Hopp til hovedinnhold

Avatar 2 og 3: Lenge til

James Cameron putter angivelig alle sine rådyre filmplaner på vent til fordel for to Avatar-oppfølgere, i håp om å gjenta den absurd store blockbuster-suksessen.

Avatar ble skapt som episk fantasi, en verden som publikum kunne besøke på alle medieplattformer, og dette øyeblikket markerer lanseringen av denne verdens neste fase, sier James pompøst i en pressmelding.

– Det er en sjelden mulighet når en filmskaper får lov til å bygge en fantasiverden og se den vokse, med support og ressursene fra et globalt medieselskap. Målet vårt er å oppfylle og overgå forventningene publikum har til Avatars visuelle verden og måten å fortelle historier på.

Se også: Piranha 3D-produsent disser James Cameron

Innspillingen skal starte til neste år, men ikke hold pusten: Avatar 2 skal etter planen få premiere i 2014, Avatar 3 i 2015. Det er dog litt kjappere enn originalen; Manuset til Avatar ble skrevet i 1994, og produksjonen ble annonsert i 2005-2006.

Produsent Jon Landau sier det (selvfølgelig) ikke vil være noe problem å få med skuespillerne Sam Worthington og Zoe Saldana på nytt.

– Vi skal fortsette å følge de samme folkene på den samme planeten, sier produsent Jon Landau. – Vi går kanskje under vannet.

– Endel av mitt fokus når det kommer til den andre filmen er å skape et annerledes miljø, en annerledes setting på Pandora, sa Cameron tidligere i år.

– Jeg kommer til å fokusere på havet, som kommer til å bli like rikt og variert og crazy og fantasifullt, men det blir ikke en regnskog. Jeg sier ikke at vi ikke får se det vi allerede har sett, vi får også se mer av det.

Med Titanic, Aliens, The Terminator og Terminator 2 bak seg, skapte den kanadiske regissøren høye forventninger da han annonserte Avatar, sin første spillefilm siden 1997-verket om cruiseskipet som sank. Forventninger han klarte å matche.

LOL: Klart for Titanic 2

Nyeste saker fra 730.no

Les mer