Hopp til hovedinnhold
amber heard aquaman 2 mera change org johnny depp aquaman and the lost kingdom
Amber Heard og Johnny Depp på premieren til Black Mass under Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica della Biennale di Venezia - filmfestivalen i Venezia - i 2015 (Tristan Fewings/Getty)

Amber Heard sier at Warner Bros. reduserer rollen i Aquaman and the Lost Kingdom

Amber Heard indikerer at hun har fått smake på kanselleringskulturen?

(Hvorfor vil ikke Johnny Depp se henne i øynene i rettsalen? Se nedenfor.)

Skuespilleren forteller at stemningen hos Warner Bros. ble annerledes da Johnny Depp nektet for anklagene fra Amber Heard, og omdømmet hennes ble svekket.

I dag bekrefter hun at studioet gjør rollen hennes i den kommende Aquaman and the Lost Kingdom mindre.

Amber Heard spiller igjen prinsessen Y’Mera Xebella Challa alias Mera fra kongedømmet Xebel under havet.

Men ifølge Amber Heard skulle man egentlig se mer til Mera.

– De ville ikke inkludere meg i filmen, [så jeg fikk] en veldig redusert versjon av den rollen, forteller hun i dag under rettssaken mot eksen Johnny Depp ifølge ComicBookMovie.

– Jeg ble gitt et manuskript. Så ble jeg gitt nye versjoner av manuset som hadde tatt bort scener med action, som skildret min karakter og en annen karakter… Uten å gi bort spoilere… To karakterer som slåss. De mer eller mindre fjernet en stor del av rollen min.

amber heard mera Jason Momoa aquaman 2 change org johnny depp aquaman and the lost kingdom

Amber Heard som Mera (DC/Warner Bros.)

I rettssalen forteller 36-åringen at Warner Bros. betaler henne 2 millioner dollar (19 millioner kroner) for rollen i Aquaman and the Lost Kingdom, og at hun ikke reforhandle detaljer i kontrakten.

Hun debuterte som Mera i Justice League (2017), og har den kvinnelige hovedrollen i Aquaman (2018). Oppfølgeren avslutter hennes engasjement for DC Extended Universe (DCEU).

Det forventes at Warner Bros. ikke vil hyre henne igjen.

I forkant av rettssaken var ordet på Hollywood-gatene at studioet vurderte å ikke la henne spille Mera for tredje gang.

Ikke på grunn av kontroversen rundt forholdet til Johnny Depp, men fordi kjemien mellom Amber Heard og Jason Momoa, som spiller Arthur Curry alias Aquaman, er for svak.

Nedenfor er en scene med Amber og Jason.

Amber Heard ble nominert til MTV Movie Awards og Saturn Awards for skuespillet som Mera.

Aquaman-produsenten Peter Safran sier til podcasten Hero Nation at folks mening om Amber Heard ikke skal påvirke filmen de lager.

– Jeg tror vi aldri kommer til å reagere på rent press fra fansen. Man må gjøre det som er best for filmen. Vi føler at hvis [regissøren] James Wan og Jason Momoa synes det bør være Amber Heard. Det er faktisk sånn det er. [Men] man er ikke uvitende om hva som skjer i Twitter-verset. Men det betyr ikke at man trenger å reagere på det. Man må gjøre det som er rett for filmen, og det er virkelig det vi lander på, sier produsenten.

I skrivende stund har 4 220 381 personer signert en underskriftskampanje som ber om at Amber Heard blir helt fjernet fra Aquaman 2: Her er argumentene

Filmen har også med Willem Dafoe og Nicole Kidman. Samt Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II og Dolph Lundgren som King Nereus.

Les også: Norske Emma Krokdal (24) skal gifte seg med Dolph Lundgren (62) 

Aquaman and the Lost Kingdom skulle egentlig være en julefilm, men premieren er utsatt fra desember 2022 til mars 2023.

Amber Heard Mera Aquaman 2

Amber Heard som Mera (DC/Warner Bros.)

Utenom DC-karakteren var Amber Heard nylig aktuell i Stephen King-serien The Stand med svenske Alexander Skarsgård og problematiske Ezra Miller. Hun er kanskje best kjent for kampsportfilmen Never Back Down med Evan Peters, action/horrorfilmen Drive Angry med Nicolas Cage og dramedien The Rum Diary med Johnny Depp.

Amber og Johnny ble sammen under innspillingen av The Rum Diary; basert på Hunter S. Thompson-romanen med samme navn.

Den handler om forfatteren Paul Kemp (Johnny Depp) som har skrivesperre og flytter fra New York og tar seg en jobb i Puerto Rico. Der blir han besatt av Chenault (Amber Heard), forloveden til den lyssky forretningsmannen Sanderson (Aaron Eckhart), som ønsker å gjøre den uberørte øya til et kapitalistparadis.

Nedenfor er en scene fra The Rum Diary med Johnny og Amber.

The Rum Diary fikk dårlige anmeldelser og ble en finansiell flopp på kino.

Mange har reagert på at Johnny Depp aldri har sett på Amber i rettssalen. Er dette grunnen? Se snutten nedenfor.

Les også:

Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann har hovedrollene i Norges dyreste film, basert på en sann historie.

Se første trailer

Les mer