Hopp til hovedinnhold
JOACHIM, JOHNNY OG ESPEN (DISNEY)

Bak kulissene med «norske» Pirates of the Caribbean

JOACHIM, JOHNNY OG ESPEN (DISNEY)

Det er ikke hver dag nordmenn spiller en viktig rolle i store Hollywood-produksjoner, selv om det heldigvis skjer oftere enn før. Dette er dog next level shit.

Pirates of the Caribbean er et av verdens største filmuniverser, og serien har via fire filmer omsatt for over 31 milliarder (!) kroner på verdensbasis. Og det kun i billettsalg. I tillegg kommer dvd- og blu-ray, spill, klær og gudene vet hva merchandise.

Da er det ikke rent lite stas at Disney og produsent Jerry Bruckheimer (Top Gun, Bad Boys, CSI-seriene) valgte to nordmenn som regissører for den femte filmen, Dead Men Tell No Tales.

Som produsenten skryter i snutten under – Espen Sandberg og Joachim Rønning er allerede Oscar-nominerte regissører, og står blant annet bak de norske kassasuksessene Kon-Tiki og Max Manus.

I Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales får vi selvsagt et gjensyn med Johnny Depp alias Jack Sparrow, men også Orlando Bloom som stod over forrige film.

Blant filmens nykommere har de vi det unge, superhotte paret Brenton Thwaites (prinsen i Maleficient) og Kaya Scodelario, kjent fra Skins og The Maze Runner. Javier Bardem (Biutiful, No Country for Old Men) hopper også inn som Captain Salazar.

Nyheten om de norske regissørene ble kjent allerede i 2013, men med Disney kan ting fort ta litt tid. Nå er produksjonen endelig i sluttfasen, noe du kan se nedenfor.

Hva blir nytt denne gangen? Se den ferske bakomfilmen her:
 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales har et budsjett på 2,7 milliarder kroner. Norgespremieren blir 25. mai.

 

Se også: Kygo på krukka med Vin Diesel i LA

Les mer