Hopp til hovedinnhold

Avicii til 730: – Norsk musikk? Va fan!

UMISKJENNELIG SVENSK (LE7ELS)

Den som venter på noe stekete og svensk venter ei forgjeves: Først får jeg beskjed om at jeg skal intervjue dance-prinsen Avicii klokken 21. Én time senere får vi beskjed om at 22-åringen trenger hvile, og intervjuet blir utsatt til etter konserten. Jeg fistpumper meg gjennom konserten i Oslo Spektrum sammen med en gjeng euforiske partysvensker, og godt og vel fire og en halv time etter den opprinnelige intervjutiden får jeg endelig slått av en prat med Tim Berg alias Avicii.


Tjena! Vi har lest at du har vært syk i det siste, og den forrige konserten din ble utsatt. Hvordan er formen nå ‘a?

– Hej! Det går mye bedre nå, tack. Det var selvfølgelig kjipt at konserten ble utsatt, men jeg hadde vært på sykehus i flere dager og hadde ikke sjans til å opptre. Det var skikkelig bummer.

Det var en ulykke under konserten din i Stockholm for noen dager siden. Hvordan opplevde du det fra scenen?

– Jeg så ingenting, og jeg fikk første vite det da jeg gikk av scenen etter showet. Jeg ble superstressa, men samtidig ditto sjeleglad for at ingen ble alvorlig skadet.

Tror du det er noen hissige partysvensker på krigsstien nå som ønsker å saksøke deg?

– Nej, va fan. Folk må jo skjønne at det ikke er jeg som har bygget arenaen. Ingen i mitt team har ansvaret for hvordan platåene er skrudd sammen. Det er det arrangøren som har ansvar for.
 
På 22-åringens konserter blir det altså så god stemning at arenar «raser sammen». Mycket mulig at monsterhit’en «Levels» har mye av skylda:

(Saken fortsetter under videoen.)
 

 

Hvordan kom du opp med navnet Avicii?

– Det navnet var det en kompis som foreslo for meg. Da jeg satte opp min første MySpace-side prøvde jeg ut en rekke navn, men alle de gode var tatt. Og kompisen min foreslo «Avicii» – det er det verste nivået av helvete, veldig dystert og dark. Hur bad-ass som helst!

Du er skikkelig poppis om dagen, og selv om du har holdt på med musikk lenge så kan det oppleves litt som om at suksessen din kom over natten. Føles det sånn for deg óg?
 

– Ja og nei, jeg har jobbet rævva av meg dag ut og dag inn siden jeg var 17 år, men at det har poppet av på dette nivået er fortsatt litt ubegripelig.

Beskriv musikken din med én setning.

– Hmmmm…. Oppløftende, melodisk big room house!

Leser du noen gang anmeldelsene dine?

– Ja, jeg leser faen meg alle sammen.

Blir du noen gang såret av dem?

– Jeg kan bli litt emo når anmeldelsene er usaklige og kjipe, men jeg har lært at sånn er livet og det er bare å drite i det.

Hvem rangerer høyest på lista over folk du kunne dødat for å jobbe med?

– Adele!
(Fortsetter under.)

Kjenner du til noen norske artister, DJ’s, eller produsenter?

– Hmm…. nei, det gjør jeg faen meg ikke…. Sorry, ass. Jeg vet ingenting om norsk musikk!

</3. Hva er det kuleste med å være kjendis?

– Jeg synes ikke det er noe kult ved å være kjendis. Hvis jeg skulle valgt én ting er det at jeg får spesialbehandling av og til.

Kan du gå rundt alene i Stockholm eller trenger du bodyguards?

– Akkurat nå er det litt vanskelig.

:P. Hvordan er det å ha over 300.000 følgere på Twitter?

– Det er sykt å kunne nå ut til så mange mennesker bare ved å trykke på en knapp. Det er er den beste markedsføringen man kan ha.

Hva er planene for 2012?
 
– Bare å fortsette som jeg gjør nå, produsere så mye musikk jeg kan og turnere rundt om i verden.
 
Koz. 
 

Les mer