Hopp til hovedinnhold
HILS PÅ HANNAH ALIAS HALIE (HANNE CATHRIN OLSEN)

Bergens råeste 17-åring?

HILS PÅ HANNAH ALIAS HALIE (HANNE CATHRIN OLSEN)

Observante 730-tittere så kanskje en ung og lovende artist varme opp for Sigrid på Rockefeller på torsdag. (Vi la det ut via Insta Story.)

Det rødhårede bergenstalentet kaller seg by:Larm og Slottsfjell 2018


Hannah Emilie Grung (som hun egentlig heter) er signert av samme management som Sigrid og AURORA (Made), og fikk terningkast 6 for sin konsert på Vill Vill Vest i hjembyen.

Og som at ikke det var nok – britiske NME sammenligner henne med artister som Marina & The Diamonds og Ellie Goulding, til tross for karrieren er heeelt i startfasen. 

Vi tok en rask prat med Hannah alias Halie – les intervjuet nedenfor. 

Hør «Echo» her, som Halie har skrevet sammen med Simen Thunes Hope og Didrik Thulin: 

 

(«Echo» er produsert av Simen Thunes Hope.) 


Hei Hannah! Hva handler «Echo» om? 
– For meg handler det om en person som ikke hører etter på noen andre enn seg selv egentlig. Jeg kjente en sånn person når jeg gikk på ungdomskolen. Men musikk er jo kunst, så lytteren bestemmer selv hva den handler om 😀 
Responsen på Vill Vill Vest-konserten var absurd bra. Hvordan føles det?
– Ja, shit! Det er faktisk helt absurd. For det første blir jeg rørt og super gira. Det var jo helt sykt gøy! Jeg har også en takknemlighetsfølelse til alle som hjalp meg fram til konserten og under konserten. Familien min var der, og de var rå som publikum – noe som gjorde at nervene forsvant helt når konserten begynte! Og ikke minst bandet! The band is awesome, og helt vanvittig talentfull. Uten folkene rundt meg så hadde det ikke gått like bra! 

Hvordan vil du selv beskrive musikken din?
– For meg er den veldig gøy. Jeg liker veldig godt å synge sangene, noe som er veldig viktig for meg. Det er som en venn sa; «Gøyal pop»! Haha. Jeg synes det er viktig at sangene har et budskap i seg. Og jeg liker å skrive om ting som jeg selv har opplevd. Kanskje overdrive eller underdrive litt, men jaja. Haha!Fortsetter nedenfor 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Hvilken artister ser du mest opp til?
– Aurora og Sigrid er på toppen av listen. Begge er fra Norge, og skriver helt magisk og råe sanger. Må si Gabrielle også. Norske artister er bare altfor fet. Jeg pleier å se videoer om hvordan de er på scenen, og har hjulpet meg masse. Jeg ser også opp til jazz-ikoner som Ella Fitzgerald, Etta James, Nina Simone, Frank Sinatra. 


Vi hører at du elsker fantasy. Hvis du kan velge én kjent karakter- hvilken ville du vært, og hvorfor? 

– Aah, nå spør du vanskelig, haha. Jeg leser veldig mye fantasy, så det må være en karakter fra bøkene. Jeg elsker Caelina Sardothien i Throne of Glass, men en som er kanskje mer kjent for de som ikke har lest de bøkene, må det vel være Arya Stark eller Daenerys! Alle tre er helt rå og bra. Digger de. 

Vi hører at du har en greie med sitroner. Hvorfor det? 
– Sitroner er best rett og slett. Jeg har alltid elsket det, og tror jeg alltid kommer til å elske det. Spesielt å skrelle en sitron og spise den som en appelsin er digg. Haha, det også bra for halsen (kanskje ikke tennene da). Hihi. 
Hva er drømmen din for 2018?
– Jeg har alltid hatt lyst til å spille spesielt på Slottsfjell og Bergenfest, og det går jo i oppfyllelse i 2018! <3333 Og jeg skal på by:larm <333 Så 2018 er jo fet før 2018 har begynt 😀 Men drømmen er vel å gjøre mer. Flere konserter, mer skriving, flere sanger. Mer av alt, haha. Nå går jeg på skolen, så må fokusere på det også. Jeg liker skole da, så musikk og skole liv? Det går fint for meg <33

Nyeste saker fra 730.no

Les mer