Hopp til hovedinnhold
AVBILDET: DU NÅR DU KOMMER PÅ AT DISSE FAKTISK VAR MED PÅ FRIENDS (NBC/NETFLIX)

Åtte stjerner vi helt hadde glemt var med i Friends

AVBILDET: DU NÅR DU KOMMER PÅ AT DISSE FAKTISK VAR MED PÅ FRIENDS (NBC/NETFLIX)

Det er faktisk 14 år siden siste episode av Friends ble sendt, så vi kjører en liten ønskereprise.

I løpet av 10 år og nesten 240 episoder presterte kongen av situasjonskomedier Friends / Venner for Livet å booke en rekke berømte gjesteroller.

Hvem kan vel glemme Legally Blonde og Big Little Lies‘ Reese Witherspoon som Rachels bortskjemte søster Jill? Eller kaffeentusiast / kjekkas George Clooney som Monica / Rachels date?
For ikke å snakke om Die Hard-stjernen Bruce Willis i hans Emmy-vinnende opptreden som Ross’ kommende svigerfar Paul, med den forførende speildansen («you’re a love machine»)? 
Mulig det dog hadde vært bedre om vi kunne ha glemt akkurat den dansen.
Men, vennegjengen hadde også en rekke andre bemerkelsesverdige cameos vi har en tendens til å glemme. Enkelte hadde kanskje litt for små roller, mens andre bare var litt for smårolling.
Her er åtte kjendiser som tok forglemmelige turer innom Friends:
 
 
1. Winona Ryder


(NBC/NETFLIX)

Det stemmer. Winona Ryder tok turen innom Friends-settet mot slutten av serien. Mor dukker opp i en episode fra 2001 som Rachels gamle College-venninne Melissa, og foretar seg et par… Strange(r) things (sorry not sorry). 

Hun nekter nemlig å innrømme at hun og Rachel delte en mild og vennskapelig intim opplevelse.

Rachel nekter å bli omtalt som en grå mus, og presser venninna til å fortelle alle om det som skjedde, men får høre litt mer enn det hun forventet…  

2. Robin Williams (+ Billy Crystal) 
 


(NBC)

At hele verdens Robin Williams (hvil i fred <3) dukket opp i en Friends-episode, var egentlig helt tilfeldig.

Robin befant seg tilfeldigvis i samme bygg som settet, og ble spurt om han og kameraten Billy Crystal (Saturday Night Live) kunne tenke seg å være med i en scene.

 
Jovialt nok takket de ja, og improviserte en scene om en mann som tror at kona er utro med gynekologen hennes.
 

3. Emily Osment 
 
(NBC/DISNEY)
For de av oss som tilbrakte større deler av barndommen klistret fast foran Disney Channel vil nok Emily Jordan Osment være et kjent ansikt. Mor var nemlig en del av hovedcasten til Hannah Montana gjennom seriens fem år lange løp. 

 
Men, en av Emilys aller første roller var som verdens søteste ballerina i Friends-episoden The One With the Halloween Party fra 2001.

En høygravid Rachel øver seg på å være rundt småtasser, og blir satt som leilighetens knask eller knep-ansvarlig på Halloween. 

4. Dakota Fanning

(NBC/TNT) 
 
Dakota Fanning var kanskje allerede filmstjerne på ekte (ikke mange kan skryte på seg å ha gjort en kritikerrost hovedrolle mot Sean Penn i en alder av syv), men i 2004 tok den da 11 år gamle jenta seg tid til å gjøre en TV-rolle for Friends
I seriens siste sesong dukker Dakota opp som Mackenzie, en jente som bor i huset Monica og Chandler skal kjøpe. Hun trøster Joey, som er trist over at vennegjengen skal splittes.

Senere lurer de andre ham til å tro at hun var et spøkelse («that’s not funny, you know I’m afraid of little girl ghosts!»). 

5. Danny DeVito

 

(NBC/SKJERMDUMP M&MS SUPER BOWL-REKLAME)

Danny DeVito er muligens en liten mann, men rollene hans er alltid av den store sorten. 73-åringen ble først kjent fra hitfilmen Taxi, og utvidet karakteren via ikoniske roller som som sinna bilselger / mislykket pappa i filmadapsjonen av Roald Dahls Matilda, og den litt ustabile Frank i It’s Always Sunny in Philadelphia 
I 2004 gjorde kjernekaren en gjesterolle i den siste sesongen av Friends, som en mislykket stripper som blir leid til å opptre i Phoebes utdrikningslag i episoden The One Where the Stripper Cries.

Vel, litt mislykket da – DeVito ble tross alt nominert til en Emmy for gjesterollen. 

 
6. Ellen Pompeo 


(NBC/ABC)

Man trenger ikke bla langt blant episodebiblioteket for å finne neste gjesterolle; faktisk trenger man ikke bla i det hele tatt! 
I samme episode som Danny DeVito kaster klærne drar Chandler og Ross på college-reunion, hvor en viss TV-doktor dukker opp. Nei, det er ikke Dr. Drake Ramoray eller hans onde tvilling Stryker, men Ellen Pompeo alias Grey’s Anatomys Meredith Grey. 
Ellen gjør en liten rolle som guttas gamle flamme, som begge lovet at de ikke skulle prøve seg på ut av respekt for vennskapet. 

7. Hugh Laurie 

(NBC/FOX)


Meredith er dog ikke den eneste TV-doktoren som har tatt turen innom Friends-settet.

I sesong fire blir Rachel nemlig plassert ved siden av Hugh «Dr. House» Laurie på en flytur til London, hvor briten beviser at han egentlig var skapt for rollen som den pillepoppende sinnataggen / legen.  


 
8. Gary Oldman
 


(NBC/WB)

Sist, men absolutt ikke minst; Gothams egne politisjef og Harry Potters egen gudfar, Gary Oldman (vi kommer for øvrig aldri over det etternavnet).

Oldman stilte opp i episoden The One With Monica and Chandler’s Wedding som en entusiastisk skuespiller i Joeys nye krigsfilm.

Jovialt nok tar han seg tid til å lære Joey en litt… Utradisjonell skuespillerteknikk.
 

 
BONUS: Cole Sprouse
 


(NBC/NETFLIX)

 
Ok; Coles rolle som Ben Geller var kanskje ikke forglemmelig, men vi får fortsatt våre «hæ??»-øyeblikk hver gang vi tenker på at Riverdale-Jughead, kongen av edgy, er samme gutt som vi så løpe rundt på Central Perk på 90-tallet. Det går bare ikke opp for oss? 

Se her: 

 

 
Husket du alle? Gratulerer, du er mer Friends-nerd enn det vi er – og det er en ekte bragd! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer