Beklager TikTok-stuntet på t-banen

16. mai 2020 kl. 12:16
Nøttepetter Josh Popkin alias Fckjoshy alias Fuckboy (skjermbilde TikTok)

Nøttepetter Josh Popkin alias Fckjoshy alias Fuckboy (skjermbilde TikTok)

Josh Popkin alias Fckjoshy er en av de mange desperate clout-chaserne på TikTok.

Denne uken var han absurd teit. Selv for TikToks standard.

Midt i morgenrushet på t-banen i New York – en av byene som er rammet hardest av koronakrisen – tømmer han Fruity Pebbles utover gulvet i en av vognene.

I et forsøk på å være morsom.

Noen som ikke ler er Metropolitan Transportation Authority (MTA); forvaltningsbedriften med ansvar for kollektivtransport i New York.

– Et nytt bunnivå, skriver MTA på Twitter.

– Å ta en prank på essensielle arbeidere midt under en global pandemi. Og få essensielle arbeidere til å rydde opp sølet ditt. Avskyelig.

Josh Popkin alias Fckjoshy i aksjon på TikTok:

Etter å ha blitt bombardert med hat og trusler, sier nepen unnskyld i en ny snutt.

Josh Popkin insisterer på at han forsøker å spre humor i den mørke COVID-19-perioden, men kaller seg en en «idiot» som «ikke er morsom». Influenceren leser opp en haug av negative kommentarer.

Mange mener dog at hans anger og skyldfølelse ikke føles spesielt troverdig.

Se videoen:

Se også: Arrestert etter korona-challenge på TikTok

Folk er ikke bare lei desperate stunts hos det sosialt nettverket.

Det har igjen blitt mye snakk om TikToks mange trender som fokuserer på folks utseende og kroppsdeler – som bidrar til redusert selvbilde for millioner av unge mennesker.

Emneknaggen til Booty Challenge (#boottychallenge – stavet med to t-er ettersom hashtaggen til den korrekte stavemåten er skrudd av) har 9,6 millioner visninger. Nose Check har 11,4 mill. Titties 7,6 mill. Etc.

Aldersgrensen til TikTok er 13 år.

– Jeg klarer ikke å følge med på hvor mye som tilsynelatende er feil hos kvinner, sier TikTok-brukeren Umber Saiyan i snutten nedenfor.

– Jeg vet at mange av dere poster dette fullstendig uskyldig og uvitende, men jeg vil at dere skal [tenke etter]… En ung jente som ser dine videoer vil nå få dårligere selvbilde bare fordi du kalte noe hun, som hun ikke hadde lagt merke til før, for veldig styg og uattraktivt.

– Det er ekstremt usunt og toksisk… Det er nok av enslige, stusselige folk i denne verdenen som skal hate og dømme deg for absolutt alt. Du trenger ikke mobbe deg selv. Vennlist stopp normaliseringen av hatet mot våre kropper, konkluderer Umber.

TikTok har allerede mer enn en milliard brukere i 155 land.

For å holde på målgruppen på 13-25 år, passer den kinesiske TikTok-eieren ByteDance på at snutter med unge mennesker får høyest prioritet.

Men moderatorene som styrer feeden har angivelig spesielle retningslinjer fra TikTok-styret når det kommer til personer de skal fremheve. Les mer her