Hopp til hovedinnhold

Batman 2012: Full pott eller saga blott?

OPPSVING: HAN KAREN HER KOMMER SNART TIL NORGE (DC/SYNCOPY/WARNER BROS)

Den etterlengtede tredje og avsluttende delen av regissør Christopher Nolans Batman-triologi gjør inntog på norske kinoer 25. juli, mens andre land allerede har kunnet gosse seg med synet av Christian Bales svulstige flaggermuskler denne uken.
 
Kritikerne melder for det meste opptur: The Hollywood Reporter skriver blant annet at «Nolans tredje Batman-film får resten av Marvel-universet til å se barnslig og corny ut.»

Se også: Snoking i The Dark Knight Rises-kulissene

 
New York Post er også fornøyde: «Christopher Nolans dramatiske og emosjonelt tilfredsstillende konklusjon på The Dark Knight-triologien unngår alt av klisjéer og innfrir på alle mulige måter.»
 
Rolling Stone gir Bale & co nesten-full pott: «The Dark Knight Rises er ‘the King Daddy’ blant årets sommerfilmer.»
 
Men, som seg hør i god smaken/baken-ånd, er ikke filmfolket unisont enige i tilbakemeldingene.


Boxoffice Magazine
er ubegeistret: «En helt grei film å se i sommer, men mangler gløden som gjorde forgjengeren til et mesterverk».
 
Chicago Tribune er desto mindre overbeviste og kaller filmen «overarbeidet og så uhyggelig at det blir latterlig»: «The Dark Knight Rises får The Dark Knight til å se ut som Dora the Explorer. Dette er mer som 164 minutter med angst enn en film.»

The Village Voice-anmelderen er artigper og skriver «Why so serious?» (hei Jokeren). Gratisavisen kaller filmen «selvhøytidelig», og mener den føles som en Batman Forever som stammer fra et «overfladisk oppbevaringsrom med ideer».

 

Nuvel. Vi gleder oss lell og webshopper i skrivende stund campingstoler og termoser på XXL i forkant av en god uke med venting utenfor Colosseum Kino.
 
Mer om Christopher Nolans tredje og siste The Dark Knight-film finner du HER!


Nyeste saker fra 730.no

Les mer