Hopp til hovedinnhold
DONALD GLOVER SPILLER FETTEREN OG MANAGEREN TIL BRIAN TYREE HENRYS KARAKTER PAPER BOI (FX)

– Serien Atlanta er Twin Peaks for rappere

DONALD GLOVER SPILLER FETTEREN OG MANAGEREN TIL BRIAN TYREE HENRYS KARAKTER PAPER BOI (FX)

Atlanta følger rapperen Paper Boi alias Alfred, med Donald Glover som hans ikke så proffe manager Earn.

Resultatet er lett en av årets mest suverene serier. (Vises hos norske Fox hver torsdag.)

Den trultete, karismatiske rapperen spilles av Brian Tyree Henry, som har vært med i Law & Order, Boardwalk Empire og The Knick. 730 ringte opp godgutten.

730: Atlanta satte seerrekord i USA, fikk grønt lys til sesong 2 etter et par episoder og blir lansert over hele verden. Er suksessen overraskende?

Brian Tyree Henry: – Egentlig ikke så mye… Selv om jeg ikke hadde vært med, så vet jeg at dette er noe jeg hadde sett på. Dette er en type serie jeg alltid har ventet på. Men jeg er jo overrasket over hvor bredt vi når. Alle slags folk. Hver dag kommer det hvite amerikanske kvinner på 50-60 år og takker meg for at jeg spiller Paper Boi. De føler at karakteren reflekterer dem. Det er utrolig at vi har laget et show som når en så variert, internasjonal demografi. Hey, dere ringer jo! Jeg er veldig glad og takknemlig.

Mange tror Atlanta er en «hip-hop-serie», men det blir feil?


IKKE VINNI  (FX)

– Jeg ser at folk sier det er Twin Peaks for rappere». Det godtar jeg. Vi har med mye absurd, samtidig som følger vanlige liv.

Du er en skuespiller fra teater og serier. Hvordan forberedte du deg for rollen som en rapper?
– Jeg ville ikke basere Alfred på noen hip-hop-personer som eksisterer, jeg ville fokusere på forholdet hans til fetteren, fordi jeg føler at hver eneste person i verden har en Alfred i livet sitt. En du kan skrike og bli sint på, men som får deg til å le og som stiller for deg når det gjelder. Han er en ATL-fyr som gjør hva han kan for å få det til, og
samtidig som han sitter på sofaen og røyker med sine homies, etc. så er han en smart fyr. Jeg ville at karakteren også skulle representere meg, og måten jeg går gjennom livet, fedre som gjør det de kan for familien sin. Jeg fokuserte ikke så mye på hip-hop-delen. Kjernen er forholdet til den fjerne fetteren som kommer inn i livet hans for å bli hans manager.Men du fulgte manuset? Du freestylet ikke karakteren? 


DONALD MED TYSKE ZAZIE BEETZ SOM VANESSA (FX)

– Ja, jeg fulgte definitivt manuset. Donald er et geni når det kommer til måten han skriver, og alle som skriver for showet er utrolige. Men det er lett å se meg med gullkjede og en button down-polo og så tro at jeg kommer til å være en bestemt type. Man tror ikke at Alfred elsker Amadeus (80-tallsfilmen om Wolfgang Amadeus Mozart). Men han gjør det.

Du spiller en rapper. Er du hip-hop-fan?

– Selvfølgelig! Jeg er et 80-tallsbarn, man! Jeg vokste opp med Whodini, Big Daddy Kane, Run-DMC, A Tribe Called Quest…

Hva med dagens rappere? Kan du relatere til nye, unge Atlanta-stjerner som Lil Yachty og 21 Savage?


(FX)

– Ja, selvsagt kan jeg det. Men jeg kan også relatere til Kendrick Lamar-ene i verdenen, Chance the Rapper, Vince Staples, Raury… Stemmene deres er viktige. Det er også mye man kan danse til og «get buck» i klubben…

Ja, Atlanta har med nyklassikeren «Knuck If You Buck»

– «Knuck If You Buck» er ikonisk i Atlanta! Crime Mob! Haha, når man er i Atlanta og den låten kommer på så må man «knuck if you buck», haha… Men i dag er det fortsatt (rappere) som sier noe. Det Childish Gambino (Donalds artistalias) gjør er noe som har imponert meg lenge; han spytter ting man må høre og forstå. Det er veldig spennende for folk på min alder å se på rapmusikkens evolusjon og det blir gøy å følge med videre.

Du skrøt av manusforfatterne til Atlanta, som alle er afrikansk-amerikanske. Dette har angivelig aldri skjedd før?
– Det er i alle fall veldig sjelden, noe det ikke burde være, for hvem kan fortelle våre historier bedre enn vi gjør? Donald valgte forfatterne med perfeksjonisme og anstendighet. Jeg er glad at (kanalen) FX gir oss muligheten for å eksperimentere og utforske hvordan man lager disse historiene. FX lar oss leke med verdenen vi lever i. Det er greit at noen i serien har en usynlig bil og at Justin Bieber er svart, for det er universet vårt.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer