Hopp til hovedinnhold
Astrid S elsker/misliker suksessfilmen til Lady Gaga og Bradley Cooper (Island/Universal, Jerod Harris/Getty Images)

A Star Is Born føles urealistisk for Astrid S

Er A Star Is Born representativ for dagens musikkbransje?

Stefani Germanotta alias Lady Gaga har fått et kolossalt comeback via Bradley Cooper, inkludert Oscar-nominasjon for beste skuespiller(inne). Filmen, hvor hun spiller en artist som sliter med karrieren – for så å få oppsving – kan vinne åtte Oscar-priser.

En artist som liker filmen er Astrid S, men hun syns deler av handlingen er urealistisk.

– Jeg elsket (!!!) A Star Is Born, men samtidig føler jeg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, twitrer Astrid med facepalm-emojier.

– (Filmen) tegner et veldig stereotyp bilde av hvordan en label/manager kontrollerer artisten og presser dem til å være sexy eller lignende. For meg er filmer som dette så langt unna virkeligheten, legger hun til.

– Så mange artister kontrollerer selv sine karrierer og skriver sine egne sanger, har sine egne meninger, sine egne visjoner for shoots/coverart/videoer, turnéer, promo og så videre.

– Jeg vil bare si at jeg blir konstant overrasket av hvordan folk fortsatt tror et musikkselskap eller management bestemmer over en artist som om det var 1990. Hva de skal ha på seg, hva de skal synge, hva de skal si, musikkvideoene eller de andre visuelle sakene.

Rennebu-stjernen blir påminnet om at dette ikke er tilfelle for alle artister. Noe hun er enig i. Men hun syns det er trist når folk ikke tror at artister selv står for det kreative i sin karriere.

– Jeg sier ikke at alle artister selv har kontroll og at det er en problemfri bransje. Jeg kan bare snakke for meg selv og det jeg vet, fortsetter 22-åringen.

K-pop-bransjen i Asia er kjent for å la artister ha minimalt med frihet, noe Astrid åpenbart syns er trist.

En annen Twitter-bruker minner om at A Star Is Born er en nyinnspilling. Dette er den fjerde versjonen av den originale 1938-filmen med samme navn. Astrid er dog usikker på om alle vet dette.

En nevner at flere artister har slitt med å selv få kontrollere sin karriere. Han nevner den australske tvillingduoen The Veronicas, amerikanske Jojo og svenske Zara Larsson.

På tirsdag twitret sistnevnte at hennes label Epic ikke liker det som skal – eller skulle – bli hennes neste singel; «Don’t Worry ‘Bout Me». Zara skriver at hun skulle ønske hun kunne gi ut hva hun vil. For så å si at hun egentlig kan velge selv, men at det trist når musikkselskapet hennes ikke liker sangene hun liker.

Twitter-brukeren sier at Astrid S er heldig som bestemmer selv.

– Jeg er ikke heldig. Dette (frihet) er slik det bør være for alle artister, svarer hun.

– Jeg blir veldig lei meg på vegne av artister som ikke har folk rundt seg som støtter deres låtskriving eller visjoner eller meninger. Jeg kan ikke forestille meg noe mer frustrerende og destruktivt, skriver singer-songwriter-en.

Astrid røper at hun holdt på å forlate kinosalen i sinne da Ally (Lady Gaga) ville ha med Jackson (Bradley Cooper) på turné og manageren hennes Rez (Rafi Gavron) sa nei.

Artig fakta: Bradley Coopers regissørdebut A Star Is Born skulle egentlig lages av Clint Eastwood i 2015. Veteranen ønsket Bradley i hovedrollen sammen med Beyoncé, men Bradley sa nei og prosjektet ble lagt på is. Bradley sier han ikke hadde hørt Gagas musikk før han bestemte seg for å lage filmen.

A Star Is Born har allerede spilt inn over 30 millioner kroner på kino i Norge.

Denne uken hadde Astrid S premiere på sin nye musikkvideo, hvor hun serverer looks på looks: Se videoen her!

25. februar spiller Astrid på Moroccan Lounge i Los Angeles, og to dager senere opptrer hun på Late Night with Seth Meyers på NBC.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer