Hopp til hovedinnhold
(The Joe Rogan Experience)
(The Joe Rogan Experience)

Joe Rogan vs. woke: Bekymret på vegne av hvite heterofile menn

Joe Rogan er skremt. Eller så lirer han av seg det fansen vil høre?

Klodens største podcaststjerne sier at woke-utviklingen har gått for langt, og at det kan ende opp med at hvite menn blir kneblet og ikke får lov til å gå ut av husene sine.

– Du kan aldri bli woke nok, forteller Joe Rogan i sin nyeste episode.

– Det er problemet. Det fortsetter. Det fortsetter lenger og lenger nedover. Og hvis du kommer til punktet hvor du kapitulerer… Hvor du sier deg enig i alle disse kravene… Det vil til slutt ende opp med at heterofile, hvite menn ikke har lov til å snakke… Fordi det er ditt  privilegium når folk som ikke er hvite gjennom historien ikke har fått snakke.

– Det kommer til å bli slik at du ikke har lov til å gå ut fordi så mange mennesker var fengslet i flere år. Jeg prøver ikke å være morsom…. Det kommer virkelig til å bli slik, sier 53-åringen.

Se en snutt med Joe Rogan fra podcasten her:

Utgangspunktet til Joe Rogan og gjesten, komikeren Joe List, er en prat om blant annet litt drøye komedier som Superbad, som nesten har forsvunnet.

(I likhet med komedier generelt. I alle fall på kinoer.)

Joe List nevner en podcast med en «heteroseksuell, hvit mann» hvor «de bokstavelig talt snakket om hvordan hvite menn ikke bør forsøke å være morsomme».

– Det er mange folk som tar fordel av alt dette rare i kulturen vår og det blir greia deres, sier Joe Rogan.

– Greia deres er å slå ned på folk på grunn av deres privilegium, slå ned på folk for stillingene de har. Du vet… Det er faen meg sinnssyke tider!

Fanbasen til Joe Rogan ser ut til å stort sett si «fuck yeah» til påstanden, og han blir hyllet på sosiale medier.

Men han får også mye kritikk fra personer som blant annet sier at mediebajasen igjen forsøker å skape sensasjonisme via fiktive eller overdrevne trusler, og at hvite menn ikke trenger å frykte at de snart ikke har lov til å snakke.

Andre synes det er ironisk at Joe Rogan er eller later som om han er bekymret over dette. Ettersom han får betalt flere hundre millioner kroner av Spotify for å hver uke sitte å snakke om akkurat hva han vi, mens i snitt 10 mer enn millioner mennesker hører på.

Her er noen tilbakemeldinger fra Twitter på advarselen til Joe Rogan:

Joe får også støtte.

Blant annet fra Tomi Lahren fra Fox News, som sier at det nå pågår en vill jakt på hvite, heterofile menn.

(I 2018 skapte Tomi overskrifter ved å insinuere at høydepunktet hennes under Thanksgiving var å se meksikanere som forsøkte å krysse grensen til USA bli tåregasset.)

Mediamogulen, som har blitt milliardær på podcasten The Joe Rogan Experience, kaster ofte ut kontroversielle brannfakler som får mye oppmerksomhet. Og flere lyttere. For så å justere det han sier.

For to uker siden anbefalte han «friske» unge mennesker å ikke vaksinere seg mot COVID-19, fordi de ikke trenger det.

Eksperter minnet han om at vaksineringen av unge personer som ikke er i faresonen vil hjelpe dem som er sårbare mot koronaviruset. Joe Rogan korrigerte da uttalelsen sin. På en måte.

– Det gir mer mening, men det der er et annet argument, det er en annen samtale, sa han til kritikken.

– Hvis noen sa «ja, unge, sunne 21 år gamle mennesker som spiser godt og trener, har ikke høy risiko når det kommer til koronaviruset, men du bør tenke på andre mennesker»… Da ville jeg sagt «vel, det er et annet argument, og ja, det er fornuftig».

– Men jeg vil si… «Er disse menneskene vaksinert? Og skal vi ikke vaksinere de sårbare menneskene?» Og så ville vi hatt en annen samtale. Problemet i dag er at alt hander om overskrifter og høydepunkter og alt er clickbait… Noe som er greit, det er slik det fungerer, forklarte Joe.

PS: Se Kanye West hos Joe Rogan her

Les også:

Politisk korrekt tenåring fra 730.no ser Superbad for første gang

Nyeste saker fra 730.no

Les mer