Hopp til hovedinnhold
Zac Efron Matthew Perry Biopic
Zac Efron spiller gjerne Matthew Perry i en biopic (Stewart Cook/Getty Images for A24/Mike Pont/WireImage)

Zac Efron om å spille Matthew Perry i en biopic: –Ville vært en ære

Den avdøde skuespilleren ønsket at Zac Efron skulle spille han i filmen om hans liv.

I etterkant av dødsfallet til Matthew Perry, kom det frem at han allerede hadde pekt ut hvem som en dag skulle spille han i sin egen biopic.

Det valget falt på Zac Efron (født i 87).

På premieren til skuespillerens nye film The Iron Claw – hvor han spiller den profesjonelle bryteren Kevin Von Erich – ble han konfrontert med Matthew Perry sitt ønske.

– Jeg hørte det og det er en stor ære. Matthew var den beste karen i verden. Jeg hadde den beste tiden i livet mitt da jeg jobbet med han. Å tenke at han tenkte på meg for den rollen, det ville vært en ære for meg å gjøre det for å være ærlig, sier skuespilleren til Entertainment Tonight.

Det vill i så fall ikke bli første gang Zac Efron spiller Friends-stjernen.

På en måte.

(Warner Bros.)

I komedien 17 Again fra 2009 spiller Zac en yngre versjon av Matthew, da karakteren hans får mulighet til å reise tilbake i tid for å rette opp i feil fra fortiden.

– Han var som en mentor for meg og vi lagde en veldig kul film sammen. Jeg så veldig opp til ham og jeg lærte komisk timing av han. Da vi filmet 17 Again var det så surrealistisk å se han stå overfor meg, fordi jeg har lært så mye av han – fra hele livet hans.

Ifølge den avdøde skuespillerens gode venn Athenna Crosby, var han i ferd med å spørre High School Musical-stjernen om han kunne tenke seg å gjøre det kort tid før han gikk bort.

– Han sa han ville lage en film om livet sitt. Og han har jobbet med Zac Efron tidligere i en film. Han sa han ville at Zac Efron skulle spille en yngre versjon og han skulle spørre han snart om han ville gjøre det, sier Athenna til Entertainment Tonight.

Hun legger også til at han gledet seg veldig til å dele sin historie og hans behandling av avhengigheten.

– Han ville virkelig kjempe for den saken for å hjelpe flere folk. Han var veldig optimistisk og lykkelig over alt han ønsket å gjøre.

Om det blir en biopic med Zac Efron i hovedrollen gjenstår å se.

(A24)

Det er i så fall heller ikke første gang 36-åringen tar på seg oppgaven om å spille virkelige mennesker.

Som nevnt blir han å se i A24-filmen The Iron Claw som Kevin Von Erich. Her får han selskap av blant andre Jeremy Allen White (The Bear, Shameless) og Harris Dickinson (Triangle of Sadness).

Den mørkeste filmen skuespilleren har på CV-en er for øvrig Netflix-filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019).

Her spiller han den grusomme seriemorderen Ted Bundy.

Se også: Zac får tyn og massiv støtte etter virale bilder

Nyeste saker fra 730.no

Les mer