Hopp til hovedinnhold
Gjett om Silje aka Bendik elsker pasteller (Petroleum)

Bendik begynte å hulke da hun så sin egen musikkvideo 💜

Popmusikk kan handle om alt – også de vanskelige og mest uforståelige tingene i verden.

Silje Halstensen alias Bendik skriver store låter om både de beste og de verste tingene i livet, og den ferske singelen «Bror» føyer seg elegant inn i rekken av sanger som vekker følelser.

«Dette har blitt en tøff tune til ettertanke» skrev vi da bergenseren slapp «Bror» på fredag, og i dag er musikkvideoen klar. Se premiere nederst i saken!

Hva handler «Bror» om, Silje? 

– Den skrev jeg etter å ha lest en sak om et angrep på helt uskyldige mennesker. Terroristen ble ønsket velkommen inn som en bror og tok livet av mange som takk. Jeg kan virkelig ikke forstå at noen kan gjøre noe sånt.

– Jeg håper for alltid på at de som tenker annerledes plutselig våkner en dag og skjønner at det er feil vei å gå.

Det håper vi også. <3 Låtene dine har mye følelser, hvordan er prosessen med å skrive?

– Så lenge jeg er litt inspirert er det en god start at jeg bare skriver alt det jeg tenker. Deretter velger jeg noen setninger og ord som kan passe melodien jeg lager. Ofte er enkelte tekstlinjer så viktige for meg at jeg sliter med å lage melodier, men blir bedre og bedre på å ofre litt innimellom.

Du får trolig utløp for mye via låtene dine. Har du tips til noen som ikke har kommet like langt på veien?

– Ingenting kommer av å vente. Ha alltid med en notatbok og skriv ned når du drikker kaffe på kafé eller sitter på et tog. Når det gjelder produksjon trenger du ikke å gå en bachelorgrad i det sånn som moi, men som i så mye annet i musikkbransjen må du bare begynne et sted og få erfaring.

– Jeg har for eksempel kuttet drastisk på sosiale sammenkomster det siste året for å produsere hjemme i stedet. Heldigvis er vennene mine stayers!

Fortsetter nedenfor

View this post on Instagram

😭😭😭

A post shared by Bendik (@bendikofficial) on

Det er de beste vennene. Hvordan var stemningen i studio med produsent Daniel Løberg?

– Det viste seg rett og slett at vi er et godt team. Han har tålmodigheten til å nerde på lyder og syns det var helt ok at jeg tok meg av en god del av vokalproduksjonen. Derfor føler jeg kanskje litt ekstra for denne låten siden den ble en slags oppsummering av hele det kommende minialbumet som halvveis er produsert med andre og halvveis av meg selv.

– Tipper Daniel og jeg skal jobbe mer sammen! En ekstra bonus: Da låten ble sendt til miks hadde han lagt alle filene i et dødsbra system og det var sjokkerende ryddig. Inspirational!

Nå er musikkvideoen her! Hurra. Hva ville du få frem med den?

– Jeg ville formidle og understreke budskapet om tap av uskyldige. Alle barn er jo nettopp uskyldige. Ballett er noe av det vakreste jeg vet, og barn som danser er noe av det mest rørende jeg vet.

– Jeg hulket så mye at det hørtes ut som at noen døde da jeg så den første gangen. Verre enn Titanic, men hundre tusen ganger finere.

Vi så på Instagram at du spurte følgerne dine om hvor de vil se deg i 2020. Betyr det at det blir mer musikk og turné?

– Ja, ouff det kommer så mange gode nyheter fremover! Skal sies at det var en ekstra boost at så mange var gira på at jeg skulle komme og spille der de bor. Alt fra USA, til Manglerud og til Førde. Var godt å høre etter to år uten en ordentlig turné.

Vi krysser fingrene for Førde & Florida-turné i 2020. Men hvor har DU aller mest lyst til å spille?

– Hvor skal jeg begynne? Jeg er veldig glad i å få se alle kriker og kroker i landet, så gleder meg til festivalsommeren allerede. Spent på om det blir en tur til Driv i Tromsø og om de leverer like bra som sist jeg spilte der, for det var vilt!

– Pluss at det er ikke feil om det blir en tur til København, Helsinki og Reykjavik i tillegg. Tenk da! Kjempekjekt!

Kjempekjekt indeed! Og så over til noen helt andre følelser…

Se premiere på den Brusjan-regisserte videoen til «Bror»: 

Se også: Årets søteste musikkvideo kommer fra Daniel Kvammen og Eva Weel Skram

Nyeste saker fra 730.no

Les mer