Astrid S trodde ikke «2AM» skulle bli så stor

22. jun 2015 kl. 00:00

Gruer seg ikke til å følge opp, men er spent på USA-turen.

A photo posted by Music Norway (@musicnorway) on– Det skjer så mye om dagen at jeg ikke husker hva jeg gjorde i går engang…


Astrid S alias Astrid Smeplass tok en prat med
VG (papirutgaven) før hun gikk på VG-lista-scenen i helgen, og 18-åringen forteller at suksessen med «2AM» har gjort livet hennes hektisk.


– Det har gått i ett selv om jeg kun har gitt ut den ene låten. Men det har skjedd ekstremt mye rundt den, sier Astrid til avisen.

A photo posted by vglista (@vglistatopp20) onSangerens Jake Oh-produserte, selvskrevete, litt alternative debut har nå – sammen med Matoma-remixen – over 7,5 millioner Spotify-streams. Men suksessen var uventet. 


– (Singelen) var mest ment som et «statement» for å vise stilskiftet. Det var sykt kult at det gikk så bra når utgangspunktet var å kjøpe seg litt mer tid.

Mood

A photo posted by Astrid S (@astridsofficial) on
Skolegangen er satt på vent mens Astrid konser på musikken. I år har hun blant annet laget låter i Oslo og Stockholm, og i august reiser hun til Los Angeles for å jobbe med flere fremadstormende produsenter. Rennebu-guri grugleder seg til arbeidsmoralen i den amerikanske musikkbransjen.

A photo posted by GOOD VIBES (@hodovodo) on
– Jeg har hørt at det er veldig hard jobbing der. I Stockholm har de fleste familier, så vi går i studio i 10-tiden og jobber til 19, slik at folk kan gå hjem å spise middag. Men jeg har hørt at det er hardt i LA… «No mercy.» Låten skal bli ferdig selv om klokken er 2 om natten. Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å takle å jobbe slik.

Fant denne kjolen hos Fløyel og Kanari – @floeyelogkanari – på Frogner! Den er designet av Sophie Sitbon, og ble brukt under filmfestivalen i New York på 80-tallet.

A photo posted by Astrid S (@astridsofficial) on
Den «vanskelige oppfølgeren» til «2AM» velger hun å ikke bekymre seg over.


– Jeg har troen på låtene mine. Men skulle det gå dårlig, så gjør det det. Jeg har jo flere sjanser, og jeg kan gi ut så mye musikk jeg vil.
 
Astrid spiller på VG-lista i Stavanger 1. juli, deretter på Stavernfestivalen 2. juli hvor Kanye Wests 23 år gamle artist Travi$ Scott varmer opp for henne.


Se også:
♫ Astrid S teamer opp med svensk tøffing
Matoma: – Utstrålingen til Astrid smitter! 
Hollywood-hottie
Chloë Grace Moretz booster Astrid S
 
Se alle Astrid i aksjon + resten fra VG-lista på Rådhusplassen via VG og NRK: 20 videoer samlet på én side