Hopp til hovedinnhold
Kristoffer Cezinando Karlsen-730-Maria-Pasenau
Kristoffer Cezinando Karlsen (Maria Pasenau)

Kristoffer Cezinando Karlsen risikerer 120 dager i fengsel for fem tilfeller av tyveri

Forsvareren til Cezinando ber om samfunnsstraff.

OPPDATERT: Mandag ettermiddag blir Kristoffer Cezinando Karlsen dømt til 120 timer samfunnsstraff for fem tilfeller av tyveri, melder NRK. Han må gjennomføre straffen innen seks måneder.

26-åringen må også betale 16 320 kroner i erstatning til den libanesiske restauranten Feniqia i Oslo.

Les den opprinnelige saken nedenfor

I dag møtte Kristoffer Cezinando Karlsen (26) i Oslo tingrett for å tilstå at han stjal designermøbler. Det skal være snakk om fem tilfeller av tyveri mellom 26. januar og 24. februar 2020.

Totalt skal møblene, en rekke stoler og en dyr sofa, ha en verdi på rundt 380 000 kroner. Mye av tyvegodset skal nå være levert tilbake til de rettmessige eierne.

I Oslo tingrett sier Cezinando at han angrer på tyveriene.

Det har han tidligere formidlet via sin forsvarer.

– Jeg ser tilbake på dette med anger, sier Kristoffer ifølge NRK i dag.

– Jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å levere tilbake ting i samarbeid med politiet. Det fikk gjenopprettet noe av skaden, fortsetter han.

Oslo-artisten ønsker ikke å svare på dommer Helen Sekulic sitt spørsmål om hvorfor han rappet møblene. Men han erkjenner at det var for egen vinning.

– Jeg tillater meg å kalle det litt impulsive handlinger i en kort periode i noens liv, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen ifølge VG.

– Jeg og fem andre gikk inn gjennom en åpen dør som så ut som en byggeplass eller et totalrenoveringsprosjekt, og borttok disse stolene, forklarer han om ett av tyveriene.

Fordi mange av stolene nå har kommet til rette er erstatningskravet redusert til 16 000 kroner. Det er en sum han godtar, melder NRK.

– Jeg er litt usikker på det nøyaktig antallet, det er kanskje mellom fem og ti som jeg dessverre ikke vet hvor er. Men første dagen leverte jeg 36 stoler, og så har det blitt levert en del flere også i samarbeid med meg og politiet, og andre og politiet, sier han ifølge VG.

Cezinando Spellemann
Spellemann-vinner og folkekjær artist (Instagram/cezinando)

Påtalemyndigheten ber om 120 dagers fengsel for Kristoffer Cezinando Karlsen.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen synes 30 dagers samfunnsstraff er mer passende.

– Det er verken vold eller enkeltpersoner som er skadd. Det er proffe selskaper som selvfølgelig har lidd en ulempe og skade, men Cezinando Karlsen er en ung lovbryter – fullstendig ustraffet. Ikke engang bøter, sier hun ifølge NRK.

Hun legger til at Kristoffers tilståelse og samarbeidsvilje har bidratt til at flere møbler har kommet til rette.

– Etter at Karlsen har levert inn møbler, så er det flere andre i dette sakskomplekset som har levert tilbake møbler. Den første som tar initiativ til å legge kortene på bordet og tilstå, var Karlsen, sier forsvareren.

– Karlsen har banet vei for å rydde opp i den kjedelige saken, både på egne vegne og andres vegne.

Se også: Kristine Frøseth støtter anklager om eksen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer