Hopp til hovedinnhold
SWAG (SMALLTOWN SUPERSOUND)

Bergens-jenter med global boost

SWAG (SMALLTOWN SUPERSOUND)

Det er ikke hver dag man ser norske artister pryde internasjonale musikknettsteder som Pitchfork og NME, men bergensjentene i Razika har seff klart det. Man skulle kanskje tro de hadde nådd en slags topp da fikk varme opp for Arctic Monkeys på Rockefeller tidligere i år, men hells to the no, det ser ut til at det må en alvorlig ermeoppbretting til for firerbanden.

Se også: Norske jenter tiner arktiske apekatter

Med debutskiva Program 91 fra i vår, har kvartetten nemlig sparket fra seg i mer enn bare Tyskland og Japan, og det til tross for at mange av tekstene deres er på norsk. De knapt 20 år gamle jentene har høstet godord fra både Elle, New York Times og The Fader i løpet av høsten, og toppet det hele med 8/10 hos NME, og 7.3/10 hos Pitchfork. Norge, Bergen og vokalist Marie Amdam burde serr være stolt, noe hun seff også er:

– Det er veldig kult, men også veldig overraskende. At vi vekker internasjonal interesse betyr også at vi får reise enda mer, vi gleder oss litt til å spille i New York!

Har du enda ikke hørt stjernene live, åpner Razika sammen med Honningbarna dørene på Rockefeller allerede lørdag 8. oktober. Marie gleder seg også, og lover Norsk-bonanza herfra til månen.

Her med den fineste av de fine sangene, «Vondt i hjertet»:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer