Hopp til hovedinnhold
NÅR DU PLUTSELIG FÅR LYST PÅ NUDLER (BROAD GREEN PICTURES)

Bad Santa er tilbake

NÅR DU PLUTSELIG FÅR LYST PÅ NUDLER (BROAD GREEN PICTURES)

Amerikanernes favoritthobby er jo som vi alle vet å gerilja-kommersialisere noe som egentlig kunne vært trivelig.

Julenissen vi kjenner i dag stammer nemlig egentlig fra en biskop med navnet Nicholas, en generøs herremann på 300-tallet som levde for å hjelpe de som trengte det.

Helgenen «Saint Nicholas» har med andre ord gått hen og blitt til en noe… korpulent «Santa Claus» som drikker Cola og roper HO-HO-HO. Og det var alt fra 730s historietime for i dag.

Det er bare november, men likevel tror butikkene at julepynt og julebrus er innafor (det er det ikke). Jula bringer også med seg mang en film og i motsetning til joviale plot om familier som glemmer barn hjemme, hårete grønne figurer som surmuler i en hule på fjellet og skjelett som elsker grufullhet før de oppdager en dør som leder til julen, er Bad Santa fra 2003 om en slem nisse.

Fortsetter nedenfor.Billy Bob Thornton (Armageddon, Sing Blade, Entourage) spiller med Tony Cox (Me, Myself & Irene, Oz the Great and Powerful, Beetlejuice) tyver som kler seg ut som julenisser i desember. Men ufin og vulgær er ikke Thorntons figur helt passende som barnas favoritt, for å si’re sånn.

Filmen har likevel blitt en favoritt for mange med sine 7,1 av 10 stjerner hos Hap and Leonard) og Ryan Hansen (Celtral Intelligence, Veronica Mars, Friday the 13th).


Mark Waters (Mean Girls, Freaky Friday) står for regien. Den første ble laget av Ghost World-regissøren Terry Zwigoff.

Bad Santa 2 som kommer på norsk kino 25. november, se trailer:


Se også:
Alle (nesten) elsker Doctor Strange

Nyeste saker fra 730.no

Les mer