Hopp til hovedinnhold

Ben Affleck: Basert på en sann, skrullete historie

ARGO (GK FILMS/WARNER BROS.)

Det hviskes allerede om Oscar-kjærleik for regissør og skuespiller Ben Afflecks nye storfilm Argo. Det politiske thriller-dramaet er basert på artikkelen Escape From Tehran: How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans From Iran som ble publisert i magasinet Wired i 2007. Den sanne (og ganske skrullete) historien forteller om seks diplomater fra USA som unngikk fangenskap da millitante islamister tok over den amerikanske ambassaden i den iranske byen Tehran i 1979. Den amerikanske og kanadiske regjeringen slo seg så sammen for å redde disse, ved å overbevise gisseltakerne om at de var filmskapere og hadde kommet til Tehran for å gjøre research til den (fake) sci-fi-filmen Argo. Framgangsmåten var så omfattende at de til og med lagde falske annonser i en rekke Hollywood-filmmagasiner, samt ansatte kjente bransjefjes for å gjøre Argo-alibiet så troverdig som overhodet mulig.
 
I tillegg til regi har kjekkasen Ben også en av hovedrollene (som operasjonsleder Tony Mendez), og etter førpremieren under prestisjetunge Telluride Film Festival i år begynte praten om den gjeveste nominasjonen av dem alle, Academy Award/Oscar-prisen Best Picture sporenstreks å sirkulere i bransjegangene.
 
Se trailer:
 

(Fortsetter under.)

 

– Historien er så hinsides skrullete. Om den ikke hadde vært sann, så hadde jeg ikke kunne laget denne filmen. Det hadde blitt altfor drøyt, sier den hunkete 40-åringen til The Daily Beast. I tillegg til far sjøl medvirker også Breaking Bad-sjefen Bryan Cranston, Alan Arkin og John Goodman.
 
Argo har norsk premiere 9. oktober.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer