Hopp til hovedinnhold
Dua Lipa avkrefter VM i Qatar rykter og BTS medlem Jung Kook bekreftes
Dua Lipa blir kanskje ikke å se under VM i Qatar, men det gjør dog Jung Kook fra BTS (Instagram/Frazer Harrison/Getty Images)

Dua Lipa avkrefter VM-opptreden i Qatar og Jungkook fra BTS bekreftes

Åpningsseremonien til fotball-VM i Qatar blir uten Dua Lipa.

Årets kontroversielle fotball-VM nærmer seg, og i lengre tid har folk spekulert over hvilke artister som skal delta på verdensmesterskapet under åpningsseremonien.

Dua Lipa har vært et av navnene som har dukket opp, men nå avkrefter hun ryktene på sosiale medier.

I et innlegg på Instagram-story forteller Dua Lipa at hun ser frem til å besøke Qatar.

Se også: Amnesty Norge reagerer på Quick Style sitt besøk i Qatar

Hun påpeker dog at dette må vente til staten kan oppfylle løftene om bedre menneskerettigheter.

«Det er for tiden spekulasjoner om hvor vidt jeg skal opptre på åpningsseremonien til verdensmesterskapet i Qatar. Jeg skal ikke opptre og har ei heller vært involvert i forhandlinger om å opptre. Jeg skal heie på England fra avstand og ser frem til å besøke Qatar når de har oppfylt alle løftene om bedre menneskerettigheter slik de lovte da de ble valgt til å arrangere verdensmesterskapet», skriver sangeren på Instagram.

(Instagram/dualipa)

Se også: Quick Style svarer 730.no om kritikken om Qatar-besøket

Som Amnesty Norges generalsekretær, John Peder Egenæs, selv sier til 730.no, må man nærmest ha levd under en stein om man ikke har fått med seg situasjonen og kritikken mot Qatar.

– De siste to årene har det pågått en intens debatt omkring menneskerettighetssituasjonen i Qatar, ettersom Amnesty og andre har avslørt at migrantarbeiderne som ruster landet til årets fotball-VM utsettes for systematiske menneskerettighetsbrudd, forteller John.

Se video om situasjonen nedenfor.

I tillegg til dette har myndighetene i Qatar også satt opp flere anti-LHBT-plakater rundt om i byene der kampene skal avholdes.

Statens konservative lover gjør blant annet at homofile risikerer syv år i fengsel, og det fastslås at landet ikke vil tillate noen form for protester angående dette.

Naturligvis ble flere lettet da Dua Lipa avkreftet ryktene om å delta på åpningsseremonien.

Det betyr dog ikke at alle store stjerner takker nei.

I lengre tid har det også blitt spekulert i om BTS skal være en del av åpningen. Dette til tross for at de nylig annonserte tre års pause som følge av at medlemmene må i militæret. Nå er det derimot bekreftet at yngstemann Jungkook skal opptre.

Han vil også være en del av det offisielle soundtracket.

(Frazer Harrison/Getty Images)

Se også: 730.no møter KSI: – Haaland er et problem!

Fansen til BTS, eller den såkalte BTS Army, ser ut til å være både støttende og skuffet.

«Jeg er en BTS fan, jeg er en Jungkook fan og jeg elsker dem. Men jeg er skuffet… Du kan ikke si at du vil ha en bedre verden, kjempe mot urettferdigheter også opptre undre VM i Qatar. Jeg støtter ikke dette soundtracket ei heller opptredenen. Og nei jeg er ikke stolt av dette nummeret», skriver en fan på Twitter.

«Som en Army støtter jeg alt han gjør fullstendig. Jeg ser ikke noe galt med å opptre i Qatar. Folk i Qatar er veldig respektfulle. Hvor var du da de opptrådte i andre land som Amerika. Liksom seriøst du trenger å være for real», skriver en annen.

Så langt har også navn som Shakira, J Balvin, Nora Fatehi, Lil Baby og The Black Eyed Peas blitt nevnt i sammenheng med verdensmesterskapets åpningsseremoni, men ingen er offisielt bekreftet.

Om The Black Eyed Peas takker ja, må det vel dog være å lov å spørre «Where Is The Love»?

Se også: Rihanna avkrefter rykter om nytt album

Nyeste saker fra 730.no

Les mer