Bergens-jenter som gir alle vondt i hjertet

1. feb 2011 kl. 00:00
HJEMMELAGET BANNER (SMALLTOWN SUPERSOUND)
Marie, Marie, Maria og Embla utgjør det fine, lille jentebandet Razika, som i det siste har blitt skrytt opp i skyene – noe som ikke var noe annet enn veldig på tide.
De fire, unge Bergens-jentene er allerede godt etablerte musikanter, og gjorde en eksemplarisk innsats under fjorårets by:Larm. I år spiller de igjen – både på by:Larm og Øya, og denne gangen med et ekstra ess i ermet; Nemlig låten «Vondt i hjertet». Sangen som går på repeat selv hos den tøffeste – og ikke minst mannlige hipsteren på Oslos østkant. (True story.)
Les også: Sniklytt til hele Kaizers’ nye skive.
Kvartetten som har sunget både på norsk og engelsk, debuterer med albumet Program 91 i april, synkront med årets første løvetann.
Jentene selv har tatt seg god tid, og satt delmål for drømmene sine, som de sakte men sikkert har oppnådd:
–  Å spille på by:Larm, spille på festivaler, bli spilt på radio, bli listet på p3, gi ut plate og varme opp for Arctic Monkeys er de målene vi har satt oss, sier Marie Amdam til 730.
Hittil er det kun å gi ut varme opp for Arctic Monkeys som gjenstår, samt å vente til albumet i april – som sjangermessig skal ligge i noe samme gate som singelen «Vondt i hjertet»:
– I forhold til resten av platen er nok dét den mest poppete låten. Likevel skiller den seg ikke veldig mye fra de andre, resten av låtene er både preget av pop og ska, sier bergenseren.
Se også: Norma Sass: Sassy norsk jentekrutt
 


Hør også Razika hos WiMP.