Hopp til hovedinnhold
A$AP Rocky har vært i svensk varetekt i nesten en måned (Calvin Klein)

A$AP Rocky forsvarer seg i retten for første gang: – Vi skulle leie el-sparkesykler

I dag forsvarte A$AP Rocky seg for første gang i retten.

På tirsdag ble det kjent at den fornærmede 19-åringen krever nærmere 140 000 kroner i erstatning for volden han hevder å ha blitt påført av Harlem-artisten og to av hans livvakter.

To dager senere fortsatte saken i Stockholm. På dagens agenda stod det blant annet utspørring av både fornærmede og siktede.

A$AP Rocky kom først til ordet torsdag ettermiddag.

Hele krangelen startet ifølge ham da A$AP Rocky og teamet hans forsøkte å laste ned en app for å leie el-sparkesykler, melder NRK.

Den fornærmede 19-åringen skal ha begynt å snakke til en av livvaktene til rapperen, som etter hvert ba den svensk-afghanske tenåringen om å gå bort. Han skal ha vært svært pågående, noe som førte til at livvakten løftet ham opp fra bakken.

19-åringen skal så ha veivet med hodetelefonene sine mot vakten, slik at de ble ødelagt.

Fortsetter nedenfor

A$AP Rockys forsvarer Slobodan Jovicic snakker til pressen i Stockholm (Michael Campanella/Getty Images)

Ifølge NRK skal Rocky ha sagt at 19-åringen og kompisene hans virket ruset.

– Jeg kunne ikke unngå å tenke at de var påvirket av narkotika. Vi ville ikke provosere dem, vi ville bare roe ned situasjonen og komme oss vekk, sier A$AP Rocky i retten.

– Vi visste ikke hva vi kunne forvente, og det ble skremmende for oss.

Videre skal A$AP Rocky ha fortalte de oppmøtte i retten om flere skremmende situasjoner han har vært borti tidligere, og at det er derfor han har livvakter med seg overalt.

Fortsetter nedenfor

Mamma Renee Black og pr-manager Lili Assefa er på plass i Stockholm (Michael Campanella/Getty Images)

A$AP Rocky bekrefter at han plukket opp noen flasker, men sier at han gjorde det for at guttene ikke skulle bruke dem mot ham eller vaktene hans.

30-åringen sier at han ikke angrep noen med flaske, men innrømmer at han blandet seg inn da 19-åringen skal ha yppet seg mot livvakten hans.

– Jeg kastet ham på bakken og tråkket på armen hans. Jeg slo med knyttneven eller dyttet han, skal han ha sagt ifølge NRK.

VG skriver at den fornærmede tidligere i dag fortalte at han ble slått rundt 20 ganger av hver av de tre tiltalte, men at han ikke har helt oversikt.

19-åringens skader innebærer blant annet brudd på ribbein og kuttskader på armene.

Se også: Kjapp oppsummering fra første dag i retten

Nyeste saker fra 730.no

Les mer