Hopp til hovedinnhold
B for Business (instagram.com/isabellalowengrip)

Avslutter samarbeid med toppblogger etter anklager om juks

Nok en solid sprekk i fasaden?

Isabella Löwengrip aka Blondinbella er en av Skandinavias første og største influencere. 29-åringen startet å blogge allerede som 14-åring, og hun ble raskt Sveriges storesøster-svar på Ida Wulff. Eller VOE, om du vil.

Blogg-suksessen førte til en hel verden av spin-offs. Før hun har rukket å fylle 30 har Isabella blant annet hatt titler som gründer, investor, forfatter, redaktør, foredragsholder, kosmetikk-gigant, podcaster og Fangene på fortet-deltager.

I 2018 kåret Veckans Affärer henne til Næringslivets mektigste kvinne, men er deler av imperiet et velkonstruert luftslott? 

Utad har Blondinbella alltid hatt en forakt for janteloven. Toppbloggeren er ikke redd for å vise frem absurd luksus på Instagram, og kommer støtt og stadig med utsagn som skaper kontroverser.

Som da hun jobbet for at flere unge skal reise med privatfly.

All pr er god pr for folk som lever av oppmerksomhet? 

Den siste tiden har det kommet frem at Isabella Löwengrip sliter økonomisk. 

Svensken flyttet til New York for å prøve å bli en global stjerne, men de planene skal allerede være lagt på is. Expressen melder at hun fikk kritikk for å skryte av rekkevidde-tall som var kunstig høye.

På bloggen har hun selv innrømmet at vekst utenfor Europa var vanskeligere enn først antatt, og at hun derfor vil konsentrere seg om å gjøre kosmetikkmerket Löwengrip større hjemme i Skandinavia.

Dette er helt sikkert ikke et vanlig fan-bilde…

View this post on Instagram

Blurry nights in NYC 🗽

A post shared by Isabella Löwengrip (@isabellalowengrip) on

Ifølge svenske Nyheter24 omsatte de seks selskapene hennes for nesten 100 millioner i fjor, men hun var likevel nødt til å kvitte seg med mange ansatte. 

En tidligere ansatt har beskrevet jobben som «den verste tiden i mitt liv» 🙁

Isabella har også vært nødt til å legge drømmeboligen sin ut for salg, Stockholm-kåken skal være verdsatt til rundt 30 millioner kroner.

Det er ingen tvil om at forretningskvinnen genererer penger, men selv på svensk skala har hun ikke absurd mange fans. 

Isabella Löwengrip har beskjedne 466 000 følgere på Instagram.

Til sammenligning har de helnorske influencerne Sophie Elise Isachsen og Vegard Harm henholdsvis 432 000 og 485 000 – selv om det bor dobbelt så mange i Sverige som i Norge. Funkygine fra Ålesund har 606 000.

Blondinbella er ikke engang på topp 10-listen over svenske influencere med flest følgere.

Det må dog nevnes at følgertall er langt fra alt, kremmere med egne bedrifter trenger selvfølgelig ikke å være størst på IG for å tjene mest.

I dag blir Isabella igjen anklaget for juks. 

For å spe på inntektene postet 29-åringen et innlegg på Instagram hvor hun reklamerer for klokkemerket Chimi. Nå har de trukket samarbeidet.

Kommentarfeltet under annonsen var fullt av påstander fra skeptikere som mente bloggeren kjøpte likes og kommentarer fra Asia.

Chimi-CEO Charlie Lindström skriver selv i en kommentar at han er sjokkert og lei seg.

– Jeg var like sjokkert som dere da dette ble oppdaget og vi har valgt å avslutte samarbeidet og har ingen planer om å gjøre noe lignende igjen. Jeg befinner meg i en annen tidssone og har gått helt glipp av dette, noe jeg selvfølgelig er veldig lei meg for, skriver han ærlig.

Her er innlegget som nå er fjernet:

Det har ikke blitt bevist at Isabella jukset, men ifølge nettstedet Bloggbevakning var det lite tvil om at hun prøvde å pynte på tallene. 

Det er ikke uvanlig at populære kontoer får mange spam-kommentarer, men dette var kanskje i overkant?

Men Isabella Löwengrep-toget stanser ikke med det første. 

For få minutter siden postet gründeren et innlegg på Instagram hvor hun forteller at hun fortsatt drømmer om å skape det neste Estée Lauder, og minner om at det tok forbildet 35 år bygge opp kosmetikkmerket.

Bella undrer om selskapets neste CEO kanskje blir datteren Sally.

Like barn liker best?

I høst ble det kjent at Isabella har blitt kjæreste med Gøteborg-milliardæren Erik Selin (52). 

Se også: Amnesty Norge kritiserer svensk influencer – utelukker ikke lignende aksjoner mot norske bloggere og Instagram-personligheter 

Les mer