Hopp til hovedinnhold
GORGOROTH: KING TIL VENSTRE, GAAHL TIL HØYRE (TOMMY NÆSS, PETER BESTE)

Bekrefter homseryktene

I den nye nummeret av det tyske bladet Rock Hard, snakker Gaahl alias Kristian Espedal, frontfiguren for det berømte, norske black metal-bandet Gorgoroth, for første gang i et intervju om sin seksuelle legning, ifølge nettstedet med det passende navnet Blabbermouth.net.

Den amerikanske siden skriver at «black metallens onde ansikt» nå har kommet ut av skapet, noe som ikke er så big deal innenfor de fleste musikksjangere, men som fortsatt er uvant når det kommer til satanistisk ekstremrock. (Også sjeldent innen dancehall og hip-hop.)

– For meg føles det ikke som jeg har kommet ut av skapet, ettersom det frem til nå for meg ikke har vært et emne i det hele tatt. Alt har utfoldet seg veldig naturlig. Jeg føler det jeg føler, og jeg har aldri holdt det hemmelig.

Gaahl forteller bladet at ingen noensinne har slengt dritt til hans ansikt i forbindelse med homseryktene, til tross for at det innenfor black metal-scenen er mye homsehat.

Og hat generelt.
Bergenseren innrømmer at han hang med høyre-ekstremister på 90-tallet, men at det ikke var politisk motivert, mer gjengrelatert. Gorgoroth-frontmannen sier han i dag er en annerledes person.
33-åringen har sonet to ganger for vold, men forteller Rock Hard at dette ikke var relatert til hverken politisk eller seksuell legning.

Gorgoroth «Carving A Giant»:


Satyricon til 730: – Voldsomt potent, mektig og fast

Les mer