Hopp til hovedinnhold
Kinoene gleder seg til å servere denne (Marvel/Disney)

Hva sier anmelderne om Avengers: Endgame? (Ingen spoilere!)

De første anmeldelsene er på plass.

Fans av superheltfilmer er stort sett enige i at Avengers: Infinity War er et storslagent verk.

Har regissørduoen Anthony Russo og Joe Russo klart å følge opp?

Det ser ut som om Stan Lee ville blitt stolt, skal vi tro de første reaksjonene.

Redaktøren hos ComicBook kaller filmen «fantastisk» og skriver at han lo – og gråt – høyt.

Rotten Tomatoes-redaktøren Joel Meares virker også begeistret, og skriver at fansen kommer til å gå amok.

Nettstedet hans forteller at den fjerde filmen med Avengers-gjengen i skrivende stund har 98 prosent positiv kritikk, basert på 56 anmeldelser.

Don Cheadle, Robert Downey Jr., Bradley Cooper (stemmen), Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Paul Rudd og Karen Gillan (Marvel/Disney)

Du kan altså forvente deg tre episke timer med Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Captain Marvel, Black Widow, Hawkeye, War Machine, Ant-Man, Rocket og resten av Marvel-hevnerne.

Blant de største mediene er kanadiske The Globe and Mail foreløpig den eneste som mener at Endgame er midt på treet. Avisen føler at filmen er «visuelt uforståelig», kynisk laget og mest for fansen. Etc.

Men som sagt blir det tomlene opp fra resten av «ekspertene».

Chris Hemsworth spiller Norges tidligere nest mektigste Gud; Thor Odinson, for åttende gang (Marvel/Disney)

– Vi har tidligere aldri sett noe som dette innen franchise-filmskapning. Man kan bare håpe at de neste 10 årene med Marvel-historiefortelling vil nærme seg dette, skriver Toronto Sun og gir fire av fire stjerner.

– Regissørene skal ha for sin ambisjon om å samle en klovnebil full av karakterer og få det til å bli slik en velfortalt og fengslende fortelling, mener New York Post, som gir nest høyest karakter.

– Mer enn noen av de andre filmseriene; Endgame, i sine beste øyeblikk, bærer spenningen og gleden ved klassiske tegneserie-vendinger og -reverseringer, konkluderer Associated Press.

– Etter å ha gitt seg selv en formidabel oppgave, for å si det mildt, med slutten på Infinity War, håndterer Avengers: Endgame utfordringen og leverer en episk finale som utfolder seg enormt tilfredstillende, skriver CNN.

Mektig kost (Marvel/Disney)

Anmelderen til Los Angeles Times gråter nesten en skvett, og mener det har blitt en mektig og – nesten – perfekt slutt.

– For disse litt fuktige øynene oppnår og fortjener Avengers: Endgame sin følelsesmessige dønning av et klimaks, selv om den ikke makter å skape ekte katarsis.

New York Times blir også nesten litt rørt.

– På sitt beste – og Endgame er på en måte så bra som det kan få blitt – har Avengers-kosmosen vært et ekspansivt og inkluderende sted.

Avengers: Endgame har norgespremiere i dag. Det er forventet at filmen vil sette global kinorekord.

Se også: ÆRLIG trailer: Avengers: Infinity War 😂

Nyeste saker fra 730.no

Les mer