Hopp til hovedinnhold
Atle Antonsen Sumaya Jirde Ali rasisme politianmeldt beklager seg
Atle Antonsen politianmeldes for rasisme av Sumaya Jirde Ali (Latter/Stand Up Norge/Einar Aslaksen)

Atle Antonsen politianmeldes av Sumaya Jirde Ali for rasisme

Sumaya Jirde Ali deler lengre innlegg om hendelsen.

OPPDATERT 16. januar: I dag kunne P4 bekrefte overfor VG at Atle Antonsen kommer tilbake på Misjonen med Johan Golden. Radiokanalen sier at det vil bli vanlige sendinger med de to programlederne fra og med fredag denne uken.

OPPDATERT 18. november: Saken om rasisme henlegges ifølge NRK. «Er ikke du for mørkhudet til å være her» er ikke en hatefull ytring ifølge statsadvokaten. – På Atles vegne ønsker jeg å formidle at det han er mest opptatt av nå, er at denne henleggelsen ikke medfører mer ubehag for Sumaya Jirde Ali enn det hun allerede har opplevd, sier Atles advokat Marianne Klausen til NTB fredag kveld.


Atle Antonsen har postet et innlegg på Facebook hvor han beklager for hendelsen. I innlegget skriver han at han kun takke seg selv for det han kaller en katastrofal hendelse. Han skriver også at han skjønner at han må revurdere sitt forhold til alkohol. Videre skriver han at han aldri har tenkt at det er mulig for han å være rasistisk, men at han etter denne kvelden forstår at han må gå noen runder med seg selv.

Du kan lese Atles innlegg nedenfor.

Magnus Devold har også kommentert saken og deler sin opplevelse av hendelsen på Instagram-story. Han beklager også til Sumaya og skriver at hun har hans fulle støtte når hun anmelder.

(Instagram/magnusdevold)


(Instagram/magnusdevold)


(Instagram/magnusdevold)

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Samfunnsdebattanten og redaktøren for Fett, Sumaya Jirde Ali, anmelder nå Atle Antonsen for rasisme etter en hendelse på et utested. Hendelsen skal ha skjedd for tre uker siden.

I et langt innlegg på Facebook skriver hun om det hun opplevde.

Sumaya Jirde Ali forteller at hun har vært redd for å dele hendelsen.

(Instagram/sumayajirde)

Se også: Bernt Hulser dømt til betinget fengsel

I innlegget skriver hun blant annet at Atle Antonsen skal ha sagt hun var for mørkhudet til å være på utestedet.

«Kanskje var det en mislykket vits, kanskje var det ren rasisme, kanskje mente han det ikke, uansett er det umulig for meg som en 24 år gammel svart kvinne å vite hva en 53 år gammel hvit berømthet prøver på. Intensjonen hans spiller likevel ingen rolle, for resultatet er det samme», skriver hun.

Ifølge Sumaya skal også Magnus Devold og Maria Stavang ha vært til stede. Hun påstår at det kun var Maria som grep inn.

«Jeg merker jeg er sekunder unna totalt sammenbrudd så jeg og Cathrine reiser oss opp. Antonsen gjør det samme. Han står ikke bare i veien, han tar et skritt nærmere og griper tak i meg. Jeg river meg løs og med gråtkvalt stemme ber jeg ham om å ikke å ta på meg. Han ber meg igjen om å holde kjeft før han igjen forsøker ta på meg. «Vær så snill og ikke ta på meg», sier jeg. «Shut the fuck up», svarer han. Da sier Stavang «Atle nei, Atle nei» før hun holder rundt ham og fjerner han slik at vi kan passere», skriver Sumaya i innlegget på Facebook.

Hun forteller videre at hun gråt hysterisk og at Maria skal ha trøstet henne.

Noen dager senere forteller Sumaya Jirde Ali at hun skal ha fått en melding av Atle.

I denne skal han ha unnskyldt seg på det sterkeste.

«Har erfart at jeg skylder deg en unnskyldning fra lørdag. Tankeløst å være komidust rundt så belastende ting», skrev han. «Jeg har antagelig blitt helt blind etter for mange år med fjasing rundt dette med Golden», skrev han. «Jeg unnskylder i hvert fall dypt hvis det endte med at jeg har såret deg,» skriver Sumaya.

Magnus Devold skal også ha sendt melding til Sumaya og bedt om unnskyldning for å være passiv.

Nå har hun anmeldt Atle for rasisme.

«Jeg har politianmeldt Antonsen. Jeg turte ikke til å begynne med, for jeg var og er enda redd ham. Men jeg klarte å gjøre det etter at venner minte meg på at dersom dette hadde hendt noen av dem så hadde jeg vært ho som hadde blitt med til politistasjonen. Jeg har anmeldt fordi det er det riktige å gjøre. Fordi det ga meg en følelse av å ha kontroll etter å verbalt og fysisk blitt frarøvet den. Jeg skriver om det nå fordi det er forløsende, fordi det er et forsøk på å gjenvinne kontroll, og for å plassere ubehaget på riktig sted», forteller Sumaya i innlegget.

Du kan lese hele innlegget nedenfor.

I en melding til NRK skriver Atle at han ikke ønsker å gi kommentar.

«Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det.»

Les mer