Hopp til hovedinnhold

Avatar 2: Ut mot havet

(TWENTIETH CENTURY FOX NORWAY)
Mens Rimi nå stabler DVD-er med en av verdens største filmer (159 kroner), spiller regissør James Cameron Avatar 2 i sitt hode.
Det kan se ut som hans Titanic og The Abyss ikke var en maritim nok dose.

– Endel av mitt fokus når det kommer til den andre filmen er å skape et annerledes miljø, en annerledes setting på Pandora, sier Cameron til Los Angeles Times.

– Jeg kommer til å fokusere på havet, som kommer til å bli like rikt og variert og crazy og fantasifullt, men det blir ikke en regnskog.
– Jeg sier ikke at vi ikke får se det vi allerede har sett, vi får også se mer av det.

Det tok mange år for Cameron å få ferdig rådyre Avatar, og selv om oppfølgeren ikke er rett rundt hjørnet er målet å kutte både produksjonstiden og kostnadene. (Noe som sikkert henger sammen.)

– Utfordringen med neste Avatar blir å gjøre det vi allerede har gjort til halvparten av prisen og halvparten av tiden det tok. Et slik mål er umulig, det klarer vi ikke, men hvis vi kan kutte 25% i hver kategori så har vi virkelig oppnådd noe.

Avatar har spilt inn 16 milliarder kroner på kino, og får en ny runde i august; Da kommer en ny versjon som er 6 minutter lengre.
To månder senere slippes denne varianten på DVD og Blu-ray, sikkert proppfull av ekstra snacks.

Med Titanic, Aliens, The Terminator og Terminator 2 bak seg, skapte den kanadiske regissøren høye forventninger da han annonserte Avatar, sin første spillefilm siden 1997-blockbusteren om cruiseskipet som sank.

Fra før premieren: Nedenfor spør MTVs seere Cameron blant annet hva slags press det er å følge opp en av verdens mest sette filmer (den med båten).

Regissøren har med hovedrolleinnehavere Sam Worthington (Terminator Salvation) alias den tidligere soldaten Jake Sully som forelsker seg i Na’vi-alienen Neytiri alias Zoe Saldana (Star Trek).

Se også: Klart for Alien 5?
Nyeste saker fra 730.no

Les mer