Hopp til hovedinnhold

Astrid S om svaret fra Ariana Grande: – Jeg ble livredd!

Astrid S’ USA-tur i februar førte til mye godt. Trønder-superstjernen holdt sine første «egne» konserter på lenge i Los Angeles og New York (begge var utsolgt!!), i tillegg debuterte hun på amerikansk fjernsyn via The Late Show med Seth Meyers. Se video her.

Og som at ikke dét var nok, så fikk også hun mye godt materiale til sin nye vlog-business 😎

Men Astrid S er ingen selvsentrert artist, 22-åringen bruker også tid på å gruble over hvordan verden kan bli bittelitt bedre.

Ariana Grandes nærkontakt med terror gjør at Florida-sangeren naturlig nok er ekstra opptatt av sikkerheten rundt konsertene sine.

Dette førte til at hun i februar lanserte en merch-kolleksjon laget av gjennomsiktig plast – samt et krav om at alle vesker, sekker og bagger som skal inn på konsertene hennes må være av samme materiale.

Den nye regelen fikk mange til å stusse. Inkludert Astrid Smeplass, som tok til Twitter for å diskutere temaet med følgerne sine.

Onsdag fortalte hun hele historien hos Christine Dancke i P3.

– Det startet med at jeg så på Instagram at hun [Ariana] hadde laget gjennomsiktige plast-vesker og bagger som fans kan kjøpe for å dra på konserten hennes. Og i tillegg til dette så har det blitt obligatorisk å ha gjennomsiktige vesker på konsertene hennes, forklarer Astrid.

– Hun gjør jo en lang turné med mange hundre tusen folk som skal gå på konsertene hennes, så det første jeg tenkte var jo at dette var litt lite miljøvennlig.

– De neste dagene så jeg bieffekten av dette. Mange nettsider og magasiner laget artikler som var sånn «her er 10 trendy plastvesker dere kan kjøpe» og store kjeder har begynt å produsere sånne vesker fordi de skjønner at «ungan» vil kjøpe dem for å gå på Ariana Grande-konsert, sier Astrid.

Saken fortsetter nedenfor

ASTRID HAR ET POENG? (THE MIRROR)

Videre forklarer Astrid at hun ikke kritiserer Arianas sikkerhetstiltak, hun er bare nysgjerrig på om det kan gjøres på en bedre måte. 

– Det er jo veldig bra for sikkerheten, men det er dumt hvis det blir en trend sånn at alle artister har det sånn, og at alle må ha en plastveske for å gå på konsert, sier Astrid til Christine.

– Så jeg bare tweeta det, jeg tagget ikke henne [Ariana] eller noe, og så hadde vi en liten diskusjon på det. Det var bare konstruktivt, jeg sa hva jeg tenkte og de [følgerne til Astrid] sa hva de tenkte om det. Og så plutselig kom hun fra sidelinja og tweeta tilbake.

– Jeg sa at hun sikkert har nok makt og penger til å kunne komme med en mer miljøvennlig løsning, og da svarte hun at hun ikke har makt til å styre alt rundt sikkerheten på venuene.

– Tweeten [til Ariana] var litt halvkrass. Men hun svarte jo på en bra måte, selv om hun ikke helt svarte på det jeg spurte om.

Astrid sier at hun selvfølgelig har forståelse for Ariana etter det hun har gjennomgått, og deler idéer som kunne gjort regelen mer bærekraftig.

– Hun som er en så stor artist kunne for eksempel gått sammen en organisasjon eller et forbund. Kanskje hun ikke hadde tjent noen penger på det, men hun kunne for eksempel laget resirkulerte plastbager, eller gjort det på en annen måte.

Christine er selvfølgelig nysgjerrig på hva man tenker det øyeblikket man ser at Ariana Grande har skrevet til deg på Twitter. 

– Jeg ble livredd. Vi satt i en middag i New York med teamet, jeg bare slapp mobilen på bordet og bare «vræh! Ariana Grande har tweeta meg.», sier Astrid.

– Og da skjønte jeg med en gang at jeg måtte slette Twitter. Det pøste inn med hissige fans som leste det jeg skrev litt feil. Jeg synes jo selvfølgelig at sikkerheten kommer først, det bare interesserer meg å se på bedre løsninger. Det var skummelt!

Ariana Grande skrev flere tweets om kritikken, men Astrid lot ballen ligge.

– Jeg har ikke turt å svare henne, jeg tenkte det kanskje var best å bare la det være.

Sinte Ari-fans gikk umiddelbart løs mot Astrid, men som det meste annet sluttet de heldigvis kjapt.

– Det gikk to dager og så var det over, avslutter hun.

Snart legger Astrid S ut på turné med Zara Larsson. Vi krysser fingrene for at resultatet blir en duett eller to, eller i det minste et vakkert vennskap <3

Se også: Astrid S synger om egne ekser på nydelig Ariana Grande-cover

Nyeste saker fra 730.no

Les mer