Hopp til hovedinnhold
Filip Barge spiller Babs i NRK-serien Flus skapt av Madcon-Yosef med Herman Flesvig Chirag Patel og Jon Ranes
730.no tar en prat med Bæbs aka Filip Bargee som har hovedrollen i Flus (Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Flus: Filip Bargee til 730.no: – Jon Ranes er utrolig morsom

Endelig premiere! Flus sesong 2 må skje?

I morgen slippes de to første episodene av den etterlengtede NRK-serien Flus.

Serien er skapt av Yosef Woldemariam (aka Madcon-Yosef) og Mikael Samuelsen fra produksjonsselskapet Spark, og er fullstappet av suverene norske artister og skuespillere.

730.no tar en prat med mannen bak hovedrollen Bæbs.

Bæbs spilles av ingen ringere enn Filip Bargee Ramberg.

Filip (født i 01) var sist å se i Netflix-filmen Royalteen: Arvingen.

Se også: 730.no x Filip Bargee Ramberg og Eli Rhiannon Müller Osborne

Flus Filip Bargee
Filip Bargee er Bæbs i Flus (Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Nå blir han å se som Bæbs. Til tross for at han lever i Oslo anno 1999 aka gjengkriminalitetens gullalder, ser ikke han på seg selv som en gangster. Bæbs lever heller et rolig liv uten store problemer, eller ambisjoner.

Se også: 730.no anmelder Flus! Ingen spoilers

Hei Filip! Hvordan går det?

– Det går bra. Gleder meg veldig til Flus kommer endelig kommer ut, så jeg er veldig spent.

Du er nok ikke den eneste. Men, hvordan har innspillingen til Flus vært da?

– Yosef og Mikael var veldig forståelsesfulle og forsto meg veldig godt. Det var et veldig åpent rom hvor man kunne si alt egentlig, både på og utenfor sett. Det gjorde at det ble en veldig god stemning. Jeg gledet meg til å dra på jobb fordi alle folka var så kule og jeg følte ikke noe press om å måtte prestere. Alle var liksom veldig cool med det.

«Alle» det er snakk om inkluderer altså serieskaperne Yosef og Mikael, så vel som alle skuespillerne som blant annet Chirag, Arif, Herman Flesvig og UNDERGRUNNs Loverboy, Jon Ranes. For å nevne noen.

Se også: Årets beste norske serie? Her er den stjernespekkede traileren til Flus 🔥

Flus Chirag Patel
Gjenglederen Asim aka Chirag Patel (Spark/NRK)

Det er jo en god del kjente fjes med i serien, både skuespillere og musikere. Hvordan har det vært å jobbe med dem?

– Det er jo selvfølgelig litt sånn ekstra stas. Første gang man møter dem så blir man litt sånn «Wow, der er de». Det er jo folk man har sett opp til og sett før, så det var litt rart i starten, men det var gøy. Vi jobbet jo sammen i fire måneder så man blir jo godt kjent. Etterhvert så ble det mer til at vi alle bare var kollegaer/venner på en måte.

– Alle var liksom veldig likestilte, så selv om det er mange store navn med så følte man aldri noe forskjell på at der er de og her er vi på en måte. Vi satt sammen hele tiden så det var veldig koselig.

Har du noen favorittscener i Flus eller noe som var morsomst å spille inn?

– De morsomste scenen må jo være de med Herman, selvfølgelig. Men, også Jon Ranes. I scenene med han klarte jeg ikke å holde meg noen ganger. Jon er utrolig morsom.

Jon spiller CD i serien, og nei, det er ikke en forkortelse for Carl Didrik, som karakteren egentlig heter.

Se også: UNDERGRUNN til 730.no: – Skryt fra Karpe er vår Spellemann!

Flus Jon Ranes
Loverboy er funnyboy i Flus (NRK/Spark)

Ble de litt improvisasjon da også eller?

– Det ble litt impro, men jeg er ikke så glad i det. Dette er første gangen jeg jobber på et prosjekt hvor man ikke følger manus like stramt. Jeg har alltid vært vant til at jeg vet ca hvor vi går, men plutselig ble det noe helt annet jeg måtte si. Så i starten så låste jeg meg nesten helt for jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Filip forteller at serieskaperne endte opp med å sende ham til Tøyen Impro for å løsne opp litt.

– Det ble en god erfaring jeg kan ta med meg videre. Jeg føler at jeg fikk utviklet meg og nå tørr jeg å gønne litt mer.

Se også: 730.no triller terning på Flus

Hendelsene i Flus finner som nevnt sted i Oslo anno 1999.

Derfor er det kanskje ikke så rart at det stopper litt opp for en fra den såkalte generasjon Z noen ganger, ettersom impro dermed inneholder språk, ord og utrykk som nødvendigvis ikke er like innarbeidet.

– Det er jo litt før min tid også. Men ja, jeg bare prøvde ass, og hvis jeg sa noe jeg ikke burde si så sa Yosef ifra om det ikke var noe man sa på den tiden.

Flus Herman Felsvig
Herman Felsvig aka Even «Party» Bakke (NRK/Spark)

Det er jo en god del elementer som vil bringe frem litt nostalgi for de fleste som er kjent med det. Hvordan var det å håndtere datidens mobiler for eksempel?

– Jeg fikk ikke til å skrive meldinger i det hele tatt. Hvis jeg fikk beskjed om å skrive en melding hvor det bare skulle stå «Hvor er du?», så zoomer kamera inn og jeg står der i sånn to minutter og prøver å skrive. Vi hadde veldig flaks med at det kom en slags sånn autocorrect, så da gikk det litt lettere.

Se også: Love Actually møter Hjem til jul? Dette er den nye norske Netflix-juleserien 🇳🇴

Filip forteller dog at han synes det var veldig gøy å kunne få oppleve duppeditter som Walkman, så vel som alle tingene han selv ikke har hatt noe forhold til fra før.

– Jeg føler jeg nesten jeg har blitt klokere som person, ler Filip.

Hva med musikken da? Serien har jo også et ganske stort soundtrack med flere gullkorn fra 90-tallet. Har du noen favorittlåter fra den tiden?

– Det er jo igjen litt før min tid, også pleier jeg egentlig ikke å høre på noe særlig rap eller sånne ting. Jeg har liksom aldri hørt så mye på Tupac eller Biggie. Når jeg gikk på ungdomsskolen så hørte jeg på Bruno Mars og Taylor Swift liksom.

(Instagram/filipbargee)

Filip sjonglerer selv både en skuespill -og musikkarriere, og slapp låten «Om det ikke går» tidligere i sommer i anledning Royalteen: Arvingen.

Er det en av retningene du satser mest på eller foretrekker du en god blanding?

– Jeg synes det er gøy med en god blanding, og foreløpig går det ganske greit på begge fronter. Jeg signerte nylig en deal med Sony, og jeg føler at med skuespill så jobber du intensivt i to-tre måneder og så har du liksom noen måneder fri. Så det er ganske lett å kombinere det.

Filip forteller at vi forhåpentligvis kan forvente mer musikk fra ham fremover. Kanskje også i en potensiell sesong 2 av Flus? Her er det bare vi som tenker høyt, men hver episode slutter med en smakebit av ny originalmusikk fra en rekke norske stjerner, så det er jo ikke umulig.

Flus har premiere fredag 28. oktober på NRK TV. Fingre krysset for Flus sesong 2.

Se også: Hvilket terningkast gir 730.no til Flus? Her er vår dom!

Les mer