Hopp til hovedinnhold
(Instagram/noahschnapp/melissabarrera)

Netflix holder et øye med Noah Schnapp

Kjendiser viser hva de står for via likerklikk på Instagram. 

Oppdatert 27. november: Flere amerikanske medier rapporterer at Netflix holder et øye med Noah Schnapp etter de bisarre uttalelsene 19-åringen har kommet med om konflikten i Gaza. Den samme kilden hevder det er usannsynlig at unggutten verken får fiken eller elimineres (karakterens hans forsvinner eller dør) fra siste sesong av Stranger Things. 

Ryktene kommer i kjølvannet av Melissa Barrera-saken. Den meksikanske skuespilleren fikk sparken fra Scream VII etter at hun ga sin støtte til Gaza og kritiserte Israels omfattende bombing. 

Les mer om dette her. 

Flere mener at Hollywood viser sine sanne farger ved å verne om (relativt) etablerte profiler som Noah mens up-and-coming skuespillere som Melissa mister jobben for langt mindre problematiske uttalelser. 

Det gjenstår å se hva slags konsekvenser saken –  forhåpentligvis –  får for Noahs rolle i Stranger Things

Les den opprinnelige saken nedenfor. 

Oppdatert 13.november: Noah Schnapp skyter seg selv i foten atter en gang. Skuespilleren deler en snutt på IG av seg selv og vennegjengen på en kafé. Mellom seg deler de ut klistremerker med merkelige utsagn om Hamas og sionisme. 

Sionisme er en nasjonalbevegelse med mål om tilbakevending til det jødene anser som deres hjemland, Israel. Bevegelsen har utviklet seg på bekostning av millionvis av palestinske liv.

Les også: Dette vet vi om Stranger Things sesong 5 

Mange mener Noah har sluppet billig unna de siste ukene. Skuespilleren meddelte nylig at han frykter for livet sitt som en jødisk person i USA. MDette bør dog ikke tas for god fisk. Kort tid etter likte han nemlig en satirisk snutt på IG som håner konflikten i Midtøsten. 

Og nå gjøner 19-åringen med krigen i Gaza – igjen. 

Se reaksjonene nedenfor. 

Les hele saken nedenfor. 

Noah Scnhapp (født i 04) er i hardt vær på X alias Twitter og Instagram etter å ha likt en satirisk video som håner grusomhetene i Palestina/Israel.

Skuespilleren har nå fjernet hjertet på den omstridte videoen. Men ikke før X reagerer.

Stranger Things-stjernen Noah Schnapp alias Will Byers møtte en vegg av kritikk i forrige måned da han delte sin støtte til Israel på sosiale medier.

New York-gutten er selv jødisk og feiret Bar Mitzvah-en sin i Israel.

Nå fortsetter 19-åringens Instagram-aktiviteter å skape hodebry for ST-fansen.

stranger things sesong 5 doja cat noah schnapp will byers joseph quinn snake shit eddie munson

Noah Schnapp på Zadig & Voltaire-visning i Paris i juni 2022 (Pierre Suu/GC Images)

På søndag la Noa Tishby – en israelsk forfatter og komiker – ut en satirisk video av et falskt nyhetsprogram hvor situasjonen i Palestina/Israel spøkes om fra flere vinkler. Noa beskriver seg selv som en spesialagent utsendt for å bekjempe antisemittisme. Hun har også skrevet en bok om Israels historie. 

Hun bruker kanalen sin til å formidle nyhetsbildet fra konflikten(e) i Gaza. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Noa Tishby (@noatishby)

Denne posten har altså Noah likt til fleres misnøye.  

Snutten er selvsagt satt på spissen for å betrygge de som føler situasjonen er vanskelig å snakke om. Dog er det en dundrende uenighet om hva som er greit å spøke om i disse dager. 

Les også: Noah tar pause fra skuespill

Selv i Norge fikk Kringkastingsrådet over 500 klager etter en Nytt på nytt-sending hvor Unge Høyre-leder Ola Svenneby fleipet om at det er vanskelig å velge side i Palestina/Israel-konflikten. 

– På den ene siden har du Midtøstens eneste demokrati, som har frie valg, liberal alkoholpolitikk, homoklubber og masse annet fælt. På den andre siden har du et erkereligiøst terrorregime som halshogger barn og slakter uskyldige ungdommer på en festival. For mange er det et vanskelig valg, sier Ola på NRK-showet. 

Noah er heller ikke den eneste Hollywood-stjernen som blir dratt for sine aktiviteter på IG.

(En skulle nesten tro vi var tilbake til de gode, gamle dagene når Instagram lot oss overvåke alles aktivitet på appen.)

Senest i oktober ble The Summer I Turned Pretty-skuespilleren Gavin Caselegno også refset etter å ha likt et merkelig kvinnefiendtlig innlegg på IG. Gjennom Joe Rogan hylles kvinner som tar avstand til feminisme og som kun streber etter å bli husmødre.  

Tilbake til Noah, mange mener skuespilleren melker situasjonen i Gaza ettersom ingen visste han var jødisk før han annonserte det selv for en måned siden. 

Se reaksjoner på Noah Schnapp sitt likerklikk nedenfor.

Så langt har Noah ikke adressert reaksjonene. Det gjenstår å se om han kommenterer klagene før Stranger Things sesong 5 får en premieredato. 

I oktober delte manusforfatterne at de var tilbake på jobb etter streiken i Hollywood, og i natt teaset de med åpningscenen til siste sesong. 

Les også: Noah Schnapp åpner opp om å komme ut som homofil

Nyeste saker fra 730.no

Les mer