Hopp til hovedinnhold
Karin Olofsdotter og Rakim Mayers alias A$AP Rocky (The Embassy of Sweden, Frazer Harrison/Getty)

Sveriges ambassdør i USA Karin Olofsdotter om situasjonen til A$AP Rocky i Stockholm

Sveriges ambassadør i USA blir ringt opp av TMZ under deres tv-show TMZ Live forbindelse med A$AP Rockys varetektsfengsling i Stockholm.

Karin Olofsdotter forteller at hun har snakket med kongressen og Det hvite hus om situasjonen.

Hun har også forsøkt å forklare «misforståelser» som har blitt rapportert av amerikanske medier.

Ambassadøren hevder at A$AP Mob-sjefens advokat ikke mener at forholdene i fengselet i Stockholm var umenneskelig. I motsetning til hva TMZ har hevdet.

Den 68 år gamle juristen Harvey Levin, som er sjef for TMZ – og programleder for OBJECTified hos Fox News – insisterer på at advokaten mener forholdene er eller var dårlige.

(Harvey referer kanskje til Rockys amerikanske advokat Alan Jackson. Rockys svenske advokat Henrik Olsson Lilja sier at cellen var på stell.)

Stockholm-mannen som fulgte etter den amerikanske 30-åringen, hans følge og hans vakt – før han ble kastet i bakken og slått – er også siktet.

Mannen ble ikke varetektsfengslet, og Karin Olofsdotter mener det kan skyldes at strafferammen for hans siktelse er på under ett år og at han er svensk statsborger.

Fortsetter nedenfor.

Harvey sier at videoklipp fra 30. juni viser at svensken «angrep A$AP Rocky».

Han spør om de svenske myndighetene vurderer det Rocky gjorde mot svensken som mer brutalt enn hva svensken gjorde mot Rocky.

Harvey sier at «den kriminelle handlingen er den samme», og insinuerer usaklig forskjellsbehandling.

Dette vil hun ikke svare på.

Quavo fra Migos forteller for øvrig at politiet i Stockholm la ham og fotografen hans i bakken mens han i liket med Rocky gjestet byen under festivalen Smash Fest. Dog uten å bli arrestert.

Fortsetter nedenfor.

TMZ’ Van Lathan kommer inn på slutten av samtalen. (Han som parkerte Kanye West da Ye tippet over hos TMZ Live på tv i fjor sommer.)

Van spør hva Karin Olofsdotter vil si til folk som lurer på om det ikke er trygt for svarte mennesker å besøke Sverige.

– Jeg vil si at de er veldig velkommen til Sverige, sier diplomaten.

– Sverige er i topp 5 når det kommer til lovlydighet. Jeg vil si at det er helt trygt. Jo flere amerikanere som vil komme til Sverige, jo bedre.

Da artisten ble satt inn skal Kim Kardashian og Kanye West ha kontaktet Donald Trumps svigersønn Jared Kushner. De svenske myndighetene holdt likevel fast på at han skulle være fengslet i to uker.

A$AP Rocky ble varetektsfengslet 5. juli. Innen fredag 19. juli formiddag klokken 11 skal påtalemyndighetene etter planen avgjøre om han siktes eller settes fri.

OPPDATERT 5. juli kl 11:00:

Aktor i ASAP Rocky-saken har han bedt om mer tid for å avgjøre veien videre. Ny dato for avgjørelse er satt til 25. juli.

Se også: Kansellerer Gøteborg i sympati for A$AP Rocky

A$AP Ferg om A$AP Rocky i Sverige: – Han bare beskyttet seg

Nyeste saker fra 730.no

Les mer