Hopp til hovedinnhold
Bella Hadid
Bella Hadid (Mike Coppola/Getty Images)

Bella Hadid ber om tilgivelse for sin stillhet om Gaza og Israel

Bella Hadid bryter stillheten.


OPPDATERT 7. november: Natt til tirsdag norsk tid postet Bella Hadid et nytt innlegg til støtte for Palestina til sine 61 millioner følgere. Toppmodellen deler en tegning av Safiya Qamar alias Safiyas Designs. «Oliventreet, forankret i gammel jord, avspeiler palestinerne, som er forankret dypt i hjemlandet», står det på bildet.

bella hadid the olive tree instagram palestine

Les Bellas åpne brev fra 26. oktober nedenfor.


Få globale stjerner har brukt plattformen sin til å kaste lys på situasjonen i Palestina og Gaza slik som Bella Hadid alias Isabella Khair Hadid (født i 96).

bella-hadid

Bella Hadid under en tidligere Palestina-demonstrasjon (Instagram/bellahadid)

Men toppmodellen – datteren til amerikansk-palestinske Mohamed Hadid – har latt vente på seg denne måneden. Helt til torsdag kveld. Nå poster hun et åpent brev på Instagram til sine 60 millioner følgere.

Les hva Bella Hadid skriver nedenfor.

Tilgi meg for min stillhet.

Jeg har ennå ikke funnet de ideelle ordene for disse dypt intrikate og forferdelige siste to ukene. Ukene som har vendt verdenens oppmerksomhet tilbake mot en situasjon som har tatt uskyldige liv og påvirket familier i dekader. Jeg har mye å si, men i dag skal jeg holde det kort.

Jeg har blitt sendt hundrevis av drapstrusler daglig, telefonnummeret mitt har blitt lekket, og familien min har følt seg i fare. Men jeg kan lenger bli tvunget til taushet. Frykt er ikke et alternativ. Folket og barna i Palestina, spesielt i Gaza, har ikke råd til vår taushet. Vi er ikke modige. De er det.

Hjertet mitt blør av smerte fra traumene jeg ser utfolde seg, så vel som generasjonstraumene fra mitt palestinske blod. Når jeg ser ettervirkningene fra luftangrepene i Gaza, sørger jeg med alle mødrene som har mistet barn og barna som gråter alene. Alle de tapte fedre, brødre, søstre, onkler, tanter, venner som aldri mer vil gå på denne jorden.

Jeg sørger over de israelske familiene som har slitt med smerten og ettervirkningene etter 7. oktober.

Uavhengig av landets historie, fordømmer jeg terrorangrepene på alle sivile, hvor som helst.

Å skade kvinner og barn og påføre terror gjør og bør ikke gjøre noe godt for Free Palestine-bevegelsen. Jeg tror dypt i mitt hjerte at intet barn, ingen mennesker noe sted, skal tas bort fra familien sin, verken midlertidig eller på ubestemt tid. Det gjelder både israelere og palestinere.

Det er viktig å forstå vanskelighetene ved hva det er å være palestiner, i en verden som ikke ser på oss som noe annet enn terrorister som motsetter seg fred. Det er skadelig, det er skammelig og det er kategorisk usant.

Faren min ble født i Nasaret i  Nakba-året (forflytningen av 750 000 palestinere i 1948).

Ni dager etter at han ble født, ble han, i morens armer, sammen med familien utvist fra hjemmet deres i Palestina, og ble flyktninger, vekk fra et sted de en gang kalte hjem. Mine besteforeldre, får aldri komme tilbake.

Familien min var vitne til 75 år med vold mot det palestinske folket. Den mest bemerkelsesverdig, brutale bosettingsinvasjonen som førte til ødeleggelse av hele lokalsamfunn, drap med kaldt blod og tvangsfjerning av familier fra hjemmene deres. Praksisen med bosettinger på palestinsk land fortsetter fortsatt den dag i dag. Smerten er ufattelig.

Vi må alle stå sammen for å forsvare medmenneskelighet og medfølelse – og kreve at våre ledere gjør det samme. Alle religioner er fred – det er regjeringer som er korrupte, og sammenfletting av de to utgjør den største synden av alle. Vi er ett og Gud har skapt alle like. Alle blodsutgytelser, tårer og kropper bør sørges med samme respekt.

Det er en akutt humanitær krise i Gaza som må ivaretas. Familier trenger tilgang til vann og mat. Sykehus trenger drivstoff for å drive generatorer, pleie sårede og holde folk i live.

Kriger har lover – og de må opprettholdes, uansett.

Vi må holde press på lederne våre, uansett hvor vi er, for ikke å glemme de presserende behovene til befolkningen i Gaza, og for å sikre at uskyldige palestinske sivile ikke er de glemte ofrene i denne krigen.

Jeg står med menneskeheten, vel vitende om at fred og sikkerhet tilhører oss alle.


Innlegget til Bella Hadid er akkompagnert av videoen nedenfor.

Les også: Disse personene fra kultur-Norge oppfordrer til stans av bombingen av Gaza 

Nedenfor er brevet til Bella.

bella hadid letter palestina israel gaza

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Les også: Hva er det som foregår i Israel/Palestina?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer