Hopp til hovedinnhold
(SF NORGE)

Beatles-filmen… ja eller nei?

(SF NORGE)


På fredag starter filmatiseringen av Norges kanskje mest kjente Oslo-roman The
Beatles fra 1984. Historien handler om Frogner-guttene Kim, Seb, Ola og Gunnar som starter band for å gå i fotsporene til sine idoler.

Eller som pressemeldingen beskriver «storfilmen»: – En historie om kjærlighet, vennskap og naiv tro på fremtiden. Om en guttegjeng som ufrivillig vokser opp, og mister hverandre i livets mange fallgroper. (…) En beretning om hvordan samhold og en felles kjærlighet for bandet Beatles kan bringe en vennegjeng tilbake fra kanten av avgrunnen.

Regissør er
Peter Flinth, som har med skuespillere Louis Williams, Ole Nicolai Jørgensen, Halvor Tangen Schultz, Håvard Jackwitz, Susanne Boucher, Peter Gantzler, Gard B. Eidsvold og Marit Andreassen.

Hva synes norske filmeksperter om resultatet?(SF NORGE)
 


VG
s anmelder mener iallefall at Beatles «er godt spilt, naiv og sensuell i passelige doser», selvfølgelig med lekker musikk fra John, Paul, George og Ringo, men at det blir litt kjedelig og corny, med «en litt krampaktig følelse av Olsenbanden jr. underveis». «(…) Det beyr nok dessverre at store grupper moderne ungdom blir unødvendig fremmedgjort i en film som burde apellere», skriver avisen og gir 4 på terningen.

Dagbladet går ned til 3, blant annet fordi filmen «føles som et overfladisk sammendrag av Lars Saabye Christensens klassiker» som har blitt
«harmløst», «pregløst», «uten noen selvstendig sjel eller stemning». «Beatles kostet femti millioner kroner å lage. Men som de opprinnelige fire, de fra Liverpool, visste så godt: Du kan ikke kjøpe kjærlighet», er konklusjonen.

P3 og BT gir samme karakter.

Louis Williams får skryt for sin tolkning av rollen Kim, mens for mye i filmen føles «lite troverdig». «Dermed føles filmen pen, pyntelig og tam. Selv med The Beatles rockende på lydsporet», skriver P3.

Bergens-avisen synes det hele har blitt for ordinært og slapt. «Dette er en film som hadde trengt en regissør som brenner for stoffet, som kjenner miljøet, som hadde klart å komme under huden på karakterene. Nå blir det rett og slett litt for barnslig».

Det gjenstår å se om Beatles-romanens to oppfølgere – Bly og Bisettelsen – blir filmatisert.

Se traileren her:


Fun fact: Dritflinke Hvitmalt Gjerde har rollen som bandet The Snowflakes.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer