Hopp til hovedinnhold

Bedre enn «A Monster like Me»? Slik følger Mørland opp MGP-seieren

(ECCENTRIC MUSIC) 

Grimstads egen Kjetil Mørland ble kjapt «hele Norges» da han vant MGP i vår sammen med Debrah Scarlett. Nå er den Oslo-baserte 34-åringen (som har bodd mange år i England) tilbake som soloartist, og følger opp vinnerlåten med «No Firewall».

Mindre dramatisk enn Eurovision-duetten, og en klassisk pop/rock-perle hvor Kjetils sterke vokal står i sentrum. (Dog med innslag av heftige strykere.) Vi liker’e, og låten er virkelig noe helt annet enn «A Monster like Me».

 
Hør «No Firewall» via Spotify eller Wimp/Tidal, og les vår Q&A med Mørland under. 
 

Hei Kjetil! Hva handler «No Firewall» om? Hvordan ble den til?


– Kort sagt handler den om å være nysingel etter å ha vært i et langt forhold. Alt det trygge man er vant til er borte og man starter på nytt uten å vite hvor det bærer. Det er skummelt og spennende på samme tid.
Jeg skrev låta like etter at jeg kom hjem fra Eurovision, og den er inspirert av en nær venn av meg som nylig kom i denne situasjonen.

Låten er mer rocka enn den låten nordmenn flest kjenner deg for, er det stilen du trives best med?– Jeg har alltid skrevet låter som varierer en del i stil og uttrykk. Ofte reflekterer de ting jeg opplever, eller så er de bare en direkte fordøyelse av følelser. 


– Jeg spilte i et indie-rock band i England (Absent Elk) en god stund når jeg bodde der, så det er nok en del rock i meg – men jeg vil nok kanskje ikke kategorisere «No Firewall» som rock. 

 

Hvordan har tiden etter MGP vært? 


– Det har egentlig vært ganske hektisk med mye studiojobbing i sommer. Jeg har en god del nye låter som jeg holder på å produsere, så har det jo tatt litt tid å ferdiggjøre den nye singelen min som jeg endelig kan dele med dere. Jeg har gledet meg utrolig til å gi den ut og er veldig fornøyd med resultatet – sjekk den ut!  
 

Hva er det rareste eller mest absurde du har hørt om deg selv eller musikken din? – Det første Conchita (hun med skjegget) sa til meg da jeg traff henne på en konsert vi hadde i London var (med en noe overdrevet glamorøs, gebrokken engelsk) «Ah, you look so much like my ex boyfriend…» Hva sier man til det? Det ble en rimelig awkward kveld det der.
Lol! Hva kan vi forvente fra deg i tiden fremover?
– Det viktigste for meg nå fremover er å gi folk bedre innblikk i hvem jeg er som artist og få ut mer av musikken min. Jeg skal også i september begynne å jobbe med livekonseptet med bandet, så dere kan nok forvente noen konserter også i nærmeste fremtid, vi har begynt såvidt og det blir veldig bra! Kanskje vi sees?

Se også: AURORA (19) er tilbake med n y d e l i g låt (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer