Avicii vil ha student fra Bergen

2. apr 2014 kl. 00:00
KYGO GOT NEXT (INSTAGRAM)

KYGO GOT NEXT (INSTAGRAM)

Uten mye profilering i media så har norske Kygo over 200.000 Facebook-følgere, nesten 150.000 Soundcloud-følgere og over 20 millioner Soundcloud-avspillinger. Slik boost går ikke upåaktet hen, og den 22 år gamle studenten fra Bergen, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll, har fått tilbud om å slippe en remix på Le7els, labelen til gigantiske Avicii.

– Det er ikke før de siste tre-fire månedene jeg har merket at ting har begynt å gå veldig fort, sier Kygo til Music Norway.

– Jeg oppdaget ganske tilfeldig en remix-konkurranse på nettet via en side som heter IndabaMusic, der vinneren ville få remixen sin gitt ut på Aviciis label. Låten som skulle remixes var «Miami 82» av Syn Cole, og siden jeg likte veldig godt melodien og ideene i originallåten, valgte jeg å gjøre et forsøk og melde meg på i konkurransen.

Fortsetter nedenfor.

Allerede dagen etter – etter flere hundre tusen avspillinger – ble Kygo kontaktet av Aviciis manager, noe Kygo synes var stor stas.

– Avicii har vært en stor inspirasjon og et forbilde for meg de siste årene, så det var helt klart et veldig stort øyeblikk for meg å få en slik beskjed, og selvfølgelig noe jeg takker ja til, forteller bergenseren til Music Norway.

Kygo, som i forrige måned solgte ut sitt NHH-show i Bergen på noen timer, var nylig gjeste-DJ for Diplo hos BBC Radio 1Xtra (hør her). Han sier til Music Norway at han føler norsk EDM nyter stor internasjonal oppsving om dagen.

– Det er flere dyktige produsenter fra Norge som har vist seg frem internasjonalt den siste tiden, for eksempel Cashmere Cat, Lemaitre og Finnebassen. Jeg tror en av grunnene kan være at det har blitt enklere å få ut musikken sin til store deler av verden ved hjelp av sosiale medier og musikksider som Soundcloud. På denne måten har vi produsenter fra lille Norge like store muligheter for å nå ut internasjonalt som produsenter i andre land.

Fortsetter nedenfor.

Planen til Kygo er å slippe flere egne låter, og han sitter nå på instrumentaler som han søker passende vokalister til. (Tips!) Nordmannen er booket til festivalen The Hudson Project (der Woodstock var) i juli, blant annet sammen med Kendrick Lamar og The Flaming Lips. Vi tipper at globale platinastjerner snart huker tak i bergenseren.


Sjekk ut Kygo hos Soundcloud og les mer hos Music Norway.
 
Se også: Avicii til 730: – Norsk musikk? Va fan!