Hopp til hovedinnhold
Sophie Thatcher som Natalie (Showtime)

Yellowjackets sesong 3 blir utsatt til 2025

Dette synes anmelderne om Yellowjackets sesong 2.

OPPDATERT 16. januar: Det er et langt år i vente. Sesong 3 av Yellow Jackets får ikke premiere før 2025. Det melder Deadline. Grunnen skal være – ikke overraskende – manusforfatterstreiken i Hollywood. Det estimeres at over 25 TV-serier ble utsatt på grunn av streiken som opphørte i fjor.

OPPDATERT 13. juni: Nordmenn elsker Yellowjackets 🫶 Etter den etterlengtede siste episoden av Yellowjackets sesong 2 ble den fort den den mest populære tittelen på SkyShowtime. I mai var serien den mest sette hos streameren i Norge.

Er du en av de som ikke får nok? Da burde sjekke ut den gledelige nyheten nedenfor.

OPPDATERT 4. juni: Den niende og siste episoden av Yellowjackets sesong 2 etterlot seg ikke manko på spørsmål. Et av de største spørsmålene seerne satt igjen med var dog hvorfor sesongen kun hadde ni episoder og ikke ti, slik som den forrige. Noe som har ført til at flere tror at sesongfinalen egentlig ikke var en finale i det hele tatt. Nå bekrefter serieskaperen Ashley Lyle at de har rett. På en måte, i alle fall.

Når fans tok til Twitter for å dele at de ville holde seg våkne for å se om det ville komme en ekstra episode fredag kveld, så Ashley seg nødt til å røpe at det kommer en bonusepisode. Bare ikke med det første. Se hva hun skriver nedenfor.

«Det kommer en bonusepisode mellom sesongene, men jeg elsker dere og jeg vil ikke at dere skal miste søvn fordi dere tror det er i kveld», forsikrer Ashley.

Når episoden kommer er dog ikke bekreftet. Gjengen bak Yellowjackets hadde akkurat begynt på manuset til sesong 3 da WGA-streiken startet, så det kan se ut som vi blir nødt til å smøre oss med tålmodighet. I alle fall når deg gjelder seriens tredje sesong.

OPPDATERT 28. mars: Yellowjackets sesong 2 setter ny rekord hos SkyShowtime. Premieren på den andre sesongen fikk omtrent 2 millioner seere, og er dermed den beste premieren hos streamingtjenesten på 10 år. Den slår også rekorden til Dexter: New Blood. Det skriver Deadline.

I morgen er det duket for den etterlengtede premieren på Yellowjackets sesong 2.

Endelig returnerer vi altså til den makabre skogen hvor flyet til fotballjentene fra laget Yellowjackets styret i 1996, der de måtte kjempe for å overleve i 19 måneder. Så vel som hendelsene – og hemmelighetene – til tenåringene som preger deres voksne liv 25 år senere.

Den intense traileren til SkyShowtime-seriens andre sesong røper ikke stort mye, men de som har vært så heldige å få tatt en titt gjør ikke akkurat hypen noe mindre.

Det virker nemlig som om anmelderne nesten bare har gode ting om Yellowjackets sesong 2.

(SkyShowtime)

Se også: Etterlengtet duo gjenforenes på skjermen

Et gjentagende tema er at serieskaperne Ashley Lyle og Bart Nickerson (Narcos), ser ut til å ha holdt sitt løfte om at runde nummer to blir nifsere.

Joshua Altson fra Variety skriver blant annet at serien returnerer både dristigere og blodigere i sin andre sesong, men påpeker dog at den også bevarer sin oppsiktsvekkende humoristiske sans.

«Med tanke på hvor dystert det er, opprettholder Yellowjackets en oppsiktsvekkende sans for humor gjennom historiene. Det komiske er en velsignelse når showet går dypere inn i psykologisk terror,» skriver Joshua.

Graeme Guttmann fra ScreenRant sier seg enig, og mener at det ikke finnes noe som likner serien.

«Yellowjackets sesong 2 er en velkommen retur for dramaserien. Den er like slem, med mørk humor og brutal som alltid, og det finnes ingenting som likner,» skriver Graeme.

Videre blir også skuespillerprestasjonene i Yellowjackets sesong 2 trukket fram som svært gode.

Se også: 730.no anmelder Succession sesong 4

«Juliette Lewis er sublim, Christina Ricci finner sin perfekte kollega, og du holdes konstant på tærne med parallelle tidslinjer og tonnevis av skumle gleder. For en oppfølger,» skriver Leila Latif fra The Guardian og gir sesong 5 av 5 stjerner.

Gwen Ihnat fra The Wrap skriver at skuespillerprestasjonene er hypnotiske.

«En mindre serie ville snublet av vekten med så mange karakterer og utallige ikke-nødvendigvis-sammenflettede-historier. Men selv de historiene som virkelig får deg til å klø deg i hodet blir enda bedre som følge av den hypnotiske fremførelsen av det fantastiske castet,» mener Gwen.

Bekymringen som ser ut til å gå igjen er om serieskaperne har en plan for alt vil ende.

yellowjackets season 2 Simone Kessell lottie trailer 730no showtime
Yellowjackets sesong 2 med Simone Kessell som nykommer Lottie som voksen (SkyShowtime)

«I begge tidslinjene fortsetter Yellowjackets jakten på å komme seg vekk og reisen forblir overbevisende. Selv om det er noen bekymringsfulle tegn på at forfatterne ikke er helt sikre på hvor deres sanne destinasjon ligger,» skriver Kristen Baldwin fra Entertainment Weekly og gir sesongen B+.

Brian Tallerico fra RogerEbert.com sier seg enig. Han skriver dog at hver enkelt scene er skrevet så bra, og at det hjelper at de har det han mener er en av et av de beste ensemble castene på TV.

Se traileren til Yellowjackets sesong 2 nedenfor.

Du kan dømme selv i morgen!

Den andre sesongen blir tilgjengelig på SkyShowtime i Norge lørdag 25. mars.

Se også: Stranger Things-forfatterne avkrefter rykter om spin-off med Millie Bobby Brown

Les mer