Hopp til hovedinnhold
Dette er ikke egentlig et pressebilde, så vi tar en råsjans på at Kjartan tilgir oss 😇(Instagram/KjartanLauritzen)

Kjartan Lauritzen samlet musikknorge i Balestrand for en viktig sak ♡

Det er i Balestrand man skulle vært i sommer 🔥

I juni og juli samlet nemlig Kjartan Lauritzen og storebroren Theodor «Teddy» Kvikne rekordmange norske talenter på Vestlandet.

Ja, så mye kunstaktivitet har det nok ikke vært ved Sognefjorden siden nasjonalromantikkens tider.

Historiens første runde med Balestrand Badeklubb, som samlingen heter, bestod av et tjuetalls artister og produsenter, samt klesdesignere, fotografer, kunstnere, musikere og andre kreative folk. 

Gjengen samarbeidet på individuelle prosjekter, og produserte i tillegg en felles mixtape bestående av 21 låter som slippes førstkommende fredag (25. september).

OPPDATERT:

Balestrand Badeklubb Vol. 1 er ute nu:

Ingen av artistene involvert tjener økonomisk på prosjektet.

– Penger tjent på streaming og salg av musikk går til å arrangere samlingen igjen neste år. Alle inntekter tjent på publishing (TONO osv.) blir donert årlig til en veldedig organisasjon. I år går det til Mental Helse Ungdom, forteller brødrene.

Artistene på Balestrand Badeklubb vol. 1 består av denne deilige gjengen: 

Dutty Dior, Kjartan Lauritzen, Eirik Aas, Primadanna, Leander, Ingo, Rafi, Gabifuego, St. Valentine, Ka2, Hester V75, Synne, Onkel, Cutefabio, Kill, R1R, Big Snill, Spike og produsentene Niilas, Ditto, St. Valentine, Bearson, Ketz, Jerry Folk og Ka2.

Rainer Kleive har laget en liten bakomfilm om Balestrand Badeklubb – se verdenspremieren her:

 

Vi tok også en rask prat med Balestrand-prinsen selv: Kjartan Lauritzen.

Hvordan ble idéen om Balestrand Badeklubb til?

– Hei 730, dikka er dritsnille og har alltid vært snill mot meg 😀

– Ideen om sjølve samlingen er inspirert av min venn Fabio. Han har årlig ein samling heime hos seg der han inviterer diverse kreative mennesker for å lage kule ting, musikk, kunst, bilder, film osv. Eg fekk lyst å gjer noko lignende berre i Balestrand og ein litt større skala, då veldig mange flinke folk oppigjennom har sagt «eg må komme til Balestrand ein gang!!!», så eg bestemte meg berre for å gønne. Etter noken daga i Balestrand hadde vi mildt sagt mykje musikk laga ferdig, og vi snakka om at det var så trist om alt berre låg på ein harddisk for alltid, så vi bestemte oss for å lage denne mixtapen. Det var noken enkle regler som var; alle kan hoppe på kva låt dei vil, uansett språk eller sjanger, om ein artist har i stor del vært delaktig i å lage ein sang så kan den personen «dibse» ein låt og fjerne alle andre vers osv. i samtykke med dei andre selvfølgelig! Dei mest ferdigstilte demoene bestemte vi oss for å gjer ferdig og vipps var 21 låter, Balestrand Badeklubb Vol. 1, ferdig på ca 3 mnd. langt og godt svar 😀

Er det noen som ble snurt over å ikke bli spurt?

– Håper ikkje og trur ikkje det! Eg skulle gjerne invitert alle eg kjenner, men det går ei grense på kor mange ein kan invitere og ta ansvar for. Eg inviterte derfor berre dei som har vist mest interesse for å komme til Balestrand, og det var slik vi blei den gjengen vi blei :—) ❤

https://www.instagram.com/p/CCL0en9pMQT/

Hvordan vil du beskrive det musikalske resultatet vi får høre fredag?

– Eg vil beskrive det musikalske resultatet som friskt, fritt, nyansert, fargerikt, vakkert og rått! Her var det kun kreativitet som gjaldt. Ingen kunne gi kritikk, berre forslag. Alle lagde det dei ville, skreiv det dei ville og alle måtte syns alt var fett uansett. På den måten oppstod den mest kreative og inspirerande atmosfæren eg har opplevd nokon gong. Språk og sjanger var ingen barriere, så ein høyrer ting i alle former og språk. Det endte opp med over 40 demoer på under 10 dager, var rett og slett heilt forbanna jævla nydelig og inspirerande. Savna det.

Hva er det beste som skjedde når dere ikke laget musikk?

– Det er litt vanskelig for meg å svare på, men personlig syns eg at middagen heime hos foreldra mine var heilt nydelig. Grilling i hagen og faren min, Sigurd (som ein høyrer i intro og outro), sang og spelte James Taylor for mine musikalske brødre. Isah sin reaksjon var ca sånn her (ISAH STEMME): D e serriøst d sjugaste!!!

https://www.instagram.com/p/CB_mtSzJYyZ/

Lærte du noe nytt om artistene som var med?

– Eg kjenner dei fleste ganske godt fra før, men det var utrulig gøy å sjå so mykje talent i drift samtidig, og kjekt å sjå korleis folk samarbeida. Lærte og at vi alle er følsomme skapninger som trenger omsorg og kjærlighet!!!

Vil du si at dere nå er venner for livet?

– Vil påstå at vi alle er i eit innvikla seksuelt partnerskap for alltid etter ei sånn veke som det her.

Hvem vil du ha med neste sommer?

– Alle som var med no og…

Se også: Dutty Dior viser frem Balestrand i ny musikkvideo

Les mer