Hopp til hovedinnhold

B.o.B til 730: – Norge har verdens peneste groupies

B.O.B = H.O.T. (CHIOMA ANUGWEJE)

23-åringen B.o.B alias Bobby Ray fikk god drahjelp fra (den da nokså ukjente) Hawaii-hunken Bruno Mars på sin supre førstesingel «Nothin’ On You» fra sin gull-i-USA-sertifiserte debutplate The Adventures of Bobby Ray. Nesten to år senere dropper den suksessfulle North Carolina-artisten straks oppfølgeren Strange Clouds, og i den anledning slo vi av en prat for å høre hva som er oppe med album nummer to, lekre Iggy Azalea og beef’en med OFWGKTA-sjef Tyler.

 
Heia Bobby! Forrige gang du besøkte Norge hadde du ikke rukket å bli skikkelig kjent. Er du superstjerne nå?
 
– Nei assa, jeg er fortsatt bare meg selv. Still B.o.B!
Hvor kjent og suksessfull må man bli før man kan omtale seg selv som superstjerne, da? 
 

– Tja, den tittelen bør man vel helst ikke gi seg selv. Den får komme fra noen andres munn. 
 
Okay Bobby – da utnevner jeg deg herved til superstjerne. 
 
– Yess, så stas! Takker og bukker!
 
Værsågod. Og velkommen tilbake skal du være! Forresten, gøy at du nevner vårt lille land på din nye singel «So Good». Hva fikk deg til å namedroppe akkurat oss av alle stedene i verden du har besøkt? 
– Haha, mest fordi jeg forelska meg helt i Norge da jeg spilte her på Quartfestivalen i 2009. Det er et helt fantastisk land som gjorde heftig godt førsteinntrykk. Så jeg hadde dere fortsatt friskt i minne da jeg skrev låta nesten to år senere.
 
Aww! «Nothin’ On You» droppet året etter du besøkte oss første gang, og da eksploderte karrieren din. Hadde du troa på at den skulle bli såpass populær som den ble?
 
– Nei nei, på ingen måte. Jeg likte jo låta selv, og synes den hadde en bra vibe. Men jeg hadde aldri trodd at den skulle gå til topps på Billboard Hot 100 og toppe et lass av hitlister rundt omkring i verden. Det var helt sjukt å se.
 
Holder du og Bruno Mars kontakten fortsatt?

– Javisst! Jeg sendte tekstet senest i dag og spurte om han har noen hotte Hawaii-tips, ettersom han er derfra og jeg skal dit snart. Men han har ikke svart ennå…

Lulz <3… Er det sant at du er oppkalt etter Outkast-smash’en «B.O.B.», eller er det bare internett-gjøn?

 
– Det stemmer ei. Da jeg gikk på high school hadde alle kallenavn på alle, men akkurat «Bobby Ray» var litt vanskelig å tweake til noe gøy. Men en dag vi var ute på byen ropte en av kompisene mine «Bob!», og jeg hørte nothin’. Så stavet han det ut, HØYT, for at jeg skulle få det med meg, «Yo, B-O-B!», du vet. Og siden har det bare vært stuck, og dukket opp igjen da jeg marinerte på artistnavn til meg selv.
 

Skviset du og Tyler, the Creator fra Odd Future beefen? (På «Yonkers» sier Tyler «I’ll crash that fucking airplane that the faggot n*gga B.o.B is in.»)

– Hele den saken er sååå last year…
 
Okej, over til i år: Fortell 730-leserne om ditt nye album Strange Clouds!
 

– Altså, hvis du likte The Adventures of Bobby Ray, så kommer du til å DIGGE Strange Clouds. Det er en bedre skive, rett og slett. Jeg har produsert mer og spiller mer selv på denne plata. Den er mer meg.

Sooo Bobby right now: Se & hør 23-åringens Weezy-gjestede førstesingel/tittelkutt fra sin kommende andreskive:

 
Fett. Hvordan klarte du forresten å lokke med deg Outkast-legenden Andre 3000? Han leker jo så sykt deilig når det kommer til å lage musikk.

 

– Haha, jeg har prøvd å få ham med på en låt i cirka hundre år. Det er helt rått at jeg endelig fikk det til, jeg har vært stor fan av ham og Outkast siden dag én.
 
Word! Du har også sagt at du gjerne vil jobbe med Skrillex og James Blake. Har det blitt noe av ennå?
 
– Jeg har ikke klart å ordne hverken James eller Skrillex ennå, men det er viktig for meg at det skjer på et organisk vis, så jeg kuler’n med å mase. Kreative sjeler digger jo som regel ikke masing, så jeg satser på at puslespillet faller sammen på en naturlig måte.

Drømmeduett?

 
– Hmmm…. Jeg må si Santigold. Hun er amazing. Det er ingen som henne, hun kjører sin egen greie fullt ut. Hun er unik. Så ja, Santigold!
 
WORD. Du er signert til T.I.s Grand Hustle-selskap. Hva synes du om at han nylig signerte Compton-australiern frøken Iggy Azalea
 
– IGGY! Jeg elsker henne. Jeg har aldri møtt en artist av hennes kaliber før. Hun er så rett frem at det nesten er scary. Vi har jobbet sammen på noen spennende prosjekter. Jeg husker første gang hun spilte opp «Murda Bizness» i studio, da klikka det for meg. Jeg sa bare «den er klar, gi den ut. Nå!»
 
Klar, ferdig… Nå? Hør Bobby Rays label-søster + sjef på noe mord-business via Iggys første offisielle Grand Hustle-utgivelse:

(Saken fortsetter under.)

Ble du emo da Azealia Banks slang med leppa om T.I. og Iggy?
 
– Nei, de greiene der er ikke på radaren min i det hele tatt. Sorry.
 
All-time favorittrapper?
 
– Delt førsteplass mellom Eminem og DMX! De to «lærte» meg å rappe. Jeg elsker hissig rap.

Ahhh, fett å jobbe med Em på «Airplanes pt. 2» da?
 
– Ja, det var surreal! Han fløy meg over til studioet sitt i Detroit, det var tidenes «WOW!»-opplevelse. Jeg satt i studioet hans og bare «skjer dette for real?? Er du serr?». Vi jobbet i flere dager og hadde en dødsbra kjemi. Det er et av de fineste minnene siden jeg breaka som artist. 

 
Nice. Hva slags typer jenter går du etter?

 
– Bare norske jenter! Neida… Joda… Neida, jeg diskriminerer ikke. Men Norge har verdens peneste groupies! Æresord.

 

Okå, så hvis du skulle tatt meg med ut på en date – hvor hadde vi gått?
 
– Haha, spørs hva du liker å spise? 
 
Ikke så nøye så lenge de serverer digg sjokoladekake…
 
– Ait, da hadde jeg definitivt tatt deg med på Magnolia Bakery i New York. 
 
Gleder meg. Hva er det kuleste med å være ung og kjent? 
 
– Å være ung og kjent. 
 
Hah, luringen. <3
 

Les mer