Hopp til hovedinnhold
(STIAN ANDERSEN/UNIVERSAL MUSIC)

Astrid Smeplass om doplignende forelskelse

(STIAN ANDERSEN/UNIVERSAL MUSIC)

Astrid Smeplass er det beste vi har fått fra Idol på mange år, og gikk sånn sett seirende ut av programmet, selv om hun overraskende ble slått ut etter denne dritfine opptreden av sin egen låt «Shattered». 

Nå er både Idol og etternavnet glemt, og 17-åringen (snart 18!) debuterer på Universal Music som artisten Astrid. Hør første singel fra det kommende albumet her, etter vår lettbeinte prat med den talentfulle trønderen. 

Hei Astrid! Kan du fortelle oss hva «2 AM» handler om? 
– «2 AM» er en slags metafor for hvordan man kan bli så forelsket i en person at det kan føles ut som et dop, at man blir avhengig av personen. 
 
Hva er det fineste dine smeliebers aka fans har sagt eller gjort for deg? Og hva synes du om kallenavnet?
– Haha. Jeg synes navnet «smeliebers» er veldig morsomt. Vi får se hvor lenge det navnet holder nå som jeg bare kommer til å bruke «Astrid» som artistnavn.

– Fansen min har gjort utrolig mye fint for meg! Men det er spesielt to gutter som er utrolig hyggelige. De sendte meg blant annet bursdagsgave, og har kommet på spillejobber jeg har hatt med favorittsjokoladen min og jordbær – noe jeg elsker over alt på jord. Ellers får jeg jo mange fine tegninger i posten og søte meldinger fra unge jenter. Det er det beste i verden!

 
Fortsetter under


(STIAN ANDERSEN/UNIVERSAL MUSIC)

Da vi møtte boybandet The Main Level fra Bergen ble du utpekt som en av tre drømmedamer… Hvem synes du er Norges kjekkeste kjendis? 
– Hmm.. Det blir vanskelig. Vi har så mange kjekke kjendiser i Norge. Men synes Aksel Hennie, Chirag Patel og Erik Eliassen er veldig kjekke. Mest fordi jeg synes skjegg er veldig digg. Ikke det at de ikke er fine uten skjegg, for det er de sikkert. 
 
Hvem i Norge ville du helst gitt ut en låt sammen med? 
– Det hadde vært veldig interessant å kunne og gjort et samarbeid med Karpe Diem eller Kaveh. Jeg tror det kunne blitt fett!
 
Shit, det tror vi også! Og til slutt, kan du fortelle oss en hemmelighet? 
– Nå for tiden er min guilty pleasure å se Jakten på kjærligheten

Hør «2 AM» her: 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer