik fremkommer også av reaksjonen til både fornærmede som ble veldig opprørt, og tiltaltes nokså umiddelbare og etterfølgende unnskyldning», står det videre.

Bernt Hulsker var tiltalt for hensynsløs adferd og hatefulle ytringer etter en hendelse på karaokebaren Syng mer i Oslo.

45-åringen ble anmeldt av dørvakten Jwan Rasho som blant annet forteller at Bernt kalte ham en «jævla neger» og viste nazi-tegn.

Dommen trekker også frem bakgrunnen for at dørvakten bestemte seg for å kaste ut den berusede mannen.

«Fornærmede reagerte også på måten tiltalte oppførte seg på mot noen yngre kvinnelige gjester som satt i baren. Fornærmede bestemte seg derfor for at tiltalte måtte forlate karaokebaren, og ba han om gå ut», skriver retten ifølge TV 2.

Bernt Hulsker nektet straffeskyld for hatefulle ytringer da han vitnet i retten 5. oktober.

Han erkjenner at han aldri skulle brukt n-ordet, men mener at oppførselen hans var et forsøk på humor som ble misforstått.

– Det er en enorm kapitalfeil at jeg har sagt n-ordet der. Det er utilgivelig, sa han i retten.

– Men jeg har ikke sagt det til han. Det må ha vært til meg selv eller for å prøve å gjøre meg morsom til bordet.

– Det finnes ikke ett eneste rasistisk fiber i min kropp, fortsetter Bernt.

Han er også rimelig sikker på at han ikke sa «jævla» før n-ordet.

De som har vitnet i saken, deriblant Bernts tidligere kollegaer i VG, har alle avgitt forskjellige forklaringer om det som skjedde.

Karaoke-kvelden var etter et utsatt julebord, og mange var naturlig nok beruset.

«Om tiltalte i denne forbindelse ordrett sa «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» slik fornærmede har forklart, eller om tiltalte sa noe i retning av «skal du fortelle den hvite mann hva han skal gjøre», slik N.N. (sentralt vitne) har forklart, er vanskelig å si med sikkerhet. Retten legger likevel til grunn som bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte sier noe i den retning. Meningsinnholdet er det samme», heter det i dommen ifølge TV 2.

Dommerne legger i dommen til grunn at Hulsker sa «neger» til Rasho, og tiltalte seg selv som «hvit mann», skriver de videre.

Se også: Kanye West skal ha sagt at han elsker Hitler i 2018-intervju

Nyeste saker fra 730.no

Les mer